image

Hackers stelen 1,5 miljoen wachtwoorden Gawker

maandag 13 december 2010, 11:11 door Job de Jong, 1 reacties

Ruim 1,5 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden van de Amerikaanse mediawebsite Gawker.com zijn gestolen en op internet openbaar gemaakt. Behalve Gawker.com, zijn ook dochterwebsites Gizmodo.com en Lifehacker.com getroffen. Hoewel Gawker's topman Scott Kidder steevast ontkende gehackt te zijn, bleek later toch dat de gegevens openbaar via torrent-sites worden aangeboden.

De gebruikersnamen zijn wel versleuteld opgeslagen, maar door de zwakheid van de wachtwoorden werden deze gemakkelijk ontsleuteld door middel van een 'brute-force' aanval. Inmiddels heeft Gawker gebruikers op de hoogte gesteld en roept op om hun wachtwoorden te wijzigen .

Gawker media liet zich de afgelopen tijd kritisch uit over WikiLeaks-voorman Assange. De site omschreef hem als een “seksuele half-god” en “sexy nerd god”. De groep die deze database heeft gehackt en vrijgegeven claimt geen deel uit te maken van 'Anonymous' of 'Operation Payback', waarbij WikiLeaks gewraakt wordt. Wel hebben zij op de Twitter van Gizmodo, een website die onder Gawker media valt, een bericht geplaatst om WikiLeaks een hart onder de riem te steken.

Reacties (1)
13-12-2010, 12:55 door Syzygy
De site omschreef hem als een “seksuele half-god” en “sexy nerd god”.

Stoer hoor, kunnen ze nou niks beter bedenken.
Wie met modder gooit, verliest grond !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.