image

Krakers tonen sympathie met Pim Fortuyn

dinsdag 7 mei 2002, 18:29 door Redactie, 26 reacties

Een nog onbekende kraker heeft vanmiddag de site van Autototaal beklad met een ode aan de maandagavond doodgeschoten politicus Pim Fortuyn. De site Rayden.nl heeft een screenshot van de bekladding. De site was na ontdekking door Autototaal enige uren uit de lucht. Dat de heer Fortuyn waarschijnlijk dergelijke digitaal vandalisme niet op prijs zou hebben gesteld is de dader van de bekladding waarschijnlijk ontgaan.

Reacties (26)
07-05-2002, 19:11 door Anoniem
Pff goedkoop hoor om nu ineens onder het mom
van politiek hacktivisme sites te gaan defacen...
08-05-2002, 08:41 door suntac
Originally posted by Unregistered
Pff goedkoop hoor om nu ineens onder het mom
van politiek hacktivisme sites te gaan defacen...

Was natuurlijk wel een beetje te verwachten dat dit soort dingen zouden gaan gebeuren maar ik ben het met je eens dat het wel een beetje goedkoop is om dit te gebruiken om een site te bekladden.....


SUNTAC
09-05-2002, 17:04 door Anoniem
Originally posted by suntac


Was natuurlijk wel een beetje te verwachten dat dit soort dingen zouden gaan gebeuren maar ik ben het met je eens dat het wel een beetje goedkoop is om dit te gebruiken om een site te bekladden.....


SUNTAC

Gaap, zijn dit soort defaces wel eens de moeite waard om te noemen? gewoon een stomme site die gedefaced is. Als het nou politiek.nl ofzo was geweest of overheid.nl. Maar dit is wel een beetje niet-boeiend.
09-05-2002, 21:54 door Anoniem
Originally posted by Unregistered


Gaap, zijn dit soort defaces wel eens de moeite waard om te noemen? gewoon een stomme site die gedefaced is. Als het nou politiek.nl ofzo was geweest of overheid.nl. Maar dit is wel een beetje niet-boeiend.


Ja idd, wat de hell is autototaal?
09-05-2002, 23:33 door Anoniem
Als het echt met een boodschap was hadden ze wil die site van die moordenaar gedefaced,
wijst op de willekeurigheid van de dader(s).


Regards, sacrine.
http://www.netric.org
10-05-2002, 00:06 door Anoniem
Als het echt met een boodschap was hadden ze wil die site van die moordenaar gedefaced,
wijst op de willekeurigheid van de dader(s).

1) De ~verdachte~ (of is ie al veroordeeld dan ?) heeft geen homepage.
2) De club waar hij voor werkt wel, en dat zijn mensen die stuk voor stuk geweld ~verafschuwen~, en ook niet begrijpen waarom..(zie homepage)
3) Defacen om een ~statement~ te maken sucks sheep's ass x 3.. Free webspace om hetzelfde te zeggen kun je overal scoren

* If one behaves like a monkey, people will eventually treat you as one *
10-05-2002, 13:16 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Pff goedkoop hoor om nu ineens onder het mom
van politiek hacktivisme sites te gaan defacen...

pff.. nog goedkoper om conclusies te trekken zonder de feiten in handen te hebben. Het is niet voor niets overal bekend dat het merendeel van de developers alleen maar aan hunzelf denken (uitvinding van UML etc misschien?) en ook nog maar wat raak gokken negen van de tien keer.. waar slaat dit nou op man.. probeer je een EVENTUELE n00b van gedachten te brengen of als het zoveelste schaap in rij je commentaar over een simpele deface te brengen? Pff.. goedkoper heb ik zelden gezien.

Sterker nog, ik ben het met deze jongen eens.. met een beetje inventief bugplayment kan men de wereld wel een beetje aan het denken zetten.. zoals deze meneer Pim deed. Een paar van de grootste fouten die wij als nederlanders maken:

- we geloven te snel dat conclusies van media (als het NOS) per defenitie waarheid zijn. Dit is gewoon een instantie met gewone mensen waarvan ik door een hack toevallig te weten ben gekomen dat e.e.a. helemaal niet zo eerlijk is verlopen (oorzaken van reacties e.d. ACHTERGEHOUDEN)

- denken dat politici oplossingen geven.. ZIJN JULLIE HELEMAAL VAN DE POT GERUKT??? de politiek heeft in de basis GEEN FUCK met het oplossen van problemen te maken; des te meer met de aanduiding/ omlijning ervan. And guess what; al deze leete "hackers" zien niet eens dat ze met een hoop geouwehoer gebracht en omgevormd worden tot potentiele oplossingen wat dan weer binnen het perspectief van die partij valt.. leden trekken heet dat heeft NIETS met politiek te maken.

- Pim is rascistisch? Diegene die zich deze mening hebben aangemeten noem ik maar even MULTI MULTI NOOP (and noop betekend no operation in cpu wereld dus nu weet je het) ; JE HEBT ER GEEN RUK VAN BEGREPEN; nee pim bracht het niet altijd even handig nee.. aan de overkant; als een imaan, als representatie van de islamitische godsdienst, tegen pim zegt dat ie om wille van het feit dat ie homo is tegen de muur gezet moet worden en pim vraagt in reactie daarop of dat van zijn godsdienst komt en dat wordt bevestigd; VIND IK HET HELEMAAL NIET ONLOGISCH om door middel van een harde uitlating in normaal nederlands duidelijk te maken dat meneer imaan binnen het niveau van ontwikkeling in onze (rijke) samenleving wel ZEKER een ACHTERLIJKE, RATIONEEL VOLSTREK ONVERANTWOORDE fout maakt. Gzien het feit dat pim ook ondanks alle tegenwerking gewoon door bleef gaan kan het nog wel eens zo zijn dat zijn diepe intentie zelfs een goede naar de imaan toe was (lerend).

- islam niet achterlijk?? tja.. achterlijk betekend niet per defenitie denigrerend.. ik heb zelfs marokkaanse vrienden die het zeggen.. vreemd he? ik heb het nu ook goed onderzocht en zal ik jullie eens wat vertellen;

allereerst : dar es salaam el aleikum naar de "buitenlandse" nederlanders onder ons; dit projecteerd mijn mening en kan op geen enkele manier met rascisme / fascisme geassocieerd worden..

hoofddoeken... na alle studie blijkt dat MANNELIJKE FANATIEKE ISLAMIETEN VAN DE TOP dit gebod hebben ingevoerd. binnen mijn opinie ABSOLUUT niets met godsdienst van doen. dit is alleenheerserij en omdraaien van problemen (lang geleden hoor)

geweld.. veel geweld is onnodig.. kijik naar sommige bergmarokkanen.. mag je geen :"jullie" tegen zeggen !!!! nou ik heb berg marrokaanse vrienden die zeggen dat dit door de kids zelf verzonnen is. maw weer een stuk tolerante onzin van nederland want er zijn al mensen vrijgesproken doordat dit NEDERLANDSE woord in hun cultuur niet geaccepteerd zou zijn. Nou sorry hoor..WIJ hebben deze rijke samenleving opgebouwd.. heb je problemen en wil je hier wonen? geen enkel probleem.. werk mee en houdt rekening met onze gevoelens zodat als wij bijvoorbeeld gewend zijn om over een voor een buitenlander saai onderwerp te lachen dat betreffende immigrant niet meteen denkt dat wij hem/haar uitlachen; anders gewoon OPROTTEN. we houden er niet van als mensen die wij helpen onze samenleving in gevolg daarop gezelliig gaan afbreken. godverdomme het is toch te gek voor woorden ! was dan thuis gebleven als je ons zo verachterlijk en "slap" vind.. alleen.. als je nadenkt kom je tot de conclusie dat we wel rijk zijn.. en dat in islamitische landen erg veel problemen zijn.. wel heel erg veel gewelddadige ook.. en als je nu het probleem ECHT ziet dan snap je en ben je met me eens dat het zelfs afgezet wordt op een groot gedeelte westerse wereld wat sommige landen (zoals duitsland nu) ook zelf veroorzaken.. dat het ook niet per defenitie met alleen de islam van doen heeft en ook niet met alleen ons land.. dit is een wereldweid op dit moment spelend fundamenteel probleem.

al dit geweld komt naar mijn mening uit de basis vanuit een gemis van "verlichting" wij kennen de verlichting.. the koran nog niet.

nu nog wat anders.. mensen het land uit? dacht je nou werkelijk dat pim helemaal gek was geworden? dat had ie NOOIT maar dan ook NOOIT hard kunne maken en dat heeft ie dan ook nooit met die bedoeling (als ie het al gezegt heeft) gezegt. Als ie dan zo voor zijn mening uit kwam.. waarom had ie dan donkere mensen in zijn partij? Hij had ze gemakkelijkj (opgave valse redenen) kunnen weigeren.. DIT NOEM IK TEGENSTRIJDIGHEID.. niet gemanipuleerd geblaat van de media !!! meneren hackers !! nou schande. sterker nog.. Pim had door dat wij EERST het probleem in holland moeten oplossen.. integratie ed.. dat er een probleem is is zeker.. diegene die dat nu nog ontkent weet 1 nix van nederland (20% was voor pim) en 2 kan beter naar een geestelijk gehandicapten centrum want volgens mij kom je daar dan aardig in de buurt 9niet dat ik iets op die mensen heb)

Sterker nog... pim koos ervoor om alleen HOOGNODIGE mensen die echt levensgevaar liepen het land in te laten en anderen (eco misbruik) gewooon linea recta naar buiten.. vrijwel hetzelfde idee als dat wat gehanteerd wordt in de USA (waar het idee gebruikt wordt om probleem aan te duiden !) waar in de USA de nato het heeft goedgekeurd (niemand klaagt alleen diegene die niet wille werken) en in Nederland heet het fascisme !!!

misschien ga ik het wel overnemen als ik wat ouder ben. (tiener hehe - WIL NIETS ZEGGEn over mijn interesse level want van dat soort shit en shit van jij weet nix door je leeftijd WORDT IK KOTSMISSELIJK) al denk ik wel dat mijn bewoordingen wat zachter zouden zijn en mijn gevoel voor job iets onpersoonlijker zou nemen.

respect voor iemand die in een dergelijke korte tijd een partij programme plus partij en dergelijke op wilde zetten.. zijn cerebrale capaciteiten, ondanks de tegenwerking, op een uitermate hectische wijze op het laatste moment, zijn eerlijke mening reflecterend, steeds verkeerd begrepen door iedere ACHTERLIJKE IQ LOZE NOOB DIE ER RONDLOOPT DIE MAAR RAAK CONCLUDEERD, zijn hebben en houden wilde inzetten voor Nederland.

Een diep respect en een omgeslagen mening( eigenlijk heeft mijn eerste mening (pim is een vuille rascist en ik ga stemmen alleen al om hem eruit te krijgen) zich gevormd op basis van de media en JUIST hierdoor ben ik gaan denken en geintreseerd geraakt in politiek.

en als ik kijk naar oplossingen van groen links als nou als we netjes vragen of afwijzingen het land uit willen gaan en ze doen het neit dan is het wel zo humaan om ze een baan aan te bieden dan ben ik de mening toegedaan dat pim, geheel eenzaam naast meneer zalm, de enige spiritum fortussen van de Nederlandse politiek waren. Gewoon even de spijker op zijn kop slaan.

Overigens heb ik zon vermoeden dat links computer netwerken ongeacht of het internet of private betreft wat aan het meemaken zijn.

- preamble
The Pink Paleonthology Network

en die gequote noob van boven: denk ff na voor je post man als jij het effect niet ziet van een high proflie defaceent ben je ziek.. en ik denk niet dat ie gozer de fotos gesavved heeft voor een stfu defacement. die tijd zou ik er niet voor nemen niet met zon intentie.
10-05-2002, 13:28 door Anoniem
vele (slechte,domme) ideen definieren het probleem en brengen één oplossing. Geen idee?
10-05-2002, 14:23 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
... Sterker nog, ik ben het met deze jongen eens.. met een beetje inventief bugplayment kan men de wereld wel een beetje aan het denken zetten.. (very big cut)

Kijk, dat is nou een mooi voorbeeld van iemand die erg interessant is voor (binnenlandse) veiligheidsdiensten om te tracken.
10-05-2002, 15:02 door Anoniem
helaas tunnel ik me kut van het web... je mocht willen dat ze in staat waren haha.. (you never know for sure.. not even after three messages.. you see it?)
11-05-2002, 07:32 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
helaas tunnel ik me kut van het web... je mocht willen dat ze in staat waren haha.. (you never know for sure.. not even after three messages.. you see it?)

Joh, meen je dat nou? Moet onze 'alwetende' tienertje niet naar school om zijn IQ en waardigheid een beetje op te vijzelen? Citerende: " misschien ga ik het wel overnemen als ik wat ouder ben. (tiener hehe - WIL NIETS ZEGGEn over mijn interesse level want van dat soort shit en shit van jij weet nix door je leeftijd WORDT IK KOTSMISSELIJK) al denk ik wel dat mijn bewoordingen wat zachter zouden zijn en mijn gevoel voor job iets onpersoonlijker zou nemen."
Misschien dat na verloop van jaren wel een serieus geciviliseerd overwogen discussie met je mogelijk zal zijn, zonder voorbarige conclusietrekkingen.

Er is hoop!
11-05-2002, 14:52 door Anoniem
Kijkijk ! Nu heb je ergens wel gelijk alleen ik wordt simpelweg een beetje ziek van dat gezever over Pim.
Tuurlijk ben ik het met veel mensen eens dat waar het (onder andere) de representatie van bepaalde oplossingen (en trouwens ook wel eens problemen) betrof Pim nogal eens grove uitlating deed e.d. Desalniettemin ben ik ook de mening toegedaan dat meneer Fortuyn als enige berichten hierboven verwoord, op een groot aantal punten zeker gelijk had. Op zo'n moment vind ik het buitengewoon triest als half Nederland op basis van een zwart kastje dingen als 'rascist' begint te roepen.

Inderdaad, misschien BEN ik nog niet zo geciviliseerd. Alleen als u vind dt er nog hoop is dan denk ik dat u toch ook wel moet kunnen begrijpen wat ik als 'tiener' in mijn 'afko' taaltje hiermee wil zeggen.
Bedankt en tot ziens !
11-05-2002, 15:15 door Anoniem
deze is voor preamble

10 redenen om niet op Pim Fortuijn te stemmen.

Tot overmaat van ramp zijn de alle partijen gestopt met campagne voeren tegen de ideeen van Fortuyn. Linkse maatschappelijke organisaties zijn echter niet gebonden aan deze afspraken van de partijen. Daarom moeten we als linkse beweging de komende dagen campagne voeren tegen LPF. Hier alvast 10 redenen om niet op Pim Fortuijn te stemmen.

1. Wilt u gehoord worden in de Tweede Kamer? Stem dan niet op Fortuyn.

Pim is dood. U kunt wel op hem stemmen, maar het zullen andere mensen zijn die met uw stem aan de haal gaan. De Lijst Pim Fortuijn bestaat uit een los verband van een aantal personen die vrijwel zonder uitzondering geen enkele politieke of bestuurlijke ervaring hebben. Volgens Harry Mens had zelfs lijsttrekker Fortuyn geen vertrouwen in de kwaliteiten van de kandidaten op zijn lijst. Een stem op Fortuijn is dus waarschijnlijk een verloren stem. U hoort er de komende vier jaar in de Tweede Kamer waarschijnlijk niets van terug. Mogelijk ontstaat zonder de leiding van Fortuyn zelfs een vergelijkbare situatie als destijds met
de uiteenvallende ouderenpartijen.

2. Wilt u niets te maken hebben met Extreem Rechts? Stem dan niet op Fortuijn!

Nu de sterke leiding van Fortuijn is weggevallen is het risico groot dat de komende tijd radicale elementen binnen de Lijst Pim Fortuijn (LPF) het roer gaan overnemen. En die zijn er volop aanwezig. Om als partij in Nederland deel te mogen nemen aan de verkiezingen moeten 570 mensen een handtekening gaan zetten op het stadhuis. Onder de mensen die dit voor de lijst Fortuyn deden waren ook zo´n 25 personen die komen uit extreem rechtse hoek. Een aantal
mensen was volgens onderzoeksbureau Kafka eerder lid van extreem rechtse partijen zoals de Centrumpartij, Centrumdemocraten, CP´86, Nederlands Blok, Nederlandse Volksunie (NVU)en de Nieuwe Nationale partij (NNP). Ook op de avond van de moord van Fortuijn liet deze radicale achterban van Fortuijn van zich horen op het Binnenhof. Bij de rellen die daar plaatsvonden waren ondermeer tussen de aanwezige hooligans en skinheads ook bekende extreem rechtse figuren aanwezig. Volgens aanwezige journalisten riepen zij racistische leuzen. Er is een reeel riscio aanwezig dat dit soort elementen na het wegvallen van Fortuyn sterke invloed kunnen verwerven in de stuurloze LPF.

3. Loopt u kans in de WAO terecht te komen? Stem dan niet op Fortuijn!

Fortuijn wilde de WAO voor mensen met AIDS, kanker of een burn-out afschaffen. In het boek De puinhopen van Paars zegt hij: De wWAO wordt zodanig hervormd dat alleen maar objectief meetbare ziektes en aandoeningen voor de vaststelling van een uitkering in aanemerking komen. Bovendien moet er een directe relatie bestaan tussen ziekte en aandoening en de arbeidssituatie.

4. Heeft u een laag inkomen? Stem dan niet op Fortuijn!

Fortuyn wilde alle inkomensafhankelijke regelingen voor de lage inkomens zoals subsidies, of vrijstellingen van gemeentelijke belastingen afschaffen. Uit doorberekening van de voorstellen van Fortuijn blijkt dat de koopkrachteffecten ongunstig zijn voor mensen met een miniuminkomen, WAO´ers en gezinnen met kinderen. Midden- en hogere inkomens zullen er in het algemeen op vooruitgaan. Behalve als u meer dan twee kinderen heeft dan levert u als het aan de LPF ligt weer in.

5. Wilt u meer geld voor de zorg? Stem dan niet op Fortuyn.

In het programma van Fortuyn staat dat er geen financiele steun moet komen voor verpleeghuzien, ziekenhuizen, mantelzorge ne huisartsen. In de puinhiopen van
paars staat dat hij er" de eerste twee jaar zelfd geen cent erbij wil". De patient moet wel meer gaan betalen, ondermeer in de vorm van een eigen bijdrage voor de huisarts.

6. Bent u tegen kernenergie? Stem dan niet op Fortuijn.

Fortuyn was voorstander van de privatisering van stroombedrijven. Ook pleit hij in zijn boek de Puinhopen van paars voor het openhouden van de kerncentrale in Borselle en wil hij er zelfs nog een nieuwe bij.

7. Bent u een natuurliefhebber? Stem dan niet op Fortuyn.

Als het aan Fortuyn ligt wordt Nederland een grote stad. In Elsevier schrijft hij in 1997 dat we "Nederland vanaf heden moeten beschouwen als een grote metropool met prachtige landschapsparken die er zijn voor de bewoners van deze stadsstaat". Het stijgen van de zeespiegels door het roeikaseffect vind Fortuyn ook geen probleem. In het Rotterdams Dagblad zei hij vorige jaar: "Ook in Egypte en Bangladesh kunnen ze de dijken best ophogen. Ze moeten daar de handen eens uit de mouwen steken. Dacht u soms dat wij de Deltawerken cadeau
hebben gekregen?"

8. Vind u dat Nederland politieke vluchtelingen moet opvangen? Stem dan niet op Fortuyn.

Al in 1994 zei Fortuyn in sevier: "Nederland is vol". Hij wil volgens het boek de Pijnhopen van paars alleen vluchtelingen toelaten uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken. In de praktijk zijn er dit dus geen, omdat er simpelweg niemand vlucht uit deze westerse buurlanden in Europa. In hetzelfde boek pleit hij ook voor het opzeggen van het vluchtelingenverdrag. In dit verdrag wordt geregeld dat politieke vluchtelingen die op de vlucht zijn voor vervolging of martelingen in andere landen zoals Nederland onderdak kunnen krijgen.

9. Bent u tegen discriminatie? Stem dan niet op Fortuijn.

Fortuyn beweerde eerder dit jaar in de Volkskrant dat artikel 1 van de grondwet moet worden afgeschaft. In artikel 1 staat dat iedereen in Nederland ongeacht ras, sexe, geloof of levensovertuiging gelijk moet worden behandeld. Fortuijn wilde het verbod op discriminatie afschaffen. Zelf iscrimineerde hij ook. In hetzelfde artikel in de Volkskrant zei hij dat de grens gesloten moest worden voor moslims (voor andere godsdiensten kennelijk niet). Eerder zei hij in Elsevier ook al: "er komt geen islamiet het land meer in". Daarmee discrimineerd hij ten onrechte op basis van de godsdienst van iemand. Bekend is dat Fortuyn de islam een "achtelijke" godsdienst vond. Maar hij ging ook nog verder. Sinds 2001 riep Fortuyn openlijk op om "een nieuwe koude oorlog te
beginnen tegen de islam".

10. Vind u dat vrouwen gelijke rechten hebben? Stem dan niet op Fortuyn.

Bekend is het voorbeeld van Fortuyn die na een journaliste die een aantal lastige vragen stelde riep: "ach, ga toch koken mevrouwtje". Maar ook in zijn boeken is wat terug te vinden van zijn traditionel maatschappijbeeld op dit terrein. Zo pleit hij tegen vrouwen als chirurg, omdat vrouwen vaak in deeltijd zouden werken en dat zou niet samengaan. Ook stelde hij over een vrouwelijke minister dat zij die functie alleen had vanwege haar vagina.

Wie bovenstaande 10 punten leest komt al snel tot de conclusie dat grote groepen van de Nedelandse bevolking geen belang hebben bij een stem op Fortuijn. Vrouwen, WAO-ers, mensen met lage inkomens, moslims, vluchtlingen, natuurliefhebbers of mensen die afhankelijk zijn van zorg hebben geen belang bij een stem op de LPF. Stem dus op een andere partij.

Ook al is dit een securityforum, dit moest ik gewoon even kwijt
11-05-2002, 21:45 door Anoniem
1. het ging mij over de discussie dat pim dood is en waarom ie dood is en hoe er over HEM gedacht werd.. mijnsinziens heb ik de parij en de organisatie hiervan niet genoemd (want die suqed inderdaad).

2. je hebt me weer lekker een paar slapeloze nachten bezorgt want hier moet ik toch eens lekker weer over na gaan denken

preamble.
11-05-2002, 22:03 door Anoniem
overigens:
1. moet je er niet bijvertellen wat pim ook zij bij dat grondwet artikel? hij had het namelijk erover dat problemen gewoon gezegt moeten kunnen worden.

etc je bent nogal wat vergeten erbij te zetten maar ik ben met je eens dat pim niet de best mogelijke reacties gaf en al helemaal de partij niet.

grote, een dronken preamble haha
12-05-2002, 22:02 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
overigens:
1. moet je er niet bijvertellen wat pim ook zij bij dat grondwet artikel? hij had het namelijk erover dat problemen gewoon gezegt moeten kunnen worden.

etc je bent nogal wat vergeten erbij te zetten maar ik ben met je eens dat pim niet de best mogelijke reacties gaf en al helemaal de partij niet.

grote, een dronken preamble haha

Dat is raar, de nummer 2 is zwart, en er zitten zelfs moslims in zijn partij. Hoezo racistisch? Ik merk meer een multiculturele samenlevings gevoel in de partij dan in nederland.
12-05-2002, 23:35 door Anoniem
"Dat de heer Fortuyn waarschijnlijk.........."

Hoe durft U, meneer/ mevrouw......
Hoe durft u......
13-05-2002, 03:04 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
10 redenen om niet op Pim Fortuijn te stemmen.

Dit is voor de extreem linkse figuur die buiten dat hij/zij moeite heeft met beredeneren ook niet kan spellen:

1] "Volgens Harry Mens had zelfs lijsttrekker Fortuyn geen vertrouwen in de kwaliteiten van de kandidaten op zijn lijst. Een stem op Fortuijn is dus waarschijnlijk een verloren stem."

Ik ben het met deze stelling geheel eens en neem ik dat zonder meer van de heer Harry Mens aan. Omdat Fortuyn in zeer korte tijd aan wettelijke bepalingen diende te voldoen wilde hij met een eigen verkiesbare lijst komen, moest hij wel noodgedwongen zeer snel een zooitje mensen bij elkaar -sprokkelen- als een soort kleinnood. Dat dit in de haast de kwaliteit niet ten goede is gekomen mag duidelijk zijn. LPF bleef een one-man show, LPF is, was en blijft Pim Fortuyn die uw stem niet meer persoonlijk kan vertegenwoordigen. Aangezien Pim zelf aangaf, bij Harry Mens, maar ook bij de Rotterdamse Gemeente Raad uitsluitend heil te zien in een coalitie met de VVD en CDA is het advies dan ook terecht: wanneer men in de geest van Pim Fortuyn wil handelen, men beter kan stemmen op de VVD of CDA.

2] "Nu de sterke leiding van Fortuijn is weggevallen is het risico groot dat de komende tijd radicale elementen binnen de Lijst Pim Fortuijn (LPF) het roer gaan overnemen."

Dit weet ik niet zeker. Ik vind het bij voorbaat onverstandig op LPF te stemmen, zie punt 1.

3] "In het boek De puinhopen van Paars zegt hij: De WAO wordt zodanig hervormd dat alleen maar objectief meetbare ziektes en aandoeningen voor de vaststelling van een uitkering in aanemerking komen. Bovendien moet er een directe relatie bestaan tussen ziekte en aandoening en de arbeidssituatie."
Pim had daar gelijk in dat hij de WAO wilde hervormen. Deze is momenteel onhoudbaar en oneerlijk. Heb je enig idee wat een WAO'er de bedrijven op moment kost? Werknemers zijn niet zo handig meer, werknemers vormen een gruwelijk risico op moment voor de continuïteit en liquiditeitspositie van een onderneming, want wee o wee wanneer een werknemer ziek wordt...

4] "Heeft u een laag inkomen? Stem dan niet op Fortuijn!"
Fortuyn wilde de motor van de economie herstellen zodat het allemaal weer in balans zou geraken.
De economie is nu namelijk zwaar op drift en moet worden beteugeld voordat Nederland zich onherstelbaar uit de markt prijst. Bovendien had hij vergaande hervormingen in petto voor het belastingssysteem, dat eerlijker kan.
5] "Wilt u meer geld voor de zorg? Stem dan niet op Fortuyn."

Fortuyn wilde de zorg hervormen, efficiënter en bovenal leuker maken.

6] "Bent u tegen kernenergie? Stem dan niet op Fortuijn."

Goed, maar waar moet de energie dan vandaan komen, we zijn met zijn allen veel meer energie gaan gebruiken en zitten steden als bijvoorbeeld Amsterdam met hun handen in het haar omdat ze niet genoeg energie-toevoer hebben voor de nieuwe generatie technologische bedrijven. We zullen dus energie bij moeten maken, en we zouden anders erg veel kolen moeten bijbouwen dat weer voor erg veel verontreiniging zorgt. Nucleaire energie is wat dat betreft veel efficiënter. Bovendien zag Fortuyn wel wat in onderzoek voor bijvoorbeeld een milieuvriendelijke fusie-centrale.

7] "Bent u een natuurliefhebber? Stem dan niet op Fortuyn."

Gelul. Nederland is inderdaad een soort stadstaat met een aantal prachtige natuurlijke grondgebieden die je als een soort parken kunt aanschouwen. Deze wilde hij juis beschermen.

8] "Vind u dat Nederland politieke vluchtelingen moet opvangen? Stem dan niet op Fortuyn. Al in 1994 zei Fortuyn in sevier: "Nederland is vol""

Weer gelul. Pim wilde best Politieke Vluchtelingen opvangen en zag dat ook als een belangrijke taak. Hij wilde daar echter wel paal en perk aan stellen en de procedures aanzienlijk versnellen zodat de betreffende vluchtelingen veel eerder weten waar zij aan toe zijn. Fortuyn wilde een HUMANER vluchtelingen beleid, waarbij mensen niet jaren in onzekerheid worden gehouden in een kampje om daarna te horen te krijgen dat ze op kunnen rotten, terwijl ze onderwijl Nederlands hebben leren praten en hun kinderen hier op school zitten. Dat is gewoon onmenselijk!!! Want dat is nu het geval.

9] "Bent u tegen discriminatie? Stem dan niet op Fortuijn."

Pim wilde dat bepaalde problemen bespreekbaar moeten kunnen worden gemaakt, zonder dat men meteen over discriminatie begint te gillen. Een wet mag er nooit toe leiden dat essentiële problemen niet besproken zouden kunnen worden, anders vraag je gewoon om nog veel grotere problemen. Problemen die niet besproken kunnen worden neigen doorgaans tot escalatie!!!

10] "Vind u dat vrouwen gelijke rechten hebben? Stem dan niet op Fortuyn."

Pim doelde op positieve discriminatie. Hij kon zich niet vereenzelvigen met welke vorm van discriminatie ook, positief of negatief. Voor Pim is iedereen gelijk en kon zich behoorlijk storen aan personen welke enkel een bepaalde positie bekleedde ten gevolge van (positieve) discriminatie.

Ten slotte:

Ik kan mij voorstellen dat je je 10 stellingen deponeerde om LPF-stemmers te bewegen voor een andere keuze. Dit kan ik begrijpen (zie punt 1). Ik kan er alleen niet tegen dat iemand gewoon bezig is Pim's gedachtengoed te verdraaien, te demoraliseren. Ik dacht dat we dat hoofdstuk wel gehad moeten hebben.

Richt je woorden liever tegen de personages welke nu het LPF vertegenwoordigen. Daarbij kan je Pim best in ere houden, hij is er immers niet meer om zijn bewoordingen verder verdiepend aan je te verduidelijken, waar je blijkbaar behoefte aan had.

Persoonlijk hoop ik dat van origine LPF-kiezers die in de lijn van Pim Fortuyn willen handelen een keuze maken voor de VVD of CDA, zoals hij dat zelf gewenst had. Daarmee tonen Pim's aanhangers respect voor de persoonlijkheid en wens van hun held.
(zie, nogmaals, ook punt 1)
13-05-2002, 17:25 door Anoniem
Een trieste discussie waarin niemand elkaars mening waardeert behalve dan misschien nog preamble die daardoor nog het hardst afgezeken wordt??

Rare mensen die hackers...
13-05-2002, 19:04 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Een trieste discussie waarin niemand elkaars mening waardeert behalve dan misschien nog preamble die daardoor nog het hardst afgezeken wordt??
Rare mensen die hackers...

Rare mensen die onder het mom van politiek hacktivisme websites defacen.

Wat ben je bovendien levensgevaarlijk aan het generaliseren: omdat de discussie je niet bevalt 'zullen dat wel hackers zijn' - dat slaat nergens op!

Probeer dan op zijn minst een bijdrage te leveren i.p.v. zelf te gaan zeiken op mensen waarvan jij vind dat ze zeiken.
14-05-2002, 12:53 door Anoniem
Ik zeik niet, ik probeerde bepaalde mensen hier aan het denken te zetten.

Net als op zo veel fora lijkt het ook hier de bedoeling niet elkaars opinie te respecteren of zelfs maar te proberen te begrijpen maar meteen "er op in te hakken" om een bepaalde reden.

Naar mijn idee kan je iets wat iemand zegt respecteren of met argumentatie proberen te laten zien waarom je het er niet mee eens bent. Sommige hier proberen dat wel maar anderen, waaronder jij dus blijkbaar, lezen direct een aanval tegen zichzelf en beginnen meteen met afkraken.

Dat vind ik waardeloos en daarom zeg ik dat dus, ik hoopte mensen erdoor aan het denken te zetten maar blijkbaar is dat dus weer mislukt.

Jammer......
14-05-2002, 20:28 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Naar mijn idee kan je iets wat iemand zegt respecteren of met argumentatie proberen te laten zien waarom je het er niet mee eens bent. Sommige hier proberen dat wel maar anderen, waaronder jij dus blijkbaar, lezen direct een aanval tegen zichzelf en beginnen meteen met afkraken.

Wat raar dat je zelf precies datgene doet dat je anderen verwijt.

In die zin is dat inderdaad reden tot nadenken, niet alleen voor anderen...
14-05-2002, 23:55 door Anoniem
Originally posted by Unregistered


Wat raar dat je zelf precies datgene doet dat je anderen verwijt.

In die zin is dat inderdaad reden tot nadenken, niet alleen voor anderen...

dat doet ie zelf niet. dus moet ik die anonieme gast met zijn tipjes toch wel ff gelijk geven...
en nu punt uit want dit is idd niet waar ik dat bericht zo om getiept had.

preamble :
15-05-2002, 06:04 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
dat doet ie zelf niet.

Dan verschillen wij daar danig in met betrekking tot de interpretatie der geschriften.

Toegeven: enerzijds zou ik gaarne de bal terug willen spelen, anderzijds heeft dat gezien het verloop van deze discussie geen toegevoegde waarde meer, dat zal ik dus nalaten.

Anderzijds mag ik opmerken dat, ofschoon de discussie alhier enigzins 'verhit' of 'haaks' over zou kunnen komen op enkele lezers wij zeer waarschijnlijk net zo gemakkelijk en relaxed ergens gemoedelijk een biertje® gezamelijk kunnen nuttigen en een leuke tijd maken.
Zo somber zie ik het dan ook niet in ;-)

Ook Nederland zelf komt er weer bovenop, zeker weten!
15-05-2002, 10:17 door Anoniem
Originally posted by Unregistered


Dan verschillen wij daar danig in met betrekking tot de interpretatie der geschriften.

Toegeven: enerzijds zou ik gaarne de bal terug willen spelen, anderzijds heeft dat gezien het verloop van deze discussie geen toegevoegde waarde meer, dat zal ik dus nalaten.

Anderzijds mag ik opmerken dat, ofschoon de discussie alhier enigzins 'verhit' of 'haaks' over zou kunnen komen op enkele lezers wij zeer waarschijnlijk net zo gemakkelijk en relaxed ergens gemoedelijk een biertje® gezamelijk kunnen nuttigen en een leuke tijd maken.
Zo somber zie ik het dan ook niet in ;-)

Ook Nederland zelf komt er weer bovenop, zeker weten!

tuurlijk.. maar niet als we NIETS doen.. er moet gewoon wat gebeuren !!! en jah hoor.. als jij betaald voor dit zielige arme gozertje *grin* :P

den pream.
15-05-2002, 13:30 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
tuurlijk.. maar niet als we NIETS doen.. er moet gewoon wat gebeuren !!! en jah hoor.. als jij betaald voor dit zielige arme gozertje *grin* :P den pream.

Ach, m'n politieke voorkeur is wellicht min of meer ultra-liberaal (VVD) maar toch niet in die mate dat ik je dat biertje zou weerhouden: die gun ik je van harte evenals het bijbehorend plezier ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.