image

Palin: Vervolg WikiLeaks baas als Talibanleider

donderdag 2 december 2010, 11:52 door Job de Jong, 13 reacties

Presidentskandidate Sarah Palin vraagt zich af waarom WikiLeaks baas Julian Assange niet met dezelfde urgentie als leiders van de Taliban is vervolgd. Steeds meer politici bemoeien zich met de zaak rond WikiLeaks en Assange, waarbij er velen partij tegen WikiLeaks kiezen. Na de uitspraak van de Canadese overheidsadviseur Tom Flanagan, die inmiddels zijn uitspraak betreurt, is het nu de beurt aan Sarah Palin. De voormalige gouverneur van Alaska meldt via Facebook dat Assange geen 'journalist is "maar een anti-Amerikaanse agent die bloed aan zijn handen heeft."

"Hebben we alle 'cybertools' gebruikt die binnen ons bereik liggen om WikiLeaks permanent te ontmantelen?", aldus de presidentskandidate voor 2012. "Waarom wordt hij niet vervolgd op dezelfde wijze als de leiders van Al-Qaeda en de Taliban."

Robert Gates, minister van het Amerikaanse ministerie van Defensie vindt het hele gedoe rondom 'Cable-gate' een hoop lariekoek. “Ik heb gehoord dat, door deze onlangs vrijgegeven documenten, ons buitenlands beleid een flinke klap heeft gekregen, dat het de zaken flink zou gaan veranderen enzovoorts. Ik denk dat die omschrijving erg overtrokken is. Landen doen zaken met de VS omdat het in hun eigen belang is, niet omdat ze ons aardig vinden en vertrouwen, en niet omdat ze denken dat we geheimen kunnen houden”, zo laat hij in een toespraak weten.

Feiten
Ook beveiligingsexpert Robert Graham uit stevige kritiek op de klokkenluidersite en vindt dat Wikileaks "klote" is. "WikiLeaks herinnert me aan de mid-level manager in de film Office Space, die zijn baan probeert te rechtvaardigen, ook al lijkt het erop dat hij geen echt werk doet." Graham is geen tegenstander van het lekken van gegevens, hij vindt dit zelfs nodig om leiders tot de verantwoording te kunnen roepen.

"Ook al zijn we het niet altijd eens over de geldigheid van een lek, we moeten ook het idee ondersteunen dat lekken kunnen plaatsvinden. Maar we moeten niet WikiLeaks ondersteunen. Ze zijn niet bezig met objectieve feiten. In plaats daarvan, zijn ze bezig met zelfpromotie en het verstoren van de feiten voor hun eigen politieke agenda."

Reacties (13)
02-12-2010, 12:43 door mph
Goede site om de ontwikkelingen rond wikileaks te volgen is http://wlcentral.org/
02-12-2010, 12:50 door Anoniem
Het lijkt me meer een zaak om uit te zoeken hoe de site aan de gegevens kon komen, het lijkt erop dat de regering van de VS toch behoorlijke "verraders" in zijn midden heeft. Wat Wikileaks kan krijgen kan een ander ook, de bron is interessanter dan de media die het nieuws brengt.
Ook zouden (Amerikaanse) diplomaten zich beter van hun positie bewust moeten zijn en minder uitingen die een beeld geven van hun lage ontwikkeling in hun documenten moeten opnemen (Batman en Robin etc).

Voor de rest.. is het echt nieuws dat er in Nederland kernwapens liggen? Denk het niet, regeringsleiders die beweren het niet te weten kunnen we denk ik ook afschrijven en aanmerken als hoogst onbetrouwbaar.
02-12-2010, 13:00 door _Peterr
Ja, doen... Probeer hem eerst eens te pakken te krijgen. Ze zijn al jaren op jacht naar Osama..... Ga die eerst eens oppakken en vervolgen voordat je iemand oppakt die alleen maar jouw zwakheden kent.
02-12-2010, 13:03 door Skizmo
Dus als het aan Palin ligt wordt hij nooit opgepakt.
02-12-2010, 15:04 door Martijn2
offtopic: wacht, Sarah Palin is nog steeds presidentskandidate? Het moet niet gekker worden...
02-12-2010, 16:20 door Anoniem
Dus het ligt aan wikileaks, en niet om de personen die de uitspraken deden?
Das hetzelfde als de maken van een wapen de schuld geven van de doden die erdoor zijn gevallen.
02-12-2010, 17:09 door spatieman
ik geloof, dat de US heel erg bang is dat zij dit soort oorlogsvoering HARD gaan verliezen.
02-12-2010, 17:22 door Anoniem
Typische USA reactie. Erg, erger, ergst.
Dus eerst "Arrestatie bevel", nu "Terrorist / Taliban leider"... de overtreffende trap komt nog.
Zo doen ze dat altijd.

Suggesties:
* Verbannen naar Kwantanamo Baai.
* Land dat onderdak biedt aanvallen.
... iemand nog een betere suggestie? :-)
02-12-2010, 18:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2010, 19:10 door Syzygy
"Hebben we alle 'cybertools' gebruikt die binnen ons bereik liggen om WikiLeaks permanent te ontmantelen?", aldus de presidentskandidate voor 2012. "Waarom wordt hij niet vervolgd op dezelfde wijze als de leiders van Al-Qaeda en de Taliban."

Wel mevrouw Palin, omdat deze meneer de waarheid van jullie schurkenstreken blootlegt en jullie roddel en achterklap eens goed aan de kaak stelt. Dat dat negatieve gevolgen voor jullie heeft, had je moeten bedenken toen je er aan begon en niet nu de schuld op iemand schuiven die jullie shit in de openbaarheid brengt.Misschien kunt u beter teruggaan naar Alaska om even af te koelen.
02-12-2010, 20:27 door cjkos
Wow een anti Amerikaanse agent die 'bloed' aan zijn handen heeft. Hoe moeten we dan de mensen in het Pentagon, CIA of FBI gaan bestrijden ? Die vind ik persoonlijk veel gevaarlijker.
03-12-2010, 15:11 door Anoniem
Ik kan twee redenen bedenken waarom Assange nog niet is opgepakt:
1) Het komt Amerika wel goed uit dat er gelekt is. Dit geeft ze de mogelijkheid drastische wetten in te voeren.
2) Ze willen iedereen waarmee Assange contact heeft in kaart brengen in plaats van te vroeg ingrijpen en Wikileaks maar gedeeltelijk oprollen.
06-12-2010, 00:34 door Anoniem
Als de VS hun eigen zaken op orde had, was er niks gebeurt. Als je de verhalen mag geloven:

Ze hebben Linux-based veilige terminals (zonder USB-aansluiting, etc.) om toegang te verschaffen aan de 3 miljoen mensen (!) die toegang hebben tot het netwerk waar deze informatie op te vinden is, overal op de wereld, vooral ambassades.

Alleen hier is het zo dat ze in Irak toegang hadden via laptops die niet op de zelfde wijze beveiligd waren. Dit omdat het soms nodig was om gegevens op andere apparaten te zetten of uit te printen omdat niet overal in het veld zo'n netwerk-connectie mogelijk was (dat krijg je in een oorlogssituatie).

Iemand heeft in 8 maand (!) een heleboel documenten gedownload van dat netwerk en dat is niemand opgevallen (!).

Waarom deze mensen toegang hadden tot al deze informatie en waarom het mogelijk was zo veel, in zo'n lange tijd op CD-R's te branden is toch wel een beetje raar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.