image

Mafiaboy: IT-security even belangrijk als seksuele voorlichting

donderdag 25 november 2010, 14:49 door Job de Jong, 8 reacties

Hacker Michael Calce uit Montreal, die onder het alias Mafiaboy de websites van CNN, Amazon en Dell in 2000 platlegde, vindt de cloud onveilig en wil dat kinderen op school over IT-security worden voorgelicht. De cloud zou nog met allerlei beveiligingsproblemen hebben te maken, die nog niet zijn opgelost.

“Deze bedrijven lopen veel meer risico dan eerst. Er is zoveel data beschikbaar en dat wordt in de cloud geplaatst. Dat is één van de redenen waarom ik niet meer zwijg,” aldus Calce. Hij suggereert niet dat deze nieuwe manier van dataopslag iets is om voor op te passen, maar hij hamert erop dat beveiliging de eerste prioriteit moet zijn en niet een onderwerp waar achteraf naar gekeken wordt.

Voorlichting
“Het verhogen van het bewustzijn is erg belangrijk voor waar de cloud naar toegaat. Het is net als seksuele voorlichting, we hebben IT-security onderwijs op school nodig. Op dit moment krijgt iedereen in zijn leven met technologie te maken.”

Volgens Calce is het lastig om de gaten te repareren als er al zoveel op geschoten is. “Ik weet dat ik bedrijven nooit zo ver krijg, maar we moeten het rustiger aandoen met de technologie en stoppen met het wiel opnieuw uit te vinden zonder eerst de voorganger te verbeteren. We denken altijd achteraf aan beveiliging. We zouden eerst de protocollen achter het internet opnieuw vorm moeten geven om misbruik tegen te gaan.”

Reacties (8)
25-11-2010, 16:07 door Skizmo
Volgens Calce is het lastig om de gaten te repareren als er al zoveel op geschoten is
Grappenmaker.... de software makers van tegenwoordig zijn gewoon prutters. Er worden namelijk geen gaten in gemaakt, maar degene die erin zitten worden gebruikt.

We denken altijd achteraf aan beveiliging.
Dat bedoel ik dus.
25-11-2010, 16:46 door Anoniem
De meeste tieners en ouders vinden -- terecht -- dat de problemen veroorzaakt door onveilige seks groter zijn dan de problemen van onveilig computeren.
Er zal altijd onveilige seks bestaan. Het uitbannen van onveilig computeren is een utopie. Als dat je doel is van een redesign van het internet, dan wens ik je veel geluk.
25-11-2010, 16:58 door spatieman
LOL
seksuele voorlichting op US scholen is een nog grotere taboe als porno op TV.
25-11-2010, 18:23 door Anoniem
Als je goed leest, komt hij uit Montreal. Laatste keer dat ik op de wereldbol keek, lag dat in Canada.

Groet,

Job.
26-11-2010, 11:10 door Mysterio
Ik vind het een zeer ongelukkige vergelijking. Als het gaat om vaardigheden of bewustzijn zou je het eerder kunnen vergelijken met een cursus zelfverdediging.
26-11-2010, 14:21 door Anoniem
Het gaat er om, dat in veel scholen voorlichting wordt gegeven. Dit zou volgens hem dus ook moeten met digitale veiligheid.
26-11-2010, 18:37 door Anoniem
Niet geheel mee eens. De moeite die je moet doen en het geld dat je moet uitgeven om je windows computer veilig te houden is ronduit belachelijk. Veelal moet je zelfs een abonnement nemen om je veilig te voelen. Als dit gratis was (eventueel betaald door de provider van de lekke software) zou de beveiliging veel groter ingezet zijn, en menig virus eerder de kop ingedrukt worden.
29-11-2010, 14:12 door Anoniem
Door Anoniem: Niet geheel mee eens. De moeite die je moet doen en het geld dat je moet uitgeven om je windows computer veilig te houden is ronduit belachelijk. Veelal moet je zelfs een abonnement nemen om je veilig te voelen. Als dit gratis was (eventueel betaald door de provider van de lekke software) zou de beveiliging veel groter ingezet zijn, en menig virus eerder de kop ingedrukt worden.
De meeste problemen zitten alsnog tussen stoel en toetsenbord... vandaar de voorlichtingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.