image

Helft phishing-slachtoffers reageert binnen 60 minuten

zondag 5 december 2010, 10:58 door Redactie, 3 reacties

De helft van alle phishing-slachtoffers reageert binnen zestig minuten na het ontvangen een phishingmail, zo beweert beveiligingsbedrijf Trusteer. Het bedrijf spreekt dan ook over het "gouden uur" van phishingaanvallen. Mede omdat het tenminste een uur duurt voordat beveiligingsbedrijven een phishingaanval opmerken, uitgezonderd de tijd om de website uit de lucht te halen. "Het feit dat zoveel internetgebruikers een phishingsite in zo'n korte tijd bezoeken, betekent dat het blokkeren van een phishingsite, wat soms een gehackte legitieme site is, binnen dit gouden uur van essentieel belang is", zegt Amit Klein van Trusteer.

Tijdens de eerste zestig minuten wordt meer dan de helft van alle gestolen inloggegevens verzameld. Binnen vijf uur is tachtig procent van de data door cybercriminelen gesorteerd en klaar voor gebruik. De eerste tien uur produceert meer dan 90% van het totaal aantal inloggegevens dat een phishingsite steelt. "Het blokkeren van een phishingsite na vijf a tien uur is daarom zinloos", merkt Klein op.

Reacties (3)
05-12-2010, 12:09 door Anoniem
En wat is de security.nl analogie voor slashvertizement?
05-12-2010, 14:46 door spatieman
dat betekend,nog steeds veel te veel dom klik volk..
06-12-2010, 08:15 door Syzygy
Vervolgens staan de kranten er vol van, de TV besteedt er op elk net aandacht aan en de radio meldt het elk uur in het journaal en 4 weken later DOEN ZE HET GEWOON WEER ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.