image

Avira blokkeert beveiligingstool Secunia

dinsdag 23 november 2010, 12:57 door Job de Jong, 3 reacties

Avira heeft kortstondig de bètaversie van Secunia Personal Software Inspector (PSI) voor malware aangezien. Dit programma controleert of de laatste versie van aanwezige software is geïnstalleerd, zoals Firefox, Oracle Java en Adobe Flash. Inmiddels heeft Avira gereageerd en een update uitgebracht om de false positive op te lossen.

Daarnaast ondervinden ook gebruikers van Windows XP problemen met AntiVir van Avira. Na installatie van het eerste service pack, blijkt het programma het computergeheugen extreem te belasten. Veel gebruikers klaagden al over trage computers. Door het systeem te monitoren vult het programma het kernelgeheugen zodanig, dat normaal gebruik van het systeem niet meer mogelijk is. Zelfs het systeem afsluiten zou niet meer werken.

Oplossing
Avira zegt dat het probleem is op te lossen door de monitor service handmatig uit te zetten. Dit zorgt er echter voor dat malware andere processen van de virusscanner kan uitschakelen, waardoor gebruikers niet meer beschermd zijn.

Dirk Knop van Avira laat weten dat het bedrijf momenteel bezig is met een oplossing: “We zijn er nu in geslaagd het geheugenlek te reconstrueren en werken aan een patch. Deze patch dient nog door de kwaliteitscontrole heen te gaan en wordt in de eerste dagen van december verwacht.”

Reacties (3)
23-11-2010, 21:54 door Rubbertje
“We zijn er nu in geslaagd het geheugenlek te reconstrueren en werken aan een patch. Deze patch dient nog door de kwaliteitscontrole heen te gaan en wordt in de eerste dagen van december verwacht.”

Haha, dus tot die tijd met een trage computer werken of de boel eraf sodemieteren?
24-11-2010, 10:09 door Anoniem
Door Bastos: Haha, dus tot die tijd met een trage computer werken of de boel eraf sodemieteren?

Neen, upgraden naar SP3
24-11-2010, 10:12 door Anoniem
Never mind de opmerking van SP3. Versie negen van AVira installeren blijkt ook mogelijk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.