image

"Anonymous strijdt voor open internet"

donderdag 9 december 2010, 19:59 door Redactie, 17 reacties

Net voor het begin van de aanval op internetgigant Amazon, sprak Security.nl met een "lid van anonymous", de anonieme internetbeweging die afgelopen dagen verschillende websites platlegde. De man die de pers te woord stond wilde niet bij zijn nickname genoemd worden en maakte duidelijk dat Anonymous geen woordvoerders heeft. Hij was naar eigen zeggen verantwoordelijk voor het bekijken en verspreiden van nieuws naar andere leden van de groep en zou al sinds eind 2007 betrokken zijn. Op het moment van het gesprek hadden 900 systemen zich voor de aanval "aangemeld". Toch viel dit aantal niet tegen. "Het aantal zal groeien naarmate de dag vordert." Het aantal mensen dat gisteren met de aanvallen meedeed zou wel groter zijn geweest. "Toch is 900 mensen die hun stem op deze manier lenen voor een belangrijke zaak niet slecht."

Op de vraag hoe het aanvallen en platleggen van websites zich verenigt met de ideologie van de groep voor een open en vrij internet laat de man weten dat Henry David Thoreau eens zei dat "burgerlijke ongehoorzaamheid de basis van vrijheid is." De anonieme beweging ziet de eigen acties als burgerlijke ongehoorzaamheid in een poging om de vrijheid van alle internetgebruikers te beschermen van een situatie waar grote bedrijven bepalen welke content online beschikbaar is.

De man bevestigt dat het bepalen welke websites worden aangevallen en offline gaan niet overeenkomt met een open internet. "Ik zie dat dit tegenstrijdig is, maar de reden dat deze websites worden aangepakt is omdat ze iets willen doen dat verschrikkelijk voor het internet is, wat neerkomt op controle waar internetgebruikers niets mee opschieten." De "woordvoerder" ziet dan ook niets verkeerds in de acties van de afgelopen dagen.

Doelwit
Wat betreft de doelwitten van Anonymous worden die "per minuut" bepaald. Kort na de gepland actie tegen Amazon werd besloten PayPal aan te vallen. De man vermoedt dat websites die de dienstverlening tegenover WikiLeaks schrapten als eerste aan de beurt komen om te worden aangevallen. Ook het aanvallen van overheidssites behoort tot de opties. Het lid waarmee we sproken was niet bekend met de Nederlandse server die voor de aanvallen werd ingezet. Wel liet hij weten dat de aanvallen door het "collectief" worden bepaald. Daarbij beperkt de beweging zich niet alleen tot grote bedrijven, ook het aanvallen van individuen is iets dat men niet schuwt.

De groep is niet blij met alle negatieve aandacht die men krijgt. "We praten met journalisten zodat ook onze kant van het verhaal wordt gehoord, anders zou alles eenzijdig zijn, maar we doen het aanvallen in de meeste gevallen als vergelding en niet voor de publiciteit."

Reacties (17)
09-12-2010, 20:08 door GNOE Inc.
Waarom is er eigenlijk niets bekend van diegenen die Wikileaks en Anonops DDos-sen? Wordt daarop ook gerechercheerd door de Team High Tech Crime van de Nationale Recherche?
09-12-2010, 20:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2010, 20:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-12-2010, 21:46 door WhizzMan
Want de Nederlandse justitie/politie luistert naar de FBI en niet naar de Nederlandse wetgever? Dat zou wel heel triest zijn, niet? ;)
09-12-2010, 22:03 door Anoniem
Door WhizzMan: Want de Nederlandse justitie/politie luistert naar de FBI en niet naar de Nederlandse wetgever? Dat zou wel heel triest zijn, niet? ;)


Het gebeurt vaker als je denkt, en dan nog wel met ernstigere dingen dan bepaalde groepen wel en niet onderzoeken. Wikileaks heeft ons hier weer een mooie daad vericht.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/12/vs_chanteerde_duitsland_om_cia.html#more
09-12-2010, 22:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door WhizzMan: Want de Nederlandse justitie/politie luistert naar de FBI en niet naar de Nederlandse wetgever? Dat zou wel heel triest zijn, niet? ;)


Het gebeurt vaker als je denkt, en dan nog wel met ernstigere dingen dan bepaalde groepen wel en niet onderzoeken. Wikileaks heeft ons hier weer een mooie daad vericht.

...Het gebeurt vaker DAN je denkt...
10-12-2010, 00:02 door Acces Denied
Er is vermoedelijk een tiener opgepakt door Team High Tech Crime ;)

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/122243/16-jarige_jongen_aangehouden_vanwege_WikiLeaks-aanvallen.html

En dan gaat het niet om het vrijwillig open stellen van je verbinding en helpen met de aanval want dat doen heel veel Nederlanders waaronder ik ook. Hij was 1 van de belangrijke personen in het netwerk die ook via zijn site hielp.

Ik wed dat er meer arrestaties in Nederland volgen, aangezien er behoorlijk wat Nederlanders actief zijn op de IRC channel die ook helpen met de aanvallen.

Met vriendelijke groet,
Access Denied
10-12-2010, 01:03 door Anoniem
Die 16-jarige jongen kende helaas nog niet de fijne kneepjes van het vak .
Zoals de meesten zal hij leren van z`n fouten en het de volgende keer slimmer aanpakken .
Hij heeft in ieder geval z`n hart op de goede plaats .

En het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche is bij gebrek aan beter
maar kinderen aan het oppakken ............ sukkels
10-12-2010, 07:19 door Dev_Null
Good luck met de strijd.. Want dat zal er helaas voor nodig zijn om het bestaande internet "open te houden"

Net zolang totdat er een beweging opstaat die een 2e internet gebouwd gaat worden, los van het bestaande netwerk van kabels en regels
10-12-2010, 07:50 door Syzygy
Het loopt een beetje over van het ene ideaal in het andere.

In het beginsel was het nog vrijheid van meningsuiting (Wikileaks) maar nu gaan we over naar een strijd voor vrij Internet ( dat wel raakvlakken heeft maar toch weer even net iets anders is, meer een medium).

Als er nou een krant zou zijn die gedeeltes van Wikileaks als los katern bij zijn zaterdag editie zou leveren, wat zou dat dan teweeg brengen.
10-12-2010, 09:19 door Mysterio
Op vele gebieden heb je groeperingen die al dan niet gewapend strijden voor hun idealen. Vaak hebben ze wel een punt of zelfs gelijk, maar zie je dat de strijd steeds grimmiger wordt en een 'het doel heiligt de middelen' mentaliteit heerst. Wat is de volgende stap van de rebellen wanneer Amazon en kornuiten zich niets aantrekken van hun acties? Worden dan de Amazon en PayPal gebruikers een nieuw doelwit?

We kennen de rebellen die toeristen ontvoeren voor losgeld, die drugs verbouwen en verhandelen om hun idealen te financieren. Een vrij en open internet is een mooi ideaal, maar mag niet over de rug van (onschuldige) burgers uitgevochten worden.

Ik snap dat wanneer je een Wikileaks fan bent, je graag wraak neemt op de bedrijven en instanties die hen nu de rug toe keren, maar ik blijf van mening dat terreur en wraak niet de gerechtvaardigde middelen zijn om aan te geven dat je het niet eens bent met het beleid. Het zou toch een mooie bende worden wanneer iedereen dat overal deed!
10-12-2010, 11:50 door Anoniem
"Anonymous strijdt voor open internet"

Het effect zal waarschijnlijk precies het omgekeerde zijn, al zijn de meeste deelnemers aan anonymous waarschijnlijk te jong en naief om dat te begrijpen. Hun akties hebben eerder tot resultaat dat overheden proberen hun controle over het internet te vergroten, en een meer open internet zal zeer zeker geen resultaat zijn van hun DDoS akties.
10-12-2010, 11:53 door Anoniem
Door Anoniem: Die 16-jarige jongen kende helaas nog niet de fijne kneepjes van het vak .
Zoals de meesten zal hij leren van z`n fouten en het de volgende keer slimmer aanpakken .
Hij heeft in ieder geval z`n hart op de goede plaats .

Het is gewoon een sukkel met vandalistische neigingen. Het is nooit goed om andermans spullen (tijdelijk) kapot te maken.
Als je het met iets niet eens bent dan kun je dat op een fatsoenlijke manier laten merken.
10-12-2010, 12:28 door GNOE Inc.
Door Syzygy: Als er nou een krant zou zijn die gedeeltes van Wikileaks als los katern bij zijn zaterdag editie zou leveren, wat zou dat dan teweeg brengen.
Verdomd dikke krant! Je zou het eventueel digitaal kunnen aanleveren, net zo als Amazon het gisteravond te koop aanbood.
http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B004EEOLIU/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

Amazon? Dat is toch die firma die vond dat ze copy-rights schonden en daarom Wikileaks er af pleurde? Die ja.......
10-12-2010, 14:26 door Anoniem
@Mysterio: Jij bent duidelijk niet bekent met Anonymous, het zijn geen domme criminelen die burgers aan gaan vallen als het de primaire targets niet kan raken. Burgers die wikileaks niet schaden zullen nooit door Anon aangevallen worden, dit omdat Anon bestaat uit burgers. Anonymous keurt het hebben van een mening niet af integendeel en daarom hoef zelfs jij, zo anti DDoS/Anonymous als je bent niet op een aanval te rekenen.
10-12-2010, 14:37 door Anoniem
Anonymous is voor open internet als je het met hun eens bent; ben je het niet met Anonymous eens dan word je aangevallen en proberen ze je de mond te snoeren of ze proberen je schade te berokkenen.

Allemaal erg hypocriet van Anonymous.
10-12-2010, 23:09 door Anoniem
de FBI... mhahahaha
Lees "Fatal Sytem Error"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.