image

Internetverkeer niet door China gekaapt

maandag 22 november 2010, 12:36 door Redactie, 3 reacties

Verschillende media kwamen vorige week met het bericht dat China 15% van het internetverkeer "gekaapt" zou hebben, maar dat is niet waar, aldus Craig Labovitz van Arbor Networks. Een rapport van de US China Economic and Security Review Commission zorgde voor alle ophef. Daarin stond dat op 8 april een Chinese internetprovider de routes van 40.000 andere providers en bedrijven aankondigde. Een kwartier lang stuurde een klein gedeelte van de internetproviders hun verkeer voor een klein gedeelte van deze routes door naar Chinese adresruimte.

Het zou volgens Labovitz McAfee zijn dat als eerste met de 15% claim kwam. Vervolgens werd dit getal massaal door de media overgenomen. Zelf denkt de onderzoeker dat het werkelijke percentage eerder rond de 0,015 procent ligt. Labovitz benadrukt dat het routeringssysteem voor het internet vooral op vertrouwen is gebaseerd. "We moeten de veiligheid van de internetinfrastructuur repareren, maar we moeten ook precies in onze analyse van de problemen zijn."

McAfee reageerde op de aantijgingen van Labovitz door te stellen dat niet 15% van het verkeer gekaapt zou zijn, maar dat op 8 april de routering prefixes van 53.353 van de 330.000 netwerkroutes verkeerd was aangekondigd, wat op 15% neerkomt. Daarnaast zou Labovitz de foute aankondiging van IDC Beijing China Telecom (AS23724) hebben geanalyseerd, maar was het het China Telecom (AS4134) netwerk dat de route naar het internet verspreidde. "Dit onderwerp is helaas zeer technisch en moeilijk uit te leggen voor mensen die niet met het BGP routing jargon bekend zijn", aldus Dmitri Alperovitch van McAfee.

China Telecom heeft het kapen van het internetverkeer inmiddels ontkend. Volgens verschillende experts gaat het dan ook om een fout in plaats van een opzettelijke poging het verkeer om te leiden.

Reacties (3)
22-11-2010, 13:30 door Anoniem
ik had een dag eerder verwacht dat dit 'broodje aap' verhaal al zou worden tegengesproken...maar goed...alsnog dan ...
22-11-2010, 17:19 door spatieman
natuurlijk ontkennen ze het.
is immers staatsbdrijf..
24-11-2010, 22:00 door Anoniem
Hier een overzicht van iemand die er meer verstand van heeft:

http://bgpmon.net/blog/?p=323

(toevallig van een Nederlander die nu in Canada woont en werkt)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.