Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hacken van Computer en Kabeltelevisie

23-11-2010, 16:03 door Anoniem, 23 reacties
Hoe kan ik mij wapenen tegen een computer en kabel hacker?
Ik computer via de breedband en kijk televisie via de kabel en een mediabox van UPC.
Ik heb op de computer een gratis beveiliging van Windows Security, maar kan soms niet internetten omdat de computer dan erg traag is.

Ik heb al enige tijd het vermoeden dat er gratis wordt meegekeken door de buren. Opvallend is, behalve dat ik het programmehet geruis en geflikker van de televisie op vreemde momenten. Ook valt de mediabox op de raarste momenten uit. UPC is al verscheidene keren wezen kijken, maar wijdt het probleem aan de bekabeling. Heb echter al tientallen kabels geprobeerd. Zonder resultaat. Als de buren niet thuis zijn is er met het tv kijken probleem. Kan een mediabox/kabel ook beveiligd worden?

In het verleden is ook mijn telefoon afgetapt, een decttoestel. Bel ik naar mijn eigen nummer en wordt er door iemand anders opgenomen of je hoorde tijdens een telefoongesprek getik of geruis. Volgens UPC was dit mogelijk, omdat ik in een ouder gebouw woon. Hun advies was om geen dect toestel te gebruiken.

Wie weet raad?

Groetjes,

Gea.
Reacties (23)
23-11-2010, 18:40 door Anoniem
Hallo Gea,

Dat je computer traag is kan aan veel dingen liggen zoals:
Welke programma's starten er allemaal op bij het opstarten? Check msconfig eens.
Wat heb je allemaal geinstalleerd op de computer?
Hoeveel ram geheugen heeft de pc aan boord, en hoe snel is de processor?
Hoe zit het verder met je computer beveiliging, en weet je daar iets vanaf?
Heb je alleen de virusscanner van Microsoft geinstalleerd, of ook Secunia?
Kun je de mediabox beveiligen? Heb je het boekje bij de mediabox al eens bekeken?
Het je ooit het standaard wachtwoord al veranderd naar een nieuw wachtwoord?
Heb je verder nog een router of modem van UPC?

Met het vermoeden hebben van iets schiet je helaas niks op, je zult toch actie moeten ondernemen.
En vaak komen mensen juist met deze vermoedens, en kan het allemaal gewoon aan bovenstaande
liggen.

Dat je telefoonlijn afgetapt word zou kunnen maar lijkt me stug want aftappen gebeurd normaal
door de AIVD bij mensen die ergens van verdacht worden. Het oppikken van dect signalen noem ik niet
echt aftappen zoals jij het noemt. Dit zie ik meer als het oppikken of onderscheppen van draadloos verkeer
waar geen beveiliging op zit. Is al een ter sprake gekomen in deze uitzending:
http://debeveiligingsupdate.nl/2009/01/27/de-beveiligingsupdate-23-onveilige-dect-en-een-anonieme-zoekmachine/
Maar goed, zoals al gezegd neem ik toestel met kabel.

Het mee gluren van de buren vindt ik ook raar, omdat je zelf schrijft:
"Als de buren niet thuis zijn is er met het tv kijken probleem" dus hieruit verneem ik dan ook dat het probleem
zich voordoet als de buren niet thuis zijn. Dus m.a.w. het zou omgedraaid moeten zijn.

Verder is het een probleem wat UPC zou moeten oplossen en niet jij.

Mijn advies is dan ook: Laat je besturingssysteem opnieuw installeren, en kijk uit naar een andere provider.
(Als UPC het niet oplost) UPC levert een dienst, en die werkt niet naar behoren waar jij voor betaald.
Providers lossen soms dingen niet op, dus kijk dan snel uit naar een andere ISP.

Opzegtermijn contracten

Per 1 juli 2009 moeten aanbieders van telecommunicatie, digitale televisie en analoge televisie één maand opzegtermijn bieden aan consumenten. Dit staat in artikel 7.2a van de Tw. De wet maakt onderscheid tussen contracten voor onbepaalde tijd en contracten voor bepaalde tijd (bijvoorbeeld één of twee jaar).

onbepaalde tijd: de consument kan dit contract altijd opzeggen met één maand opzegtermijn
bepaalde tijd: de consument kan dit contract pas na afloop van de eerste contractsperiode opzeggen met één maand opzegtermijn

Hopelijk heb je hier iets aan.
23-11-2010, 19:27 door xy22
Ten eerste: t klinkt als een bizar verhaal Gea. Maar misschien ook meerdere dingen door elkaar heen.
Om de dingen uit te splitsen:

1
Door Anoniem: Ik heb op de computer een gratis beveiliging van Windows Security, maar kan soms niet internetten omdat de computer dan erg traag is.
Een trage computer kan van vele dingen afhangen.
Als ik t goed begrijp bedoel je Microsoft Security Essentials?? Daar is weinig mis mee, niet de snelste of beste scanner, maar is verder prima. Het zou een redelijk moderne computer (zeg maximaal zo’n 5 a 6 jaar oud) niet zo erg mogen vertragen.
Het zou ook kunnen (zonder angst aan te willen jagen) dat je misschien een nepscanner hebt. Je zou dit kunnen dubbelchecken door een online scan te doen met bijvoorbeeld Trend Micro’s House Call (http://housecall.trendmicro.com/. De uitgebreide scan (via settings in het “pop-up”-achtige venster is aan te raden, maar kan wel enkele uren a een nacht duren).

Maar zoals gezegd: dat is niet waarschijnlijk, maar je weet dan wel zeker dat de computer in orde is.
Next step :)
Dan zou het kunnen dat er veel programma’s op de computer staan, of de harde schijf is erg vol (meer dan 70% van de ruimte in gebruik. Mochten er programma’s zijn die niet gebruikt worden dan zou je kunnen overwegen die te verwijderen. Bij veel documenten, muziek etc. zou je een externe harde schijf kunnen overwegen.
Bij een oudere computer (zeg ca. 8 jaar +) dan is de computer, hoe jammer dat ook is, niet meer van deze tijd.
Tot slot voor dit deel: zou je kunnen zeggen wat Trend Micro vond?

2 De trage verbinding kan ook nog ergens anders aan liggen: alle buren hebben vele malen sneller internet dan jij. Het klinkt lullig, maar het zou kunnen dat de buren ongeveer gelijk met alle andere buren in de straat thuiskomen: dan wordt het internet in de straat flink gebruikt en raakt de langzaamste verbinding als eerste het contact met internet kwijt.
Het is in principe iets om rekening mee te houden, maar niet voor nu. Eerst de eigen computer maar bekijken, daar kun je zelf het meest aan doen.

Door Anoniem: Ik heb al enige tijd het vermoeden dat er gratis wordt meegekeken door de buren. Opvallend is, behalve dat ik het programmehet geruis en geflikker van de televisie op vreemde momenten. Ook valt de mediabox op de raarste momenten uit. UPC is al verscheidene keren wezen kijken, maar wijdt het probleem aan de bekabeling. Heb echter al tientallen kabels geprobeerd. Zonder resultaat. Als de buren niet thuis zijn is er met het tv kijken probleem. Kan een mediabox/kabel ook beveiligd worden?
Antwoord is simpel: de meeste mediaboxen bieden draadloos internet (wifi). En bij bijna alle mediaboxen kan er beveiligd worden, staat vermeld in de gebruiksaanwijzing als het goed is (bijvoorbeeld onder de woorden WEP of WPA/WPA2).
Mocht dat niet zo zijn: dan kunnen we je verder helpen als je het type mediabox weet.

Wat betreft het ‘meeliften’ van de buren op jouw verbinding: dat is heel goed mogelijk als er geen wachtwoordbeveiliging is ingesteld voor jouw mediabox en het hier gaat om een box die (ook) draadloos internet biedt. Wachtwoord instellen en de buren kunnen niet meer “liften”. Het is raadzaam om WPA2 als beveiliging te kiezen. (in volgorde van veiligheid: WEP is vrij slappe beveiliging, dan WPA en dan WPA2)


Door Anoniem: In het verleden is ook mijn telefoon afgetapt, een decttoestel. Bel ik naar mijn eigen nummer en wordt er door iemand anders opgenomen of je hoorde tijdens een telefoongesprek getik of geruis. Volgens UPC was dit mogelijk, omdat ik in een ouder gebouw woon. Hun advies was om geen dect toestel te gebruiken.
Een stevig woord dat aftappen.
Het verhaal van UPC is (niet zeker, maar wel bijna zeker) niet het volledige verhaal. Oudere dect-toestellen werken met ‘kanalen’ (bijv. kanaal 1 t/m 20), zijn er veel dect-toestellen in de omgeving, dan
23-11-2010, 20:06 door xy22
dan kunnen in bijvoorbeeld een ouder flatgebouw de telefoons op hetzelfde kanaal gaan zitten. Het oudere gebouw betekent dat “straling” makkelijk grote afstanden kan afleggen. Stel er zijn meer dan 20 dect-toestellen of een verkeerd afgeregelde, dan kan een kanaal dubbel gebruikt worden. Anderen in de omgeving kunnen dan jouw telefoontjes krijgen/beluisteren en omgekeerd.

3 Wat betreft de tv tot slot: hoe die te beveiligen valt, zou ik even over moeten nadenken. Zeker is dat een bij bekabelde verbinding niet kan worden mee geprofiteerd door buren, tenzij die letterlijk jouw kabel een keer in handen hebben gehad en een eigen kabeltje eraan naar de eigen tv hebben getrokken.

P.S. Mocht ik te snel gaan, zeg dat gerust, maar op afstand is iemands handigheid met computers lastiger in te schatten :)
23-11-2010, 20:50 door xy22
Dan nog wat andere dingetjes:

- om de computer te beveiligen
1) via Windows Update onder het menu ‘start’ Windows up-to-date houden.
2) een antivirus installeren en die (automatisch) laten updaten. Security Essentials van Microsoft is prima. Mocht je een betaalde anti-virus willen dan is Gdata Internet Security* een betaalbare en uitstekende keus, maar is wel iets zwaarder voor oudere systemen. Van Norton* wordt wel eens gezegd dat het handig is voor mensen die veel gamen en downloaden. McAfee, Panda Antivirus en dergelijke zijn bekende namen, maar die paketten wisselen nog wel eens van kwaliteit en belasting voor de computer*.
AVG Free* is ook gratis te gebruiken en werkt ook aardig, maar dan is het wel nodig een aanvullend programma, zie 4) te gebruiken.
3) update Adobe Reader, Adobe Flash, Java, Quicktime en dergelijke regelmatig. Vaak geven deze programma’s de mogelijkheid om automatisch te updaten of om een bericht te geven wanneer er een update beschikbaar is.
4) het is aan te raden om naast de “basis”scanner nog een tweede anti-rotzooi programma eens in de week of maand te draaien. Malwarebytes Antimalware wordt hier veel voor gebruikt; de gratis versie daarvan werkt uitstekend. En er zijn nog vele andere programmaatjes, ik noem slechts enkele bekende voorbeelden.

- veel van de iets betere, moderne dect-telefoons (wel navragen in de winkel) werken met een soort unieke sleutel die basisstation en telefoon automatisch goed met elkaar verbind, het gaat om een beveiligd signaal: in principe niet meer ‘af te luisteren’ door buren (in principe: oftewel niks is perfect, maar dit is behoorlijk veilig en op dit moment alleen door (politie)experts ‘af te tappen’).
Overigens: een ‘ouderwetse’ telefoon met kabel tussen hoorn en basis werkt natuurlijk net zo goed.

- voor de tv: een kabel werkt altijd, mocht er dan nog een probleem zijn met beeld/ruis/flikkeren en het zit niet in jouw kabel/jouw tv of de aansluiting (en dat is nog wel een aandachtspuntje) dan tsja… Misschien maar eens jouw kabel vanaf de tv naar de box en van box naar ‘voordeur/zo ver als kan’ volgen. Kleine kans dat er een kabel naar de buren aan vast zit, maar wie weet. Mocht dat zo zijn, heel eenvoudig: “haal die kabel eens weg beste buren of politie” of die stap overslaan en meteen politie.

@Gea: voordat je dingen fors gaat aanpassen of bijv. een nieuwe dect kopen:
door die lap tekst lijkt het misschien dat ik t allemaal kan verklaren of weet. Zie dat a.u.b. niet zo, het is wat ik weet uit ervaring of lezen. Andere forumleden weten misschien-waarschijnlijk meer: zij zijn (vaak) ook ervarener.


*Over antivirus zal er altijd discussie zijn, ieder heeft z’n favoriet en van dag tot dag wisselt het welke het beste is. Ook het doel en de kundigheid van de gebruiker spelen een rol. Er zijn mensen die enthousiast Apple’s Mac steunen, of graag Linux gebruiken. Allebei zijn zogezegd niet per definitie nodig voor een behoorlijk beveiligde computer. Er valt in zekere zin daar dan ook geen discussie over te voeren.
Ik zeg dan ook niet “de waarheid in pacht te hebben” of wat ook, maar doe een poging enkele als goed bekend staande anti-virus paketten te noemen.
Hetzelfde geldt voor browsers en allerlei andere programma’s. Er geldt in het algemeen 1 regel: updaten, updaten en updaten.
Verdere discussies zijn lang niet altijd zinnig voor de minder handige/ervaren gebruikers.

- hoop dat deze berg tekst helpt, en anders kun je dat ook altijd zeggen hier.

Succes!
23-11-2010, 20:55 door Anoniem
Als je die echt voor niets nodig hebt gewoon niet op je pc zetten Adobe Reader, Adobe Flash, Java, Quicktime.
24-11-2010, 11:36 door Anoniem
"Ik heb al enige tijd het vermoeden dat er gratis wordt meegekeken door de buren."

Die kans lijkt mij vrijwel uitgesloten, tenzij dit via wireless zou gaan voor zover het internet betreft. Immers moet men dan een netwerkkabel aansluiten op jouw kabelmodem; je kabel daarvoor aftappen werkt niet.
24-11-2010, 12:12 door Preddie
klinkt als een klassiek UPC probleem, hoe zeer ze het probleem ook ontkennen is er een grote kans dat het probleem bij UPC ligt, die kan zijn de apparatuur de verbindingen of de wijkcentrale. Ik heb namelijk dezelfde problemen gehad, heb wel geteld 14 keer een monteur van UPC gehad, uit eindelijk heb ik het probleem zelf opgelost. De kabel achter de wandcontactdoos bleek beschadigden niet goed vast gemonteerd waardoor de kabel straling op vind van buiten en soms zeer slecht contact maakte met de kabel in de huis kamer.

Wat ik in de 14 keer wel gemerkt heb, is dat er geen enkele ervaren monteur bij zat. het zijn allemaal broekies die een mediabox kunnen aansluiten en meer niet ..... het woord monteur zijn ze na mijn mening dus ook niet waardig, wat mij betreft een koude douch voor UPC met betrekking tot service en technische kennis (de facturen werden namelijk ook een zooitje) Over de verbinding kan ik zeggen dat deze redelijk stabiel is, hij ligt er per week meerdere keren een paar sec uit, maar daar merk je niet zoveel van, de beloofd snelheid is eigenlijk nooit de halen, af en toe een uitschieter van de beloofde 60Mbit ontvang ik er gemiddeld 30. maargoed alle aanbieders zijn 1 pot nat, ze halen je binnen met mooie praatjes, maak vervolgens in de verste verte niet waar wat ze zeggen en proberen je te naaien bij het leven wanneer je eenmaal klant bent ....


wat betreft je dect telefoon, 40% van de types zijn niet beveiligde (encrypted verkeer) waardoor afluisteren met alleen een scanner al mogelijk is, deze rest van de telefoons is ook af te luisteren met een laptop, pcmia-kaart en wat sofware. Een kind kan de was doen. Mocht je echt veilig willen zitten als invividu of als bedrijf dan zou ik een bedrade telefoon pakken en een aparte telefoonverbinding aan laten leggen en vooral niet over VOIP bellen .....
15-08-2011, 14:01 door Anoniem
Door xy22: dan kunnen in bijvoorbeeld een ouder flatgebouw de telefoons op hetzelfde kanaal gaan zitten. Het oudere gebouw betekent dat “straling” makkelijk grote afstanden kan afleggen. Stel er zijn meer dan 20 dect-toestellen of een verkeerd afgeregelde, dan kan een kanaal dubbel gebruikt worden. Anderen in de omgeving kunnen dan jouw telefoontjes krijgen/beluisteren en omgekeerd.

3 Wat betreft de tv tot slot: hoe die te beveiligen valt, zou ik even over moeten nadenken. Zeker is dat een bij bekabelde verbinding niet kan worden mee geprofiteerd door buren, tenzij die letterlijk jouw kabel een keer in handen hebben gehad en een eigen kabeltje eraan naar de eigen tv hebben getrokken.

P.S. Mocht ik te snel gaan, zeg dat gerust, maar op afstand is iemands handigheid met computers lastiger in te schatten :)
nou neem maar van mij aan dat wat deze dame zegt wel degelijk kan.Ook mij overkomt het.Ik heb UPC en zowel mijn internetverkeer als mijn vaste telefonie worden afgeluisterd (dat weet ik want ik heb de buren over mij horen lullen en lachen),ook gebeuren er rare dingen bij de digitale kabeltv.Af en toe een soort raster/rooster op het beeldscherm,laatst gebeurde het dat als ik CNN opzetten en dan weer wegsschakelde en weer terugschakelde dat dan de mediabox meteen uitging,etc.Ook zijn er in korte tijd 2 tv's gesneuveld,beeldbuis kapot.Oke de problemen met de mediabox en de kapotte tv's hoeven niet per se door malware of een hacker te komen ( hoewel ik dat raster op alle 3 mijn tv's heb gezien en ook heb ik nu al mijn 3e mediabox in korte tijd en op alle 3 dat raster,dus is wel vreemd.Het is bij mij althans zo dat de mediabox via een kabeltje is verbonden met het modem van UPC.Ik las in het intallatieschema dat dat zo moet.Echter ik had voordat ik internet &bellen had al digitale kabel-tv en toen had ik nog geen modem,maar ging de kabel rechtstreeks in de aansluiting in de muur (huiskamersituatie) en toen geen enkel probleem met tv of mediabox. UPC doet ondertussen of zn neus bloedt: nee we hebben gekeken er is niks mis met uw aansluiting,alles staat goed,de verbinding is in orde.Er is geen enkele aanwijzing dat uw aansluiting wordt gehackt/afgetapt.Virusscanners en spyware scanners vinden op mijn pc's alleen maar trackingcookies,dus zo te zien is er met de pc's niks mis zou je zeggen.Ik weet echter niet of mijn firewall en antivirus ook de modem controleren.Ik zou haast denken van wel,maar zeker weten doe ik het niet.
17-08-2011, 18:12 door Anoniem
Ik adviseer je om internet en bellen bij UPC op te zeggen en daarvoor naar een andere provider te gaan.Eens kijken of die hacker dan nog iets kan flikken.Mocht je dan nog last houden dan ook de digitale tv van UPC opzeggen,ik zou wel de analoge kabelt tv behouden.Indien je de digitale kabeltv van UPC opzegt kun je digitale tv pakket of combi pakket van de nieuwe provider nemen.Mocht daar ooit storing op digitale tv zijn dan heb je in elk geval nog de ouderwetse analoge kabeltv tot je beschikking.Mar voor de veiligheid is het altijd een goed idee om internet en bellen en de digitale tv gescheiden te houden dus 1 aanbieder voor internet en de andere voor digitale tv. Bij mij begonnen de problemen met de digitale televisie van UPC nadat ik internet&belllen van upc erbij had genomen.Ik moest toen de mediabox aansluiten op de modem,voordien had ik de mediabox rechtreeks op het aansluitpunt in de muur.
25-01-2013, 21:10 door Anoniem
Zet ccleaner erop en dan wordt de computer en/of pc sneller.
26-08-2014, 17:48 door Anoniem
Nou das toevallig ik zit met het zelfde gedoe buren kijken en luisteren mee en ook maken zij gebruik van mijn internet. Hoe dit kan/kon. Ik had mijn router ondersteboven op de vensterbank gelegd een week in die tijd is mijn code ontfutseld. Gewoon even over de schutting tja te gek voor woorden. Inmiddels heb ik een nieuwe router aangevraagd en deze ook in gebruik genomen en weg zijn ze. Ik merkte voorheen dat de teffoon werd afgeluisterd doordat er in het begin van gespreken klik klik klik ging tegen woordig niet mee. Mijn beeld van de TV was slecht / waazig en mijn pc soms traag.

Mijn advies is dan ook een nieuwe router met een nieuwe code lost alles op. Ook daarna een ander stopcontact gebruiken eentje die niet tegen de buren zit en verder alles goed beveiligen

groetjes anoniemiea
26-08-2014, 19:22 door Anoniem
Hier anoniem 15/08/2011,14:01 Tja de problemen duren voort ik heb nog steeds een oude Arris modem vd UPC.Ik zou een brief krijgen over vervanging vd oude modem door een nieuwe modem en router in 1. Als die brief lang op zich laat wachten ben ik bang dat er per ongeluk een kop koffie over de modem valt,Kaboem en ja UPC ik heb nu echt een nieuwe modem nodig,Tenslotte betaal ik ook abonnementskosten.Ik ben van plan om een nieuwe router nog tussen de nieuwe UPC modem annex router en mn pc in te plaatsen om op die manier de veiligheid nog wat te vergroten (2x hardware firewall vd upc modem/router en mn eigen,nieuwe router en de softwarematige firewall op de pc).Hopelijk zal dat de internetsnelheid niet teveel vertragen.
27-08-2014, 07:31 door Anoniem
Windows essentials is niet prima:detecteerde hoogstens 60 %van de malware( kijk maar eens op av-test.com en/of av-comparatieven.com)
Dus installeer eerst een goede virusscanner.
Volg verder de tips van vorige schrijvers.
Succes
27-08-2014, 23:57 door Anoniem
@ xy22:

Ze bedoelde natuurlijk niet 'aftappen', maar 'afluisteren'. Dat krijg je als je zelf niet helemaal snapt waar je over praat.
28-08-2014, 09:03 door Anoniem
Misschien stomme gedachte: maar hebben je buren toevallig hun keuken vlak bij jou modem?

2.4ghz WiFi is exact dezelfde frequentie als een magnetron.


Koop ook goede kabels bij UPC zelf, afgeschermde kabels voor bv die 4G GSM mast in de buurt die loopt te storen.
31-05-2015, 17:28 door Anoniem
Door Anoniem: Nou das toevallig ik zit met het zelfde gedoe buren kijken en luisteren mee en ook maken zij gebruik van mijn internet. Hoe dit kan/kon. Ik had mijn router ondersteboven op de vensterbank gelegd een week in die tijd is mijn code ontfutseld. Gewoon even over de schutting tja te gek voor woorden. Inmiddels heb ik een nieuwe router aangevraagd en deze ook in gebruik genomen en weg zijn ze. Ik merkte voorheen dat de teffoon werd afgeluisterd doordat er in het begin van gespreken klik klik klik ging tegen woordig niet mee. Mijn beeld van de TV was slecht / waazig en mijn pc soms traag.

Mijn advies is dan ook een nieuwe router met een nieuwe code lost alles op. Ook daarna een ander stopcontact gebruiken eentje die niet tegen de buren zit en verder alles goed beveiligen

groetjes anoniemiea

Nieuwe router is overbodig. Gewoon het wachtwoord veranderen zou in dit geval meer dan voldoende zijn. Even googelen hoe je dat doet en klaar is kees.
Cheers!
01-06-2015, 10:11 door Anoniem
meten is weten
https://wiki.wireshark.org/CaptureSetup/Loopback
01-06-2015, 14:04 door Anoniem
Bols was er bij!
Microsoft Security Essentials is een waardeloze virusscanner. Schreef iemand hierboven al, maar wilde het nog even benadrukken. Iemand die dit goed genoeg vind heeft geen verstand van computers.
Dat je computer traag is kan door virussen worden veroorzaakt, wat nogal voor de hand ligt aangezien je die rommel van MS gebruikt als beveiliging.
Bij het aftappen van je TV signaal kan ik me weinig voorstellen. Wat heb je daar nu aan? Of heb je soms een heel, heel erg duur abonnement waar je buren geen geld voor (over) hebben? En hoe tappen ze af? Zie je een extra kabel uit je mediabox komen die je niet kan thuisbrengen? Of hebben ze de oprit open gegraven en een splitter er tussen geplaatst? Moeten ze wel zelf het signaal nog decoderen, dus zal die extra kabel uit je mediabox wel zijn :-).

Het afluisteren van je telefonie (dect)... Heb je dan iets waardoor je interessant zou zijn om af te luisteren?
Want moeite doen om iemand zijn gesprekken te willen horen kan ik me alleen voorstellen als daar gewin tegen over staat.
Misschien geen dect meer.. Je kan ook je hele kamer vol plakken met aluminium folie en zo een grote kooi van faraday maken.
Geen signaal meer wat je huis uit lekt en gelijk beveiliging tegen een EMP! :-)

Het resetten van je UPC apparatuur komt omdat de geweldige apparatuur van UPC eigenlijk niet zo heel geweldig is...
01-06-2015, 15:12 door PietdeVries
Kijk - daarom zou 't nou fijn zijn als het "anonieme uit de sloot vissen van 5 jaar oude topics" zou worden verboden... Dan kon je de schrijvers van bovenstaande briljante epistels via een PM voorstellen om voortaan even naar de datum van de eerste post te kijken om te zien of dit überhaupt nog een reactie waardig is...

Maar goed, 't is natuurlijk altijd weer even vermakelijk om een stuk te lezen met opinies over Microsoft Security Essentials en beveiliging tegen EMP...
01-06-2015, 19:59 door Anoniem
Topic uit 2010 mensen!
Zie ook de reactie van PietdeVries.

Ik ben principieel tegen dingen verbieden, neemt echter niet weg dat het mij beter lijkt dat men zich op zijn minst zou moeten registreren om in een forum een nieuw topic te mogen/kunnen plaatsen.
Geregistreerde gebruikers zouden dan op zijn minst kunnen zien of degene die een topic gestart heeft nog wel eens ingelogd is op Security.nl na het plaatsen van een nieuw topic.

Door deze reactie nu toe te voegen besef ik ook wel dat dit topic weer bovenaan komt te staan met alle gevolgen van dien :)

Topics gestart door anoniemen slaan vaak ook nergens op, je bent al een kwartier kwijt om te ontcijferen wat iemand nou daadwerkelijk probeert voor te leggen....

Opvallend is, behalve dat ik het programmehet geruis en geflikker van de televisie op vreemde momenten

Ook valt de mediabox op de raarste momenten uit[/QOUTE]
Wat is een raar moment...?

Oeps, ga nu zelf inhoudelijk reageren op dit topic :(
Sorry!
01-06-2015, 22:40 door Anoniem
Door PietdeVries: Kijk - daarom zou 't nou fijn zijn als het "anonieme uit de sloot vissen van 5 jaar oude topics" zou worden verboden... Dan kon je de schrijvers van bovenstaande briljante epistels via een PM voorstellen om voortaan even naar de datum van de eerste post te kijken om te zien of dit überhaupt nog een reactie waardig is...

Maar goed, 't is natuurlijk altijd weer even vermakelijk om een stuk te lezen met opinies over Microsoft Security Essentials en beveiliging tegen EMP...
Ook ik, als anoniem, ben het met je eens dat het VERSCHRIKKELIJK HINDERLIJK is om IMHO wazige topics uit een grijs verleden bovenaan de meest recente forum-topics te moeten vinden.
Ik ben het echter absoluut niet eens met je oplossing, want ik prefereer anoniem, en er komt misschien een dag dat er een relevant topic op wordt gevist uit de oude doos.

Ik zou dan ook willen voorstellen om alle topics ouder dan 2 jaar (oid), automatisch te sluiten, en alleen weer te openen op het uitdrukkelijke en gemotiveerde verzoek van een gebruiker, al dan niet anoniem.

Ook is het wellicht een idee om de titels van topics die ouder dan 1 jaar zijn (1e post), grijs weer te geven in plaats van zwart of zo.

Dat kost geen extra capaciteit & vergt nauwelijks aanpassingen server-side, dan kunnen anons zo af en toe iets nuttigs blijven / gaan toevoegen, en blijven, tot slot, die "minder populaire" topics beter uit beeld, zonder aan functionaliteit te verliezen.

My 2 cents.
02-06-2015, 16:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-06-2015, 17:52
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.