image

Elke maand 100 tot 200 cybercrime-incidenten in België

vrijdag 19 november 2010, 14:17 door Redactie, 2 reacties

Belgische computergebruikers en bedrijven krijgen elke maand met honderd tot tweehonderd cybercrime-incidenten te maken, zo blijkt uit cijfers van het Belgische Computer Emergency Response Team (CERT), dat sinds begin 2010 operationeel is. "In realiteit gebeuren er natuurlijk veel meer incidenten", zegt Jan Torreele, technisch directeur van BELNET, dat CERT.be coördineert. De incidenten bestaan uit gehackte computers of servers waarmee spam wordt verstuurd of die onderdeel van een botnet zijn.

Reacties (2)
19-11-2010, 14:27 door SirDice
Pfff.. Is een virus infectie tegenwoordig ook al "cybercrime"? Wat een onzin. Kunnen we niet stoppen met dat achterlijke buzzword?
19-11-2010, 19:53 door cyberpunk
het Belgische Computer Emergency Response Team (CERT)

Weer zo'n bodemloze geldput...

Sinds begin 2010 operationeel en hun favicon is nog altijd dat van Drupal. Komt een beetje amateuristisch over in mijn ogen.

https://www.cert.be/citizen/nl/configuratie-van-de-browser

Geen sprake van bijv. Mozilla Firefox (en NoScript).

https://www.cert.be/citizen/nl/e-mail

Open nooit een bijlage, ongeacht het adres van de verzender

Nooit?

https://www.cert.be/citizen/nl/configuratie-van-het-systeem

Een firewall gebruiken

Met een firewall kunt u de in- en uitgaande verbindingen van uw computer filteren. Dat is een belangrijke stap in het beveiligen van een computer met een internetaansluiting.

Welke firewall moet dat dan wel zijn en waarom volstaat bijv. de Windows Firewall niet? En wat met bijv. routers met NAT en ingebouwde firewall?

Over het beveiligen van draadloze netwerken is blijkbaar niets terug te vinden. Ik vraag me af wat die gasten al sinds begin 2010 uitgevreten hebben...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.