image

Skimmingaanval op geldautomaat met MP3-speler

vrijdag 19 november 2010, 16:40 door Redactie, 7 reacties

Europese banken zien nieuwe skimmingaanvallen op geldautomaten, waarbij skimmers speciale apparaten gebruiken om pasgegevens te kopiëren. Tal van banken hebben de automaten van anti-skimming apparatuur voorzien, maar de criminelen verwijderen deze beveiligingsmaatregelen om vervolgens het skimapparaat te plaatsen, zo blijkt uit het laatste rapport van het European ATM Security Team (EAST), dat gegevens over skimming in Europa verzamelt.

Daarnaast waarschuwt de organisatie dat er bij vijf banken een nieuw soort analoog skimapparaat is ontdekt, dat audiotechnologie gebruikt. Het zou hier om een MP3-speler gaan die tevens van een mini-camera is voorzien om pincodes op te slaan. Aanvallen op geldautomaten via malware werden door één land gerapporteerd, terwijl 'ram raids' en inbraak bij geldautomaten bij zeven landen voorkwamen.

Het aantal skimmingaanvallen nam met 24% toe, van 5.743 in de eerste helft van dit jaar tegenover 4.629 in dezelfde periode vorig jaar. De schade door skimming nam wel af. Ging het in de tweede helft van 2007 nog om 315 miljoen euro en vorig jaar om 156 miljoen euro, tussen januari en juni daalde de schade naar 144 miljoen euro.

Bulgarije
De meeste criminele bendes die zich met skimming bezighouden komen volgens EAST uit Roemenië en Bulgarije. Deze week kondigde het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat er een bende was gearresteerd die in België, Frankrijk en Spanje pinpassen kopieerden. De negen mannen en één vrouw beschikten over verschillende skimapparaten, lege pinpassen, een revolver, wat marihuana en een laptop waarvan de inhoud versleuteld is.

Reacties (7)
20-11-2010, 13:36 door GerBNL
Nou, dat is verhelderend! En ook in het gelinkte .doc bestand niets over het skimmen per MP3 speler.
20-11-2010, 16:40 door Anoniem
Dit is al jaren bekend :) Zeer gemakkelijk om signalen te decoden wat over de telefoon lijn heen gaat
21-11-2010, 03:41 door Anoniem
Skimmen met een mp3 speler zal vast iets te maken hebben met het feit dat het swipen van een magneetstrip gewoon een analoog signaal oplevert, en deze mp3 spelers deze signalen kennelijk op kunnen slaan. (microfoon ingang maybe?)
21-11-2010, 11:43 door spatieman
snel alle MP3 spelers verbieden !!
22-11-2010, 08:55 door Mysterio
Nee joh, verbieden lost niets op... je kan er beter een chip inbouwen die je gedrag in de gaten houdt. ;)
22-11-2010, 14:12 door Anoniem
Je kunt beter gewoon in de winkel pinnen, en desnoods iets meer pinnen voor in je portomonnee. Dan ben je er tenminste zeker van dat er (niet) geskimd wordt.
22-11-2010, 14:54 door Anoniem
Jaja.. pinnen in de winkel veiliger.. keep on dreaming..
Men laat zich insluiten en gaat op 't gemak de apparatuur plaatsen.
Dit kan omdat veel grote winkels (bouwmarkten, tuincentra, etc) nooit de hele oppervlakte met camera's bekijken.
Vaak wordt de keuze dan gemaakt om achterin de toko wel cameraatjes te plaatsen, maar niet bij de kassa's want daar is toch altijd wel iemand.. (overdag dus, maar 's nachts...)

Gewoon kritisch blijven kijken naar de apparatuur en als je het niet vertrouwd ergens anders pinnen..
BTW: treinkaartjes koop ik tegenwoordig online, ff printen en klaar.. weer een potentieel skimmoment minder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.