image

1,2 miljoen besmette websites in derde kwartaal

dinsdag 23 november 2010, 11:08 door Redactie, 2 reacties

Het aantal geïnfecteerde websites is in het derde kwartaal verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens beveiligingsbedrijf Dasient gaat het om 1,2 miljoen geïnfecteerde websites. Als het gaat om het verspreiden van malware, zijn drive-by downloads en nep-virusscanners veruit de populairste manieren.

In veel gevallen worden ook overheidssites gehackt en voorzien van kwaadaardige code die ongepatchte bezoekers infecteert. Net als commerciële sites, worden ook overheidssites vaak meerdere keren opnieuw besmet. De website van Alabama State werd in totaal 37 keer besmet voordat men het probleem oploste.

Een ander probleem waar Dasient voor waarschuwt is geïnfecteerde advertenties. Elke dag zouden er 1,5 miljoen malvertisements worden getoond. De gemiddelde malwarevertising campagne zou 11,1 dagen actief zijn. "Wat aantoont dat malvertisements een zeer effectieve manier voor cybercriminelen blijven om malware te verspreiden."

Reacties (2)
23-11-2010, 14:53 door Wim ten Brink
Is dat wereldwijd of alleen Nederland? Is het veel of weinig? Het artikel klinkt leuk, maar is onduidelijk over de feiten. Het rapport waarnaar het linkt is gelukkig een stuk duidelijker.
26-11-2010, 09:56 door Anoniem
windows bestanden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.