image

AVG-gebruikers woest na gesloopte Windows

vrijdag 3 december 2010, 09:42 door Redactie, 15 reacties

Gebruikers van AVG zijn woedend op het Tsjechische anti-virusbedrijf dat het gisteren een update uitbracht die ervoor zorgde dat computers niet meer werkten. Volgens de virusbestrijder had het probleem niets met de testprocedures van het bedrijf te maken, maar met een verkeerd gepubliceerd CTF-bestand, dat een lijst met beschikbare updates bevat. De fout in het CTF-bestand werd niet door de "after-publish testing" ontdekt. "We doen ons best om deze situatie in de toekomst te voorkomen", aldus AVG manager Ondra Ploteny.

Volgens sommige gebruikers bleef de computer zich eindeloos herstarten, terwijl het bij anderen weer niet lukte om systeemherstel uit te voeren. "Ik ben net naar de betaalde versie van AVG 2011 geüpgraded. Ik zit midden in een project en weet niet wat anders te doen dan het betalen van tachtig dollar per uur om mijn verloren bestanden terug te krijgen. Ik vind dat AVG mij voor mijn tijd en kosten moet compenseren", aldus een gebruiker op het AVG forum.

Het is niet de eerste keer dat een update van AVG computers ernstig verminkt. Voor veel gebruikers is de maat dan ook vol of waarschuwen dat er niet nog een dergelijke fout moet plaatsvinden. Ook is er veel kritiek door gebruikers van de gratis versie, die vinden dat ze door het anti-virusbedrijf in de steek zijn gelaten en niet goed zijn geholpen. "Na het repareren van mijn laptop en desktop, heb ik besloten AVG Free als een virus te classificeren en te verwijderen. Goed dat het weg is", aldus een andere ontevreden gebruikers.

Reacties (15)
03-12-2010, 09:49 door Sokolum
AVG is nog erger dan de een virus. Zorgt gewoon ervoor dat je systeem helemaal niet meer opstart. AVG is gewoon en virus wat je Windows op een bepaalde termijn verwoest. Gerafineerd gedaan om het virus in te pakken in een antivirus software pakket.

Hoe moet ik anders over denken als het relatief zo vaak gebeurd???
03-12-2010, 09:59 door Anoniem
Betekend dit het einde van AVG. Er zijn immers voldoende gratis alternatieven. En AVG is inmiddels twee keer onbetrouwbaar gebleken. Ik zeg Microsoft Security Essentials in combinatie met Spybot S&D.
03-12-2010, 10:03 door Anoniem
Dit is al de zoveelste keer van AVG.
4e keer ondertussen in een paar jaar tijd?

Die test procedure moeten ze is wat aanscherpen.
03-12-2010, 10:07 door Anoniem
welke looser zet die troep dan ook op zijn computer?
03-12-2010, 10:21 door Anoniem
Ik zit midden in een project en weet niet wat anders te doen dan het betalen van tachtig dollar per uur om mijn verloren bestanden terug te krijgen.
Dan zet je toch een backupje terug van die files? Oh, die heb je niet? Dat is zeker ook de schuld van AVG? Mount je die disk elders. Oh, kun je niet. Ook de fout van AVG?

Kijk, het schiet natuurlijk niet op dat een toko zoiets flikt. Maar een beetje OS boot je in single user mode, schakelt de troep die dwars zit uit en het loopt weer... Wellicht dat ze dat kwartier werk je nog zouden willen vergoeden? Dat zou niet onterecht zijn tenslotte...
03-12-2010, 10:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2010, 10:51 door 0101
Gelukkig ben ik de eerste keer dat het mis ging al overgestapt naar Avast!. (Die ik trouwens mis op je lijstje)
03-12-2010, 11:06 door Anoniem
Op mijn servertje heb ik al enige tijd AVG Anti-Virus Business Edition draaien zonder enig probleem, hij update zichzelf altijd en dus ook gister. Ik heb nergens iets van gemerkt dat ie mijn windows installatie op welke manier dan ook heeft aangetast.
03-12-2010, 11:20 door Anoniem
"Ik ga zeker AVG als aanbevolen virusscanner van mijn beveiligingsite afhalen. "
Waarom heb je dat nog niet gedaan? AVG is troep, en dat is allang bekend.
03-12-2010, 11:32 door Anoniem
even een linux cdtje erin en de volgende bestanden verwijderen.
avgrsa.exe en avgchsvx.exe of avgchsva.exe te verwijderen.

bron:
http://tweakers.net/nieuws/71113/avg-gebruikers-kunnen-windows-niet-meer-booten-na-update.html
03-12-2010, 23:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-12-2010, 01:44 door Anoniem
Tsja, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, dan kun je nu op de blaren gaan zitten met AVG. Waarom dacht je nu werkelijk waarom al die brakke antivirussoftware gratis is. Dan geldt er geen productaansprakelijkheid. Je moet ook wel zo debiel als een deur zijn als je de gratis versie van AVG op je PC draait. Als een product goed is, heeft het ook zijn markprijs en is het dus niet gratis.
05-12-2010, 21:02 door Anoniem
Door Anoniem: Tsja, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, dan kun je nu op de blaren gaan zitten met AVG. Waarom dacht je nu werkelijk waarom al die brakke antivirussoftware gratis is. Dan geldt er geen productaansprakelijkheid. Je moet ook wel zo debiel als een deur zijn als je de gratis versie van AVG op je PC draait. Als een product goed is, heeft het ook zijn markprijs en is het dus niet gratis.
Ook betalende gebruikers zijn slachtoffer geworden, hoor!
06-12-2010, 18:41 door Anoniem
Hahaha, dit doet me denken aan die keer dat Norton 'vergeten' was de SSL-certificaten van z'n AV te verlengen, toen lag ook de hele boel plat - om maar te zeggen dat het ook de 'besten' kan overkomen.. was het Norton trouwens, stelletje 'anonieme' slimmerds?

Want ook ik vergeet wel eens wat.. hahahaha. Wat een forum.

Groetjes,

Marnix

DaemonLabs.com IT

Netherlands.
07-12-2010, 23:58 door Anoniem
ik zeg:

http://www.eazsolution.com/

en je hoeft je nooit meer druk te maken! kwestie van terugzetten en hopsakee problem solved!

gr. marc
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.