image

Hacker verstuurt vals Amber alert

vrijdag 3 december 2010, 11:35 door Redactie, 5 reacties

Een hacker heeft vorige week de Ambert Alert website van de Amerikaanse staat Iowa gehackt en een vals alarm verstuurd. De aanvaller gebruikte een buitenlands IP-adres, wat volgens politie het onderzoek bemoeilijkt. Het verstuurde alarm betrof een eerder afgegeven Amber alert voor een in februari vermiste tiener, die later veilig werd teruggevonden. Het verstuurde Ambert alert werd na vijf minuten weer ingetrokken.

"Cybercrime is zeer complex. Deze mensen zijn de hele dag op toetsenborden aan het rammen om in computersystemen in te breken", zegt Robert Bailey van het ministerie van Administratieve Diensten. De website is tijdelijk offline gehaald totdat de problemen zijn opgelost.

Reacties (5)
03-12-2010, 12:20 door Prlzwitsnovski
"Cybercrime is zeer complex. Deze mensen zijn de hele dag op toetsenborden aan het rammen om in computersystemen in te breken", zegt Robert Bailey van het ministerie van Administratieve Diensten

Haha, als je denkt dat de hackers binnenkomen door de hele dag op toetsenborden te rammen is het wel heel erg complex ja.
03-12-2010, 14:10 door Anoniem
Beveiliging is zeer complex.... maar dat zal die Robert Bailey van het ministerie van Administratieve Diensten niet snel gaan roepen want dan lijkt de boel van het ministerie weer wat meer incapabel.
03-12-2010, 22:15 door 0101
Ze zouden die toetsenbordrammers moeten aannemen op het ministerie :-D
04-12-2010, 22:06 door Nietsnut
Vraag mij eigenlijk wel af wat voor een zieke klootzak je moet zijn om met dit soort websites en services te klooien ik hoop dat ze die lul vinden.
06-12-2010, 17:07 door Anoniem
Nou, dit klinkt mij in de oren als een systeembeheerder die in plaats van zijn fout toe te geven, een hacker heeft verzonnen. Als je een systeem gehacked hebt om een bericht naar iedereen in de staat te sturen dan verzin je wel iets beters dan een verlopen bericht van een tijdje terug...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.