image

70% personeel steelt van werkgever bij vertrek

woensdag 24 november 2010, 11:17 door Redactie, 7 reacties

Een groot deel van de Britse werknemers is van plan om bij een mogelijk vertrek bij hun werkgever iets mee te nemen. Met name intellectueel eigendom (27%) en klantgegevens zijn populair (17%), zo blijkt uit onderzoek van Imperva. Zeventig procent loopt met het idee om iets van de zaak mee te nemen mochten ze van baan wisselen of ontslagen worden. Ongeveer de helft van de werknemers zegt de bedrijfsgegevens al in bezit te hebben. Voornamelijk uit voorzorg mochten ze van baan veranderen.

Ook blijkt dat werknemers vaak toegang tot informatie hebben waar zij normaal gezien niet bij mogen. “Dit onderzoek weerlegt het eeuwenoude idee dat insiders altijd bedrijfsspionnen of wraakzuchtige werknemers zijn,” aldus Amichai Shulman, topman van Imperva.

79% van de ondervraagden zegt dat de organisatie waar hij of zij werkt, zich niet bewust is of een beleid heeft om bedrijfsgegevens op laptops van werknemers te verwijderen zodra zij het bedrijf verlaten.

Reacties (7)
24-11-2010, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-11-2010, 12:10 door Anoniem
Ik denk dat het e.e.a. er ook van af hangt hoe het ontslag tot stand is gekomen. Als dit op een minder nette manier gaat zal een werknemer eerder geneigd zijn dit te doen omdat deze zich onrechtmatig behandeld voelt. Hoe een bedrijf met zijn personeel om gaat bepaald daarom ook in grote mate de integriteit van de (ex)medewerkers
24-11-2010, 12:36 door Anoniem
Door Peter V: Dan behoor ik dus tot die 30%.


oke dus jij hebt totaal geen verstand van hoe jou bedrijf werkt of wat er gedaan wordt?
en met welke klanten, verder zie jij nooit papieren van hoe en wat?

als jij een bedrijf binnenkomt en je weet hoe de gang van zaken is dan heb in feite al kennis over.
dat je dit bij een ander bedrijf niet verteld of wat dan ook hangt af van jou eerlijkheid..
24-11-2010, 13:08 door Rolfwil
Door Anoniem:
Door Peter V: Dan behoor ik dus tot die 30%.


oke dus jij hebt totaal geen verstand van hoe jou bedrijf werkt of wat er gedaan wordt?
en met welke klanten, verder zie jij nooit papieren van hoe en wat?

als jij een bedrijf binnenkomt en je weet hoe de gang van zaken is dan heb in feite al kennis over.
dat je dit bij een ander bedrijf niet verteld of wat dan ook hangt af van jou eerlijkheid..

Dan steelt 100%, of je moet shift-delete kunnen doen met de kennis die je hebt vergaard, niet dan?
Bij mij blijft het meestal bij wat pennen (omdat ze zo lekker schrijven haha) maar dat wordt weer goedgemaakt door de reclame die ik er dan mee maak bij andere bedrijven ;-)
24-11-2010, 13:56 door Anoniem
"oke dus jij hebt totaal geen verstand van hoe jou bedrijf werkt of wat er gedaan wordt? en met welke klanten, verder zie jij nooit papieren van hoe en wat? "

Ik ben benieuwd wat jou definitie van stelen is.
24-11-2010, 14:13 door Anoniem
"79% van de ondervraagden zegt dat de organisatie waar hij of zij werkt, zich niet bewust is of een beleid heeft om bedrijfsgegevens op laptops van werknemers te verwijderen zodra zij het bedrijf verlaten. "

Dergelijke informatie behoort op bedrijfslaptops te staan, die je bij vertrek inlevert. De enige die zaken van mijn prive laptop verwijdert, dat ben ik zelf. Een beleid waarin een bedrijf stelt dat zij het recht hebben dit wel te doen is verder nutteloos, aangezien het bedrijf geen juridisch eigenaar is van prive laptops en dus geen zeggenschap heeft over deze apparatuur.

Verder kan je met forensische tools binnen no time de verwijderde documenten weer restoren, dus wat dat betreft is dergelijk beleid ook niet effectief naast dat het niet te handhaven valt. Of moet er ook in de policy worden opgenomen dat je werkgever tooltjes mag gaan installeren op prive laptops om daadwerkelijk effectieve verwijdering van data te waarborgen ?
24-11-2010, 20:28 door Anoniem
Tsja, in de typische WC-eend stijl een stukje van een DLP leverancier... Altijd mooi als je aan ze vraagt hoe ze het verschil gaan zien tussen een legale afdruk en een niet legale afdruk. Als een medewerker die vanuit zijn functie toegang tot bepaalde gegevens heeft deze wil misbruiken, dan zal hij ze misbruiken. Naast sociale controle en opvoeding niets aan te doen. Ze zouden het niet data loss prevention moeten noemen maar data loss minimization. Je voorkomt het er niet mee maar zorgt er alleen voor dat het minder vaak per ongeluk gebeurt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.