image

Microsoft geeft Symantec virusscanner gratis weg

donderdag 18 november 2010, 11:35 door Redactie, 14 reacties

Ondanks alle ophef over het verspreiden van Security Essentials via Windows Update, geeft Microsoft in samenwerking met Symantec gratis beveiligingssoftware weg aan kleine Amerikaanse bedrijven. Bedrijven tot vijftig computers en één server die tussen 1 november en 31 december bij PC Mall Windows 7 Professional aanschaffen, krijgen Symantec EndPoint Protection Small Business Edition cadeau.

De hoeveelheid computers met Windows 7 zou volgens onderzoek van SpiceWorks met 500% gestegen zijn. "Het is duidelijk dat Windows XP niet meer goed genoeg is voor de zakelijke omgeving waar een verbonden ervaring en veilige infrastructuur essentieel zijn", zegt Microsoft Sandrine Skinner. Voor bedrijven met tien computers of minder is het toegestaan om Microsoft Security Essentials te gebruiken.

Reacties (14)
18-11-2010, 12:14 door Skizmo
"Het is duidelijk dat Windows XP niet meer goed genoeg is voor de zakelijke omgeving waar een verbonden ervaring en veilige infrastructuur essentieel zijn"
Omdat de verkoop gestegen is ?? Rot toch op zeg... word een beetje moe van dit soort bullshit uitspraken over Windows 7.
18-11-2010, 12:21 door Anoniem
"Omdat de verkoop gestegen is ?? Rot toch op zeg... word een beetje moe van dit soort bullshit uitspraken over Windows 7."

Ach, het is wachten op de opvolger van Windows 7. Dan zal Microsoft gaan vertellen dat Windows 7 eigenlijk helemaal niet goed genoeg is voor de zakelijke omgeving, en een veilige infrastructuur. Het zou wel leuk zijn indien nieuws websites dit soort marketing chit chat zouden boycotten i.p.v. iedere keer braaf de verkoop praatjes door te geven van marketing afdelingen.
18-11-2010, 12:34 door Anoniem
Ik gebruik op mijn eigen laptop (uiteraard) linux (ubuntu), maar zodra ik achter een windows 7 pc in ons netwerk plaatsneem voel ik me ongemakkelijk.
Ik kan namelijk niet aan de taakbalk wennen, waarom is onder andere de quicklaunch zo (slecht) aangepast? Waarom moet ik een halve seconde wachten totdat ik kan zien welke IE vensters ik heb open staan op mijn taakbalk???
Doe mij maar windows XP
18-11-2010, 13:33 door Mysterio
Duh! Zo werkt het ook met wasmiddel en auto's. Get used to it!
18-11-2010, 13:37 door Zeurkool
Door Skizmo:
"Het is duidelijk dat Windows XP niet meer goed genoeg is voor de zakelijke omgeving waar een verbonden ervaring en veilige infrastructuur essentieel zijn"
Omdat de verkoop gestegen is ?? Rot toch op zeg... word een beetje moe van dit soort bullshit uitspraken over Windows 7.

Dan lees je het toch niet!
18-11-2010, 13:37 door SirDice
"Het is duidelijk dat Windows XP niet meer goed genoeg is voor de zakelijke omgeving waar een verbonden ervaring en veilige infrastructuur essentieel zijn", zegt Microsoft Sandrine Skinner.
Zou het misschien komen omdat je NERGENS meer XP licenties kan kopen?
18-11-2010, 13:59 door waaromdan
Door SirDice: Zou het misschien komen omdat je NERGENS meer XP licenties kan kopen?
Dat is pas sinds deze week het geval.
18-11-2010, 14:43 door SirDice
Door waaromdan:
Door SirDice: Zou het misschien komen omdat je NERGENS meer XP licenties kan kopen?
Dat is pas sinds deze week het geval.
XP Home, ja. En dan alleen nog maar op Netbooks. Maar je denkt toch niet dat een bedrijf de Home versie gebruikt? Bovendien is support voor XP sinds april 2009 niet meer mainstream. Leuk dat er nog extended support is voor het spul wat je nog had maar een bedrijf koopt geen nieuwe licenties als er bij voorbaad al geen normale support meer geleverd wordt. De support die nog wel geleverd wordt is behoorlijk aan de prijs.
18-11-2010, 15:33 door Anoniem
Te koop.
PC slechts 4 jaar oud. Maar helaas met het sterk verouderde XP.
Of nee laat maar ik zet er wel OpenSuSE 11.3 op. Is net zo nieuw als Win7 maar dan gratis en werkt wel op een 4 jaar oude PC.
18-11-2010, 19:39 door brol14
Waarom zo klagen over Windows 7, XP is geen hoen beter. Denk eraan XP is al flink verouderd. En Windows 8 zal echter niet veel beter worden WAAROM omdat daar ook alles rommelig zal blijven, zeker weten DAAROM.
Ik ben een Windows hater geworden, geef mijn maar Linux en Mac tenminste wat orde op de zaak.
18-11-2010, 21:06 door Anoniem
Toch mooi dat Microsoft dat doet, meteen goede security bij je windows machine. Daar kunnen andere os'en nog iets van leren.
19-11-2010, 11:24 door Anoniem
Waar gaat deze hele discussie over!!!! Bijna iedereen hier zit Windows (7) af te kraken. Het artikel gaat daar helemaal niet over. Het gaat er om dat Microsoft zorgt voor security, niet over of Windows (7) nou zo goed is ja of nee.
19-11-2010, 16:59 door brol14
Door Anoniem: Toch mooi dat Microsoft dat doet, meteen goede security bij je windows machine. Daar kunnen andere os'en nog iets van leren.

Andere OS moeten niets leren, en zeker niet van Microsoft. Omdat ze eens een keertje iets gratis weg geven dat waarschijnlijk weer geen 100% deugd. Al het spul dat Microsoft verkoopt is peperduur, zoals Office en al de rest. Thans andere alternatieven goedkoper en dikwijls beter zijn.
19-11-2010, 17:03 door brol14
Door Anoniem: Waar gaat deze hele discussie over!!!! Bijna iedereen hier zit Windows (7) af te kraken. Het artikel gaat daar helemaal niet over. Het gaat er om dat Microsoft zorgt voor security, niet over of Windows (7) nou zo goed is ja of nee.
En zou de security van Microsoft zo denderend zijn, belangrijk niet. Dit is een DREAM
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.