image

Nederland sluit DNA-verdrag met VS

vrijdag 19 november 2010, 15:09 door Redactie, 12 reacties

De Nederlandse overheid heeft een verdrag met de Amerikaanse overheid gesloten voor het uitwisselen van DNA-profielen en vingerafdrukken van verdachte personen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en Deputy Secretary Jane Holl van het Department of Homeland Security tekenden vandaag het Prevention and Combating of Serious Crime-verdrag (PCSC). Het verdrag zal nu ter goedkeuring aan het Parlement worden voorgelegd.

Het verdrag bepaalt dat Nederland en de Verenigde Staten op individuele basis gegevens kunnen opvragen over DNA-profielen en vingerafdrukken, die zijn afgenomen van verdachten. Ook DNA-profielen en vingerafdrukken die bij een misdrijf zijn aangetroffen, zonder dat er een verdachte in beeld is, kunnen worden vergeleken. De landen krijgen hiervoor, via een nationaal contactpunt, toegang tot elkaars databases met linkgegevens over vingerafdrukken en DNA-profielen.

Rechtshulpverzoek
Tijdens deze procedure zijn de DNA-profielen en vingerafdrukken uitsluitend gekoppeld aan een registratienummer (referentie) en niet te herleiden tot de identiteit van de betrokken persoon. Zodra er een ‘match’ is aangetroffen, moet het land de bijbehorende persoonsgegevens via een rechtshulpverzoek opvragen.

De verdragslanden bepalen zelf welke vingerafdrukken en DNA-profielen in de Nederlandse databank worden opgenomen. In Nederland gaat het om gegevens rond feiten die strafbaar zijn gesteld met een vrijheidsstraf van vier jaar of meer. De raadpleging mag uitsluitend plaatsvinden in individuele gevallen. De bevraging vindt plaats op basis van het hit/no hit – systeem en mag uitsluitend worden uitgevoerd door daartoe geautoriseerde ambtenaren, zo laat het ministerie weten.

Reacties (12)
19-11-2010, 15:18 door Anoniem
Grote stap in de intercontinentale veiligheid..
19-11-2010, 15:23 door Anoniem
Tja, de NL overheid is de hoer van de US, dat blijkt nu wel weer.
19-11-2010, 15:31 door Anoniem
wat zijn verdachte personen? dat lijkt me een belangrijke vraag..
19-11-2010, 15:36 door spatieman
als eerste krijgt de united nazis of america de vingerprint database van alle nieuwe paspoorten.
19-11-2010, 15:38 door Anoniem
Dit mag NL niet in zijn eentje doen, dit moet langs Europa. Weg met deze onzin, de VS erkend het internationaal strafhof niet eens!
19-11-2010, 17:04 door Anoniem
dus
IF Country = holland
SELECT * FROM dummy tabel :)

goed weekend.
19-11-2010, 17:43 door Anoniem
Ok even freshing up your memory :)

Nederland werd aangevallen door Nazi Duitsland. De Amerikanen waren voor Nazi Duitsland, later keerde Nazi Duitsland zich tegen Soviet Unie waardoor Nazi Duitsland zich zelf erg verzwakte :) Daarna kwamen de Amerikanen de Nederlanders "Bevrijden" :) Terwijl de Duitsers al verslagen waren door de Russen.

De Amerikanen hebben alle Nazi wetenschappers naar US meegenomen :) en de misdadigers gebruikt om bommen te ontwikkelen.

Wat da fuck moeten wij met de DNA van Amerikkaanse burgers ? Als wij onze DNA uitwisselen kunnen ze onze genen ontcijferen en ons beinvloeden en besturen :) Het is zelfs mogelijk om met aangepaste fruit DNA een bevolking uit te moordden. Ik schaam me eigelijk dat ik mijn land door achterlijke randdebielen wordt bestuurd. We worden gewoon misbruikt als een onderdaan. Ze fokken alles op en wij doen eraan mee :) Dus wij zijn ook misdadigers ?
19-11-2010, 17:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-11-2010, 19:16 door Necrowizard
Door Anoniem: Tja, de NL overheid is de hoer van de US, dat blijkt nu wel weer.

Als je goed lees, staat er "toegang tot elkaars databases met linkgegevens over vingerafdrukken en DNA-profielen"

Wij krijgen dus ook toegang tot hun database.
20-11-2010, 14:42 door Anoniem
Nadat onze bankgegevens al mogen worden ingezien door de Amerikanen komt ernu weer een stukje privacyschendende regelgeving erbij,dus weer grotere databases meer meer opgeslagen persoonsgegevens.
En wie garandeert de burger nog zijn rechten?
Dit neemt veel te grote vormen aan plus een groter risico op lekken en misbruik van persoonsgegevens.
21-11-2010, 04:38 door corani
Door Necrowizard:
Door Anoniem: Tja, de NL overheid is de hoer van de US, dat blijkt nu wel weer.

Als je goed lees, staat er "toegang tot elkaars databases met linkgegevens over vingerafdrukken en DNA-profielen"

Wij krijgen dus ook toegang tot hun database.

Er staat ook dat ieder land vrij is te bepalen wanneer iemand in de database opgenomen wordt. Het zou mij niets verbazen als de US hiervoor de grens van minimaal 200 jaar gevangenisstraf aanhoudt... Of alleen niet Amerikaanse staatsburgers die in Amerika veroordeeld zijn... of iets anders belachelijks.
22-11-2010, 00:21 door Anoniem
De mensheid is erg ver en de DNA is bijna ontcijferd :) succes als jullie allemaal vermoord worden ;) met een fruitje die speciaal voor jou soort gemaakt is
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.