image

Microsoft aast op Gmail-gebruikers

vrijdag 27 januari 2012, 11:32 door Redactie, 18 reacties

Gmail-gebruikers hebben door het nieuw aangekondigde privacybeleid van Google genoeg reden om naar Hotmail over te stappen, aldus Microsoft. "Er zijn nu veel redenen waarom je Gmail zou willen verlaten en Hotmail eens kan proberen", zegt Dharmesh Mehta, directeur van Windows Live Product Management. Daarbij wijst hij expliciet naar het nieuwe privacybeleid, waarbij Google alle privégegevens van gebruikers gaat consolideren.

Samenwerken
Om Gmail-gebruikers te lokken stelt Mehta dat Hotmail en Facebook goed samenwerken, het eenvoudig is om foto's en bijlagen te delen en dat de gratis webmaildienst goed met Office werkt. Allemaal zaken die in Gmail niet aanwezig zijn. Daarnaast kunnen gebruikers via drie eenvoudige stappen overstappen.

Microsoft maakte ook nog een speciale video hoe Gmail-gebruikers hun e-mail binnen Hotmail kunnen importeren. De video wordt gehost op Google's YouTube.

Reacties (18)
27-01-2012, 11:48 door Anoniem
Om Gmail-gebruikers te lokken stelt Mehta dat Hotmail en Facebook goed samenwerken, het eenvoudig is om foto's en bijlagen te delen en dat de gratis webmaildienst goed met Office werkt. Allemaal zaken die in Gmail niet aanwezig zijn. Daarnaast kunnen gebruikers via drie eenvoudige stappen overstappen.

Ik wil helemaal niet dat het ene bedrijf persoonlijke gegevens deelt met het andere. In dat opzicht ben ik blij dat ik maar met de privacyrichtlijnen van een bedrijf te maken heb. Ik zou bij hotmal te maken hebben met de privacyrichtlijnen van Microsoft waarin ze aangeven die te delen met Facebook. Maar met Facebook heb ik geen relatie, dus heb ik in dat opzicht geen rechten. En als Facebook die richtlijnen (weer) verslechterd, kriijg ik daar geen bericht van omdat ik "maar" een hotmail gebruiker ben.

Ik geloof dat Microsoft en Facebook niet eens een "vergeet alles van mij" knop hebben. Iets wat Google wel heeft.

Peter
27-01-2012, 12:09 door tarunjj
Klopt. Van Gmail naar Hotmail is van de regen in de drup.
27-01-2012, 12:13 door Anoniem
Ik ben juist naar Gmail overgestapt om van Hotmail af te zijn, ik zou geen enkele reden kunnen bedenken om nu ineens weer terug te stappen.
27-01-2012, 12:15 door Preddie
het veranderde beleid is genoeg reden om Gmail op te zeggen, maar dat wil nog niet zeggen dat je automatisch naar hotmail gaat ....
27-01-2012, 12:17 door Anoniem
Kansloos :)
27-01-2012, 12:33 door Anoniem
"Om Gmail-gebruikers te lokken stelt Mehta dat Hotmail en Facebook goed samenwerken, het eenvoudig is om foto's en bijlagen te delen en dat de gratis webmaildienst goed met Office werkt."

Idd, niet naar de FB wat we niet willen. Gmail heeft een betere integratie met Google+ dan bovengenomende kan krijgen.

"Microsoft maakte ook nog een speciale video hoe Gmail-gebruikers hun e-mail binnen Hotmail kunnen importeren. De video wordt gehost op Google's YouTube."

De ironie :P
27-01-2012, 12:40 door Anoniem
Je springt gewoon van de ene data collector naar de andere..

Wanneer gaan ze nou eens betalen voor het gebruiken van mijn gegevens!

Dat moeten we eisen!
27-01-2012, 12:47 door Anoniem
Hotmail is precies de reden waarom ik overgesprongen ben naar Gmail. en met die privacy beleid, achja ik run toch mijn eigen privacy beleid, dus de info die ze verkrijgen van mij is toch niet bepaald interessant.
27-01-2012, 12:50 door Anoniem
Tja, Google geeft het nu weer in regelgeving, echter het was natuurlijk al lang zo.
Welk bedrijf heeft een website zonder googleanalytics of googlead? Juist ze weten je toch wel te vinden.

Microsoft veel beter, nee echt niet, gelet op het verleden denk ik dat een gepast wantrouwen voor Balmer en zijn vrienden echt wel op zijn plaats is.
Voor de rest gebruik ik Google gewoon na 1 maart, werkt prima en mijn privacy is er bij de Nederlandse regering nog slechter aan toe, ik stond immers ongevraagd in EPD.
Ongevraagd kun je de hoogte/laagte van mijn hypotheek opvragen dankzij deze overheid, dus als google weet dat ik gek ben op product X kan er ook nog wel bij.
27-01-2012, 12:51 door Anoniem
Hotmail --> SPAMmail ;-)

Ik ben tevreden met GMAIL, ze hosten gratis jouw domein mail en maken gebruik SPF en DKIM pass.
27-01-2012, 13:02 door fluffyb53
En dan heb je dit :

http://blogs.ft.com/fttechhub/2012/01/google-faces-norwegian-public-sector-ban/#axzz1kdumtxn2
27-01-2012, 13:04 door Anoniem
dat de gratis webmaildienst goed met Office werkt.

Ik gebruik beide diensten naast elkaar, en ik kan zeggen gmail is veel makkelijker te configureren. Je voert je gebruikersnaam + wachtwoord in en het is gekoppeld. Maar voor Hotmail moet je eerst een connector downloaden om überhaupt in te kunnen loggen. Daarnaast is een mailtje dat naar beide emailadressen tegelijk is verzonden veel sneller in gmail. En hotmail is makkelijk te hacken, en gmail heeft in mijn ogen de beste spambeveiliging.

En ik ben er juist niet tegen dat Google gegevens van mij heeft, is juist heel makkelijk te combineren met mijn telefoon (android)
27-01-2012, 15:31 door Anoniem
Door Predjuh: het veranderde beleid is genoeg reden om Gmail op te zeggen, maar dat wil nog niet zeggen dat je automatisch naar hotmail gaat ....

Wat is er veranderd aan het beleid? Alles is bij hetzelfde gebleven. Alleen is het nu eindelijk eens op 1 plek neergezet en in bewoordingen die de gewone man kan begrijpen. Zie ook http://www.infoworld.com/print/185113.

Peter
27-01-2012, 16:30 door Anoniem
Ik heb met niemand iets te maken: lang leve de eigen mailserver :).
27-01-2012, 18:59 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 12:40 uur:
Wanneer gaan ze nou eens betalen voor het gebruiken van mijn gegevens!
Dat moeten we eisen!
Ze betalen je al, in natura, door je diensten te leveren.

Het omgekeerde bestaat ook nog altijd, hoor, al zal dat voor sommigen wellicht weer even wennen zijn:
Jij kiest welke dienst je wil afnemen, met welke kwaliteiten en waarborgen, en van wie, en je betaalt daar voor.
Ik gebruik al vele jaren zonder gedonder de e-mail service van een kleine en zeer correcte Nederlandse provider, en sinds vorig jaar zomer ook hun prettige VDSL2. Voor een zeer schappelijk prijsje en met goede kwaliteit en privacywaarborgen.
28-01-2012, 14:50 door Skizmo
Door Anoniem: Kansloos :)
super kansloos... word ik echt niet blij van.
30-01-2012, 08:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2012, 10:26 door Anoniem
Dat hotmail beter werkt met microsoft office is alleen maar blijk van het feit dat microsoft aan concurrentie beperkende maatregelen doet. Eerst je office product niet toegankelijk maken voor de concurrentie, en vervolgens zeggen 'zie je wel, onze mail is beter want de concurrentie werkt niet samen met ons office product'.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.