image

"FBI vindt piraterij belangrijker dan cybercrime"

vrijdag 20 januari 2012, 11:20 door Redactie, 18 reacties

Terwijl er voor miljoenen euro's aan creditcardgegevens worden gestolen en bankrekeningen worden geplunderd, vindt de FBI de belangen van de entertainmentindustrie belangrijker dan cybercrime. De Amerikaanse opsporingsdienst haalde gisterenavond downloadsite Megaupload.com offline, tot ongenoegen van Luis Corrons van het Spaanse Panda Security. De zaak tegen Megaupload was opgezet door de Task Force Intellectueel Eigendom van het ministerie van Justitie.

"Ondertussen worden in de echte wereld door cybercriminelen elk jaar miljoenen euro's gestolen. Echt geld dat gestolen wordt van gebruikers hun creditcards en bankrekeningen", aldus een getergde Corrons. "Maar zolang er geen diefstal van intellectueel eigendom is, is dat oké. Wacht eens even, is dat oké? Misschien moeten de prioriteiten eens worden bijgesteld."

DDoS-aanval
Sinds het offline halen van Megaupload bestookt internetbeweging Anonymous de websites van de FBI, ministerie van Justitie, RIAA, Warner Music Group en Universal Music met DDoS-aanvallen.

De 37-jarige oprichter van Megaupload, Kim Schmitz, stelt in een persverklaring dat zijn bedrijf niets te verbergen heeft. Vier van de zeven aanklaagde individuen die in de VS terecht moeten staan, zijn in de Nieuw-Zeeland opgepakt. Tevens heeft de Nieuw-Zeelandse politie verschillende huiszoekingen verricht.

Reacties (18)
20-01-2012, 11:24 door Anoniem
""FBI vindt piraterij belangrijker dan cybercrime"

Piraterij is een vorm van cybercrime, dus de titel is een beetje merkwaardig.
20-01-2012, 11:34 door Maartenh
Ik denk dat het te maken heeft met wat breder word behandeld in de media.
Het is trouwens wel raar dat de FBI dit doet. Zij gaan toch over het binnenland van Amerika en niet over de rest van de wereld waar de huiszoekingen en arrestaties hebben plaats gevonden.
20-01-2012, 11:58 door Anoniem
Wat raar toch, blijkbaar verkozen locale politici Amerikanen macht te geven in hun eigen land. UK studentje uitleveren voor weblinks. Rosenthal wil Rop Gonggrijp wel uitleveren naar de VS. He wacht even, de VS leveren geen staatsburgers uit. Omgekeerde wereld: amerikaanse politici gaan hier de wet uitmaken? Liberaal rechts verkocht onze Nederlandse, Europese democratie. Zijn die ministers nu niet media geile oude dictators? Altijd maar hun zin door drijven ...
20-01-2012, 11:59 door kloek8
misschien toch tijd dat we Al Qaeda gaan steunen,

misschien wat geld aan ze doneren voor een aanval op brein en de FBI? ook die gek die met SOPA en PIPA is gekomen laten ombrengen door ze?

De VS heeft blijkbaar weer een afleiding nodig.
20-01-2012, 12:04 door Anoniem
"Het is trouwens wel raar dat de FBI dit doet. Zij gaan toch over het binnenland van Amerika en niet over de rest van de wereld waar de huiszoekingen en arrestaties hebben plaats gevonden."

Internationale aanhoudingsbevelen zijn niet nieuw, en niet alleen de VS maakt hier gebruik van. Indien een buitenlander de rechten van een Nederlands bedrijf schendt, dan kan men ook bij de Nederlandse rechter terecht. Immers gaat het om de vraag waar het bedrijf is ingeschreven bij de KvK, en niet om de vraag waar de verdachte woont.
20-01-2012, 12:12 door Anoniem
Door Maartenh: Het is trouwens wel raar dat de FBI dit doet. Zij gaan toch over het binnenland van Amerika en niet over de rest van de wereld waar de huiszoekingen en arrestaties hebben plaats gevonden.
1. De invloed van de Amerikanen op de rest van de wereld is groot. Dat komt vooral omdat de rest van de wereld zich door de Amerikanen laat leiden vanwege diverse belangen. Het is opvallend dat in landen waar er geen belang bij is om een goede samenwerking te hebben met de Amerikanen er nagenoeg geen actieve invloed bestaat waarop de lokale authoriteiten actie ondernemen.
2. Er zijn maar een paar landen die zeer actief zijn in verzoeken indienen en navolging najagen, waaronder Amerika. Dan valt het ook eerder/meer op.
3. De amerikanen zijn er zeer behendig in om bepaalde zaken uit te kiezen om zo publiekelijk diverse belangen te versterken. Voornamelijk het kijk ons eens goed bezig zijn en kom met je tengels niet aan mijn belang want dan is dit het gevolg. Die cultuur heerst in maar weinig landen.

Vraag is natuurlijk waar we als zelfstandig land en bevolking aan mee willen werken, waarom en of we onze eigen identiteit niet verkwanselen. Het waarom komt vaak niet verder dan een simpele afdoener handelsbelang. Het antwoord op meewerken is nagenoeg standaard ja - we zoeken zelden excuus om het niet te doen. In staat om ons zorgen te maken over de eigen identiteit komt niet verder dan ons druk maken wat we vanuit specifieke religies accepteren.

Neemt niet weg dat we onze eigen wetten hebben en blijven volgen. Maar daarin zit steeds meer invloed van buitenaf, de wensen van de Verenigde Staten van Amerika.
20-01-2012, 12:49 door Anoniem
Dat copyright infringement prio heeft boven andere zaken werd duidelijk tijdens Bush, wat ik wel interessant vind is dat dit met President Change onveranderd blijft.

Waarom ze dit doen, ik kan hier alleen maar over speculeren. Ik gok dat dit veel beter is voor de image van de FBI op hoog niveau waar lobbyisten en senatoren betaald door lobbyisten dan als het gaat om burgers helpen. Het is allang duidelijk dat het bedrijfsleven de overheid van de VS geïnfiltreerd heeft en ik denk ook dat we hier moeten zoeken voor een antwoord.
20-01-2012, 13:37 door Anoniem
Niets nieuws onder de zon toch? Al jij jouw mobieltje wordt gestolen of je verliest hem, dan mag je aangifte doen en niemand kijkt daar verder nog naar. En dat terwijl elke telefoon een eigen adres heeft en dus wel terug gevonden kan worden. Als Premier Rutte zijn telefoon verliest of hij wordt gestolen, dan is de wereld te klein en sporen de instanties de telefoon binnen een paar uur op.

Het is maar net wie je bent. Wordt jouw rekening geplunderd dan heb je pech, de film en miziek industrie hebben voorrang!
20-01-2012, 13:37 door Anoniem
http://www.youtube.com/watch?v=9h2dF-IsH0I

Peter
20-01-2012, 13:53 door Anoniem
Het zorgt ervoor dat ik een nog grotere schurfthekel krijg van amerikanen.
20-01-2012, 14:28 door Rene V
Door Anoniem: ""FBI vindt piraterij belangrijker dan cybercrime"

Piraterij is een vorm van cybercrime, dus de titel is een beetje merkwaardig.

"Ondertussen worden in de echte wereld door cybercriminelen elk jaar miljoenen euro's gestolen. Echt geld dat gestolen wordt van gebruikers hun creditcards en bankrekeningen", aldus een getergde Corrons. "Maar zolang er geen diefstal van intellectueel eigendom is, is dat oké."

ECHT geld! Nuance verschil wellicht, maar ik persoonlijk vind ook dat het opsporen van cybercriminelen die ECHT geld ontvreemden belangrijker dan iemands intellectuele eigendom die wordt geschaad.

Ik ben nog geen platenmaatschappij of filmmaatschappij tegen gekomen die de deuren heeft moeten sluiten vanwege faillissement. Minder inkomen, maar wel winst, is nog steeds winst. Buiten dat zijn er genoeg mensen die via hun intellectuele eigendom geld verdienen via het internet en nog steeds vinden dat piraterij van hun eigendom niet opweegt ten opzichte van het inperken van de vrijheid op het internet.

"I am a writer. In 2011…I made 86% of my income from the Internet. I’ve been pirated. I prefer pirates to SOPA. I would rather lose a piece of my profits than lose access to others’ thoughts.”

http://www.myupload.dk/showfile/1l6Z1Yd2t.jpg

SOPA is hypocriet gedrag!

http://www.vice.com/read/lamar-smith-sopa-copyright-whoops
20-01-2012, 14:57 door Anoniem
wie zal meer betalen, de mens die zijn centen terug op zijn rekening krijgt of Adobe, MS, de muziekindustrie enz... om hun winsten omhoog te halen...?
De kracht van de lobby wordt echt weinig over nagedacht zo blijkt maar weer.
20-01-2012, 16:02 door Anoniem
Door René V:

Ik ben nog geen platenmaatschappij of filmmaatschappij tegen gekomen die de deuren heeft moeten sluiten vanwege faillissement.

[/quote]
Google is je vriend - 1 1/2 miljoen hits op platenmaatschappij + failliet

http://www.google.nl/search?q=platenmaatschappij+failliet&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
20-01-2012, 18:00 door stuffy
gewoon belachelijk waar ze mee bezig zijn.....
20-01-2012, 20:36 door Anoniem
Trieste lui. Smoke and mirrors..
21-01-2012, 00:15 door Rene V
Door Anoniem:
Door René V:

Ik ben nog geen platenmaatschappij of filmmaatschappij tegen gekomen die de deuren heeft moeten sluiten vanwege faillissement.

[/quote]
Google is je vriend - 1 1/2 miljoen hits op platenmaatschappij + failliet

http://www.google.nl/search?q=platenmaatschappij+failliet&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

[/quote]
En dat is bewezen doordat het komt door het missen van inkomsten door downloaden?

Tuurlijk zullen er kleinere platenmaatschappijen zijn die failliet gaan, maar dat wil niet zeggen dat dit komt door het downloaden van muziek. Als dat het geval zou zijn, dan had dat ook al gebeurd door de komst van het cassettebandje namelijk.
Hoeveel van de echt grote platenmaatschappijen die echt grote artiesten onder hun label hebben zijn failliet gegaan?

Enige filmmaatschappijen die failliet zijn gegaan?

Dat wat ik dl en goed vind koop ik zodra het in NL uitkomt. Wordt die zijde ooit bekeken?
Dat wat ik niet ken en dl en goed vind, koop ik, of ga naar live concerten van de betreffende artiest/band.

Is leuk dat men de nadelen kan benoemen van downloaden, maar hoe zit het met de voordelen?
21-01-2012, 21:01 door N4ppy
Door Anoniem:
Door René V:

Ik ben nog geen platenmaatschappij of filmmaatschappij tegen gekomen die de deuren heeft moeten sluiten vanwege faillissement.

[/quote]
Google is je vriend - 1 1/2 miljoen hits op platenmaatschappij + failliet

http://www.google.nl/search?q=platenmaatschappij+failliet&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

[/quote]http://boingboing.net/2011/11/03/entertainment-industry-incredibly-profitable-healthy-but-demands-special-pirate-hunting-laws-anyway.html
Zo slecht doen ze het niet
22-01-2012, 00:51 door Anoniem
Laten we eerst maar eens het bewijs afwachten... Als dat echt spuughard is...

Als dat uitblijft dan mag er best een onderzoekje los gelaten worden op de betrokken partijen bij de aanklacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.