image

Google vertelt 'echte verhaal' over privacybeleid

maandag 30 januari 2012, 14:53 door Redactie, 24 reacties

Google heeft felle kritiek gekregen op het nieuwe privacybeleid dat op 1 maart ingaat, maar volgens de zoekgigant is dat niet terecht. In de Verenigde Staten stelden verschillende Senatoren vragen over het beleid, dat de gegevens van gebruikers over meerdere diensten in één profiel verzamelt. "Dus hier is het echte verhaal", zegt policy manager Betsy Masiello.

Ze merkt op dat gebruikers nog steeds zelf de keuze en controle hebben. "Je hoeft niet in te loggen om veel van onze diensten te gebruiken." Daarnaast kunnen ingelogde gebruikers de zoekgeschiedenis aanpassen of uitschakelen. Ook het gebruik van de Incognito mode van Google Chrome of andere tools zouden de privacy van gebruikers beschermen.

Duidelijk
Masiello merkt op dat Google niet meer gegevens over gebruikers gaat verzamelen. "Ons nieuw beleid maakt het duidelijker dat we gegevens gebruiken om jouw ervaring op Google te verbeteren, ongeacht welk product je gebruikt." Daarbij wil het gebruikers vooraf over het nieuwe beleid inlichten.

Daarnaast zijn gebruikers ook niet verplicht om Google-diensten te gebruiken, gaat Masiello verder. "Je kunt zoveel of zo weinig van Google gebruiken als je wilt." Gebruikers zouden als aanvulling verschillende accounts kunnen gebruiken, bijvoorbeeld één voor YouTube en één voor Gmail.

Reacties (24)
30-01-2012, 15:17 door KwukDuck
Aaah ze doen het dus eigenlijk gewoon allemaal voor ons, voor niets, gratis! Aardige jongens bij Google!
30-01-2012, 15:18 door Mozes.Kriebel
EvilGoogle vertelt nooit het echte verhaal. daarom zijn ze zo groot...
If You’re Not Paying for It; You’re the Product
30-01-2012, 15:23 door Anoniem
Sarcastisch opmerking neem ik aan @KwukDuck
Google is en blijft een zoekmachine des ondanks alles vindt ik dat ze geen persoonlijke informatie van je mogen samenvatten.

@Mozes.Kriebel EvilGoogle heeft hij gelijk in.
30-01-2012, 15:33 door Anoniem
ik snap de fuzz eerlijk gezegd nog altijd niet.
Google heeft altijd al het gedrag van haar klanten/gebruikers geanalyseerd. Dat Google nooit expliciet gezegd heeft dat ze die data correleerde betekent niet dat ze dit niet deed.
Ik ging er altijd al van uit dat Google data van haar gebruikers samenvoegde (wat mij, gezien het businessmodel van Google niet meer dan logisch lijkt), dus in mijn opvatting hebben ze nu enkel duidelijker naar de gebruikers gecommuniceerd.
Ik zal ook niet uit de lucht vallen als de politie op een dag publiek zal maken dat ze al mijn verkeersboetes uit alle steden in hetzelfde dossier zullen stoppen.

Je hebt nog altijd de vrije keus om de diensten van Google al dan niet te gebruiken. Je wéét dat Google gebruikersdata verzamelt. If you can't take the heat, stay out of the kitchen.
30-01-2012, 15:53 door Anoniem
"Google is en blijft een zoekmachine des ondanks alles vindt ik dat ze geen persoonlijke informatie van je mogen samenvatten."

Wat mogen ze wel doen, in ruil voor het gratis gebruiken van hun diensten ?
30-01-2012, 15:54 door Walter
Daarnaast zijn gebruikers ook niet verplicht om Google-diensten te gebruiken, gaat Masiello verder.
Precies. Dus ik ga mijn uiterste best doen om geen Google diensten meer te gebruiken.
Youtube bekijk ik wel in een in-private IE of sandboxed SRware Iron (geen Chrome).
Mijn Gmail account is vandaag opgezegd, net als wat andere dingen die ik bij Google gebruikte.
Telefoon: Android komt er bij mij niet in omdat ik dan een google account moet hebben.
Voor zoeken: Duckduckgo of scroogle.

Advertenties worden bij mij al tegen gehouden door mijn browser.
30-01-2012, 16:14 door Anoniem
Grappig dat mensen nu opeens helemaal paniekerig gaan doen over iets dat Google eigelijk al tijden doet. Het enige wat ze (zover ik het nu begrijp) is dat ze de accounts allemaal aan elkaar willen knopen. Iets dat ze achter de schermen zelf waarschijnlijk al hadden gedaan.

Uiteindelijk vind ik het wel een beetje grappig hoe sommige mensen reageren. Het doet misschien pijn aan je ego om dit te horen maar, zo intressant ben je niet voor Google, je bent puur een statistiek in een hele grote hoop mensen.

Ik ben het helemaal met Anoniem 15:33 eens. OF je gebruikt de producten en loopt niet te zeuren OF je zegt alles op en gaat lekker via andere zoekmachines zoeken (met welke garantie dat deze WEL 'veilig' zijn in gebruik, omdat ze dit als slogan hebben?)

Ik zit nog altijd liever bij Google dan bij en of andere zelf opgezette zoekmachine die claimt veilig te zijn.

Persoonlijk heeft zoals eerder gemeld Google nooit verteld je informatie niet te gebruiken...
30-01-2012, 16:24 door Anoniem
@Walter

U weet natuurlijk dat Youtube ook een dienst van Google is?
30-01-2012, 16:29 door Anoniem
@Walter
En nu gebruik je Microsoft Livemail (Hotmail)? Die hun gegevens weer delen met Facebook (heb je daar ook je account opgezegd?).

Ik heb liever één bedrijf die bepaalde gegevens intern gebruikt om een betere dienst te leveren. Dan twee bedrijven die elkaar van informatie van gebruikers faciliteren.

Wat dacht je dat Apple doet met hun gegevens van de iPhone? De iPhone slaat bijvoorbeeld ongevraagd jouw locatie elke keer op in een bestand.

En Microsoft? Die doen zeker mee omdat het ook allemaal kan?

Kom zeg... Wil je echte privacy? Gebruik dan geen internet....
30-01-2012, 16:44 door 0101
Daarnaast zijn gebruikers ook niet verplicht om Google-diensten te gebruiken, gaat Masiello verder. "Je kunt zoveel of zo weinig van Google gebruiken als je wilt." Gebruikers zouden als aanvulling verschillende accounts kunnen gebruiken, bijvoorbeeld één voor YouTube en één voor Gmail.
Hmm, maar sinds kort is Gmail verplicht voor nieuwe accounts en word je automatisch aangemeld bij YouTube. Dus dat is een excuus van niks.
30-01-2012, 16:53 door Anoniem
Probleem bij Google is dat WIJ worden VERPLICHT om in te loggen en dan de privacy setting maar aan te passen.

Het zou naar mijn bescheiden mening andersom moeten!

Wil je advertenties en de hele meuk zet het dan zelf maar aan.
En de data die ze van je bewaren moet veel minder lang, niks geen 18 maanden maar 2 maanden of helemaal niet
zoals Ixquick doet.

Hoe zit het met de banden die ze hebben met de NSA, waar of niet waar?

Dan pas ben je een bedrijf dat transparant en goed bezig is, en uiteindelijk kiezen mensen dan ook voor jouw
product.
30-01-2012, 16:58 door WhizzMan
Mijn ervaring op Google websites en met google produkten wordt er echt niet beter van als ze alle informatie gaan koppelen. Dat de ervaring van Google er beter van wordt, lijkt me meer voor de hand liggend. Als je ergens niet voor betaald, ben je over het algemeen het produkt. Het lijkt me overduidelijk dat dat hier ook het geval is.
30-01-2012, 17:11 door Anoniem
@walter

Al is het maar voor je eigen gemoedsrust dan loont het ontgooglen al, ga zo door.

Ik ben ook Google vrij maar het is bijna ondoenlijk om zowel A, M$ en G vrij te zijn.
30-01-2012, 17:16 door Anoniem
Je kunt je oude YT-account niet eens meer gebruiken totdat je een GMail-account hebt die je aan je YT-account hebt gekoppeld.
30-01-2012, 19:40 door Anoniem
Als iemand die nu ook de stap wil nemen om mijn google diensten op te zeggen, wat kunnen jullie aanraden voor een goede (hoeft nog niets eens gratis) email provider? Het liefst binnen Europa om onder die nare patriot act achtige zaken uit te blijven.
30-01-2012, 20:22 door spatieman
Masiello merkt op dat Google niet meer gegevens over gebruikers gaat verzamelen
--
Maar ook NIET minder.
31-01-2012, 08:58 door Mysterio
Ik heb er eigenlijk niet zo'n probleem mee. Dat Google aan een soort van profiling doet is al jaaaaren bekend. Ga nou niet lopen miepen dat het 'opeens' anders zou zijn. Ze zijn goed in wat ze doen. Ze maken prachtige producten die je vrij mag gebruiken zolang je maar bereid bent een deel van je privacy op te geven.

Niets EvilGoogle: het is een kwestie van domme gebruikers... Niet alles in het leven is zo gratis als het lijkt.
31-01-2012, 08:59 door Anoniem
Je kunt toch meerdere Google accounts aanmaken? Dat is ook wat er wordt gezegd in de uitleg van Google's Betsy Masiello. Voor youtube hoef je in beginsel soiso helemaal niet in te loggen. Behalve voor bepaalde/adult content.

Wil je dus geen gekoppelde profielen, maak je gewoon meerdere Google accounts met verschillende credentials aan en gebruik je die afzonderlijk voor verschillende Google diensten. De enige diensten die ik gebruik en waarvoor ik MOET inloggen zijn vooralsnog alleen mijn gmail/contacts/calender en adsense/adwords account. Ook op 2 Google profielen overigens.

Ik snap de buzz dus ook niet helemaal. Dit doet Google al sinds ze bestaan. Dat ze gegevens analyseren en verbanden leggen is één van hunbedrijfsfilosofieën, staat ook allemaal te lezen op hun website. Hun ambitie is om "alle" kennis ter wereld te bundelen en die info te analyseren/taggen/inzichtelijk te maken.

De nieuwe privacy policy van Google (heeft iemand van jullie al de moeite genomen deze te lezen??) is één van de duidelijkste en "simpelste" die ik in tijden heb gelezen. Je kunt het ermee eens zijn of niet, dat is een andere discussie, maar verdoezelen doen ze in mijn optiek niet. Zo kun je -net als nu- voor veel diensten gewoon aangeven dat er geen historie opgeslagen wordt, of dat je gegevens wilt verwijderen (nee niet van backups inderdaad)... nouja.. ik zal maar niet verder gaan, lezen jullie zelf de policy maar. Zoals hier ook eerder wordt gezegd, ik vertrouw mijn gegevens liever toe aan een bedrijf dat er soort van "eerlijk" voor uit komt, dan aan een bedrijf dat daar onduidelijk/vaag/ondoorzichtig in is. De tijd zal het leren.

Wil je meer privacy... ? Stop dan vandaag soiso alvast maar helemaal met internet... aleen Google nu ineens gaan laten vallen maakt je niet onzichtbaarder ofzo. Ik denk dat als om het even elk ander bedrijf zijn policy in twee A4-tjes samenvat, je nog veel engere verhalen gaat lezen...
31-01-2012, 10:11 door Anoniem
Ik snap niet waar iedereen zich druk overmaakt. Google is de eerste partij die klip en klaar duidelijk maakt wat ze met je gevens doen. Alle andere grote partijen op internet (Apple, Microsoft, Facebook etc) doen niet anders, maar verbergen het nu nog in vage teksten. Lees al die voorwaarden maar eens grondig door (bij Apple moet dat regelmatig opnieuw omdat Apple zo ongeveer één keer per maand de voorwaarden verandert...om het overzichtelijk te houden zeg maar), je zult zien dat ook deze boontjes niet zo heilig zijn. Bovendien log ik voor zoeken met google en youtube niet eens in. Dus daar vinden ze geen gegevens. Ik gebruik alleen een log in voor calendar, gmail, blogger, picasa en docs. En dan gebruik ik voor picasa en blogger nog een ander account ook. Dus ja ze leggen gegevens vast, de mate waarin heb je voor een groot deel zelf in de hand, en gratis diensten bestaan nu eenmaal niet. De keuze is dus betalen in contatanten of in data.
31-01-2012, 12:35 door Anoniem
"Daarnaast zijn gebruikers ook niet verplicht om Google-diensten te gebruiken, gaat Masiello verder. "Je kunt zoveel of zo weinig van Google gebruiken als je wilt." Gebruikers zouden als aanvulling verschillende accounts kunnen gebruiken, bijvoorbeeld één voor YouTube en één voor Gmail."

Lekker misleidend dit! Als je in hun privacy beleid kijkt staat er duidelijk dat google alles aan elkaar koppelt dus ook telefoons, computers enz. Ook al maak je gebruik van andere accounts maar wel op jou eigen machine, telefoon enz dan ben je nog te herkennen omdat alles waar je mee werkt in combinatie met google terug te leiden is naar jou.
01-02-2012, 18:39 door Anoniem
weet iemand een soortgelijke dienst als scroogle , maar dan voor youtube?
02-02-2012, 00:58 door Anoniem
Door Mysterio: Ik heb er eigenlijk niet zo'n probleem mee. Dat Google aan een soort van profiling doet is al jaaaaren bekend. Ga nou niet lopen miepen dat het 'opeens' anders zou zijn. Ze zijn goed in wat ze doen. Ze maken prachtige producten die je vrij mag gebruiken zolang je maar bereid bent een deel van je privacy op te geven.

Niets EvilGoogle: het is een kwestie van domme gebruikers... Niet alles in het leven is zo gratis als het lijkt.

Hoi Mysterio, kijk eens naar de anoniem van Maandag, 16:53 door Anoniem zijn bericht.

Maandag, 16:53 door Anoniem

Probleem bij Google is dat WIJ worden VERPLICHT om in te loggen en dan de privacy setting maar aan te passen.

Het zou naar mijn bescheiden mening andersom moeten!

Wil je advertenties en de hele meuk zet het dan zelf maar aan.
En de data die ze van je bewaren moet veel minder lang, niks geen 18 maanden maar 2 maanden of helemaal niet
zoals Ixquick doet.

Hoe zit het met de banden die ze hebben met de NSA, waar of niet waar?

Dan pas ben je een bedrijf dat transparant en goed bezig is, en uiteindelijk kiezen mensen dan ook voor jouw
product.

En in mijn ogen ben jij zelf een domme gebruikers die niet goed op de hoogte is van Google, we leven in 2012 en
dat wil niet zeggen dat Google zo maar alles mag doen wat ze ook ooit in het verleden hebben gedaan.

Jouw privacy is alleen van jouw, en Google hoort daar geen misbruik van te maken.

Je schreef ze maken prachtige producten, maar volgens mij besef je niet goed genoeg wat de redenen daarachter zijn
en dat alles draait niet eens om jouw, maar om dollars. Ze geven echt niks om jouw hoor.
Er zijn genoeg andere prachtige producten, die vrij zijn zonder daarvoor een deel van je privacy te moeten opgeven.

Wat andere zoekmachines kunnen [ik denk dan bijv. aan Ixquick of Scroogle zou Google ook kunnen] echter dan zouden er niet zoveel dollars binnen komen. Jij bent het product waar zij miljarden aan verdienen, en jij TOTAAL niks.
En dan zwijg ik nog maar over de dingen die ze met derder uitwisselen of geheim houden zonder dat JIJ daar weet van hebt. En dat alles omdat je gewoon wat informatie opzoekt op het web.

Dat Google steeds meer in een slecht daglicht komt te staan is echt niet voor niks hoor.

Ik zou het willen omdraaien, en in een account moeten kunnen aangeven om gevolgd te worden, of dat ik advertenties op maat wil en niet JIJ moet dat maar doen.

Google draait alles om, zodat ze anders inkomsten mislopen omdat 99% van de Google gebruikers dit niet zou aanzetten
dan wel zou vergeten aan te zetten.

Je naam staat hier vaker dus je zou eigenlijk veel beter moeten weten m.b.t. Google.

Ik denk dat de meer ervaren mensen hier een heel mooi profiel van jouw zouden kunnen maken of anders heeft Google het misschien wel. Maar misschien ben je wel iets voorzichtiger geweest dan ik denk, echter heel veel mensen die Google toch gebruiken hebben ze misschien nooit echt bij stil gestaan, en Google heeft daar veel misbruik van gemaakt. Google heeft en maakt profielen waar ik geen toestemming voor heb gegeven, en iedere keer weer worden ze op het matje geroepen.

Mijn bakker, slager, schilder, boekenzaak, kledingzaak, en tientallen anderen vallen met ook niet lastig met:
Wilt u nog een brood, biefstuk enz. Dan nog te zwijgen dat ze me volgen en kijken of ik mijn brood niet ergens anders
koop. In de echte wereld onderneem je actie wanneer iemand je volgt, en op het web vindt het wel goed?


Het web vergeet nooit iets.

Het o zo simpel gebruiken van Google gaat heus wel wat verder dan dat jij in eerste instancie zo denkt hoor.

Maar gebruik jij dan maar lekker Google, trouwens vertel ook even je echte naam en je adres en telefoonnummer.
Dan stuur ik je nog wat reclame toe, want mijn ouders krijgen per jaar wel een stuk of 80 van die bedelbrieven waar we nooit om gevraagd hebben. Trouwens ik heb ook nog wat spyware voor jouw want ze zijn genoeg bedrijven die nog wel wat meer informatie van jouw zouden kunnen gebruiken, gewoon om nog meer van jouw te weet te komen, en alles van jouw zouden willen weten.

Vraag me toch af wat deze van ons zouden willen???? Zou het misschien om geld gaan???????????????
Ja roep je nu het gaat zeker om geld, maar nu vraag ik jouw wie wordt daar nu beter van?????

Zal hem maar beantwoorden voor je: IKKE dus NIET.

Maar ook die "domme gebruikers" zouden moeten worden beschermd tegen Google, dat doen we in onze maatschappij ook met blinden, daklozen, ouderen, demente, zieke enz.

Trouwens dat Google gaat en heeft aangepast komt heus niet van Google zelf hoor.
Google voelt de druk van veel organisaties en anderen die zeggen dat het anders MOET.


Vraag me af wie hier nu dom of liever gezegd naïef is.
02-02-2012, 16:28 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt toch meerdere Google accounts aanmaken?

Zo kun je -net als nu- voor veel diensten gewoon aangeven dat er geen historie opgeslagen wordt, of dat je gegevens wilt verwijderen

Hoi hoi, ook jij snapt er geen bal van ondanks dat je hun privacy policy hebt gelezen.

Punt 1)
Ooit gehoord van een profiel? Je kunt zoveel Google accounts aanmaken als je wil, echter scherm je je IP adres niet af dan weet Google ondanks een ander naam of alias toch dat jij het bent. En dat koppelen ze heel simpel aan elkaar.
Door jaren terug in de tijd te gaan dat jij dit alles niet eens wist ontstaat er een profiel waar je niet eens bij stil staat.

Punt 2)
Waarom VERPLICHT Google gebruikers een account aan te maken om in hun voorkeuren de privay aan te passen?
Wil je een goed, eerlijk en transparant bedrijf dan zeg je naar mijn mening mensen die "gevolgt" willen worden
of graag advertenties van Google willen kunnen een account aanmaken en dan in de privacy settings aangeven
hiermee accoord te gaan zodat Google deze dan advertenties op maat kan aanbieden/tonen.

Maar Google draait alles om. JIJ moet maar aangeven om dingen NIET te willen. Stel ik weet dit alles niet dan krijg ik dus toch al die advertenties te zien. Alles draait om geld, en niet om privacy. Wil je meer privacy dan MOET jij dat maar aangeven. Is jouw pivacy van Google of van jouw?


Ixquick toont mij ook geen advertenties op maat.
Dus het kan wel, het is maar hoe je er mee omgaat.

Alles draait om jouw euro's, en hoe meer jij koopt hoe meer procenten Google daar van krijgt.
Zelfde princiepe als supermarkten maar dan erger.

Google wordt er rijk van terwijl jij er niks voor krijgt.
Oeps dat mensen in 2012 zo naïef kunnen zijn verbaast me wel.

Je zou eens wat meer berichten moeten lezen waarom Google toch steeds weer onder de loep
wordt genomen, en dat is heus niet voor niks hoor.

Maar Google er maar op los hoor, van mij mag je.

Genoeg andere diensten die wel om je privacy geven, maar vele schijnen niet zonder Google te kunnen.
Zou je bij deze mensen Google blokkeren in de host file dan zouden ze in paniek geraken.
Vraag me af wat er zo heilig is aan Google?

Een gewaarschuwd mens teld voor twee.
04-02-2012, 08:48 door Anoniem
[Vraag me af wat er zo heilig is aan Google?]
Wat er anders is aan google is dat doordat hun diensten zo breed zijn en hun budget zo groot, zei bijna alle concurrentie kapot kunnen maken door er bakken geld tegen aan te gooien zonder dat het winst op hoeft te leveren.


Herinnert men zich nog de introductie van google mail? ten tijde dat hds 200 gb waren kon google het zich permiteren om 1 gb mailruimte te bieden. BAts.. weg concurrentie.

Of de googlead introductie? euros per klik... Bats, weg concurrentie.


als ik een leuk product zou verzinnen en daar eenpaar honderd duizend voor lenen mag..
3 2 1.. google
Bats, weg ik.

Google is evil!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.