image

Nep-systeemsoftware nieuwe tactiek cybercriminelen

woensdag 1 december 2010, 13:26 door Redactie, 4 reacties

De makers van nep-virusscanners hebben een nieuwe tactiek voor het bang maken en oplichten van internetgebruikers. Nep-systeemsoftware die problemen met de computer verhelpt verschijnt inmiddels op dagelijkse basis. De programma's, met namen als Smart Defragmenter, Check Disk en System Defragmenter, beloven de harde schijf te scannen of te defragmenteren.

De talloze klonen werken allemaal hetzelfde. Ze vinden tal van fouten op het systeem, maar om die op te lossen moet de gebruiker betalen. "Windows beschikt over tal van tools, waaronder één voor schijf defragmentatie en het opschonen van de schijf. Gebruikers doen er verstandig aan deze tools te gebruiken om prestatieproblemen te verhelpen voordat ze tools van derden gebruiken", zegt Hon Lau van Symantec.

Reacties (4)
01-12-2010, 16:04 door Prlzwitsnovski
Wat is hier nieuw aan?

Soortgelijks was er jaren geleden ook al.
01-12-2010, 16:46 door musiman
De defragmentatietool dat bij windows zelf wordt bijgeleverd is verre van goed. Geen wonder dat mensen op zoek gaan naar een (gratis) alternatief. Beter is het om gebruikers te wijzen op goede commerciële tools als Diskeeper of O&O Defrag.
02-12-2010, 08:45 door Anoniem
Symantec loopt maar een paar maanden achter....
02-12-2010, 09:26 door spatieman
no effense, maar de defrag tool van windows is altijd al bagger geweest.
O&O is gewoon de bom, kost een cent, maar dan heb je ook iets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.