image

'Uitlevering DDoS-aanvallers aan VS lastig'

zondag 19 december 2010, 09:13 door Redactie, 17 reacties

Mocht de VS om de uitlevering van de twee Nederlandse tieners vragen die onlangs wegens DDoS-aanvallen op PayPal, Visa en Mastercard werden opgepakt, dan staan er tal van politieke obstakels te wachten. Recentelijk liet minister van Justitie Eric Holder weten dat hij onderzocht of het mogelijk was de DDoS-aanvallers voor een Amerikaanse rechtbank te krijgen. De eerste stap is echter de opsporing en uitlevering van verdachten, aangezien de aanvallen van over de hele wereld kwamen.

Vooralsnog zijn de twee aangehouden Nederlandse tieners de enige die wegens de DDoS-aanvallen wereldwijd zijn opgepakt. De VS is van Nederland afhankelijk om ze uitgeleverd te krijgen. "Uitleveringen raken vaak verstrikt in politiek", aldus persbureau Reuters. Eerder liet de Wall Street Journal weten dat de FBI de Nederlandse autoriteiten bij de twee arrestaties had geholpen. De Amerikaanse woordvoerder van Justitie wilde tegen Reuters niet op de Nederlandse arrestaties ingaan of de mate van samenwerking tussen beide landen.

Naast het vinden en overbrengen van de verdachten, speelt ook de Amerikaanse "Computer Fraud and Abuse" wet een rol. Die stelt dat er minimaal voor vijfduizend dollar schade moet zijn aangericht. Vooralsnog is er nog geen enkel bewijs verschenen dat de aangevallen bedrijven ook daadwerkelijk schade door Operation Payback hebben opgelopen. De naam die anonieme internetbeweging Anonymous aan de afgelopen DDoS-aanvallen gaf.

Volgens David Goldstone van Goodwin Procter is de beslissing van de Amerikaanse overheid om de mensen achter Operation Payback te vervolgen afhankelijk van beschikbare middelen en hoe belangrijk het de aanvallen vindt. "De overheid kan het een lagere prioriteit geven. Ze beschouwen het misschien als graffiti."

Reacties (17)
19-12-2010, 10:28 door Anoniem
Belachelijk dat er zelfs maar over na wordt gedacht.

En daarnaast, zolang Amerika het internationale gerechtshof niet erkend
( als het om Amerikanen gaat, natuurlijk gebruiken ze dit instituut wel als het hun uitkomt )
Zolang ze zelf hun eigen oorlogs misdadigers niet vervolgen en liegen over moorden gepleegd door hun eigen troepen. (www.collateralmurder.com een duidelijk voorbeeld, wat is uitgekomen door de leaks, van hoe Amerika omgaat met mensen levens, en liegt over wat er is gebeurd )
Zolang een quantanomo bay, blijkbaar boven de wet staat.
Hebben ze helemaal niets te willen.

Helaas, als Nederland moeten we het braafste jongetje van de klas zijn en zijn we onderdanig en een sub provincie van Amerika
Zolang politici de laarzen van ome sam blijven likken , zolang wij als burger alleen maar vanuit de luiestoel matig protesteren,
zou het nog wel eens kunnen gebeuren dat de arme wanebe kids, voor dit minimale vergrijp, zwaar zullen boeten.
19-12-2010, 10:30 door Anoniem
De Nederlandse overheid (overbetaalde acteurs) zijn het schoothondje van de EU tegenwoordig.
Nederland levert zonder ook maar te kijken of een zaak wel klopt zijn onderdanen uit aan schurken staten als de USA of zelfs Polen!!!!
Ik ben hiervan zelf het slachtoffer geweest.
2 jaar onschuldig in voorarrest zonder proces in Duitsland terwijl Duitsland zelf geen onderdanen uitlevert , zelfs geen oorlogsmisdadigers die honderden Nederlanders hebben vermoord!
Hoe ziek is deze overheid?
Ze dienen enkel nog hun eigen en corporate belangen!
Rellen in 8 lidstaten mensen, het einde vanb deze beschaving zoals we die nu kennen is in zicht!
19-12-2010, 10:56 door sjonniev
Uitleveren van Nederlanders aan wat voor land dan ook zou verboden moeten worden.

Levert Duitsland Duitsers uit? Levert de VS Amerikanen uit? Dacht het niet.
19-12-2010, 12:20 door Anoniem
Uitleveren aan de VS vanwege digitaal belletje trekken? Past wel bij de nederlandse politiek tegenwoordig. Iedere burger wordt continu gevolgd (cameraregistratie), afgeluisterd (telefoontaps), en anderszins bespioneerd (bewaarplicht). Ook de aloude Trias Politica staat op de helling door het onderbrengen van justitie en politie onder 1 minister.
In het buitenland noemen we zoeits 'Stasi-praktijken', hier heet dat ineens 'veiligheid'.
19-12-2010, 12:26 door Syzygy
Door Anoniem: Belachelijk dat er zelfs maar over na wordt gedacht.

Wees blij dat ze nog nadenken !

Balkenende had ze zelf al daarheen gebracht, de man die het begrip Farizeeër weer opnieuw leven heeft ingeblazen.
19-12-2010, 13:03 door Anoniem
DDOS is niks anders dan een digitaal belletje trek, of slot tijdelijk dichtsmeren. Dit valt duidelijk in de categorie 'burgelijke ongehoorzaamheid' of de moderne vorm van een 'sit-in'. Je moet wel van bizar extreem punitieve komaf zijn, hier uberhaupt te denken aan een strafrechtelijke vervolging, laat staan uitlevering! Dit is waanzin nabij, propagandisme voor een overtrokken APV staat..... Ik denk dat Erik Holder even aan vakantie toe is voor een paar maandjes....
19-12-2010, 13:05 door Anoniem
Tuurlijk kan er een gezamelijke VizaPayPalCentralBank statement komen dat ze 2miljoen aan inkomsten zijn misgelopen....
Misschien moet iemand maar tegen banken een aanklacht indienen die ons miljarden schade hebben berokkend.... dat is heel wat reeeler
19-12-2010, 13:28 door spatieman
de NL regering doet lekker KEIHARD bukken voor de US.
19-12-2010, 13:29 door Anoniem
Moeten DDOS'ende tieners eigenlijk wel uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten? Justitie klinkt iets te gretig.
En bovendien: VS erkent het internationaal gerechtshof niet, zoals hierboven gezegd, én de VS martelen.. Nu zullen ze onze Anons niet gaan waterboarden maar was er niet een regel die verbood om onderdanen uit te leveren aan landen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten?

[quoteWees blij dat ze nog nadenken !
Balkenende had ze zelf al daarheen gebracht, de man die het begrip Farizeeër weer opnieuw leven heeft ingeblazen.[/quote]
Lol, das waar ja, en hij had er nog een pak hagelslag bij gedaan ook, gewoon, voor de aardigheid.
19-12-2010, 13:49 door Anoniem
Don't get me wrong. Het is goed dat die script kiddies even goed bang gemaakt worden, maar wt is het toch belachelijk dat hier over nagedacht wordt zonder zelfs een verzoek uit de US !!!
Gadverdamme wat een KUT land leven we toch!!!
19-12-2010, 14:37 door Eerde
NL levert je al uit als je een visitekaartje aan een Yank hebt gegeven, die dat later gebruikt om zich via een 'plea bargain' vrij te pleiten door de visitekaartjes eigenaar maar de schuld te geven van zijn drugsverkopen.
Natuurlijk is een DJ uit NL het prototype van drugsbaron.
19-12-2010, 20:28 door Anoniem
'Uitlevering DDoS-aanvallers aan VS lastig'

Het zou buiten iedere proportie zijn. Laat de Amerikanen op eigen gebied wat mensen arresteren indien ze zo graag willen vervolgen. Of menen ze dat er geen Amerikanen bij Anonymous betrokken zijn ? Overigens zijn politieke misdrijven een uitsluitingsgrond in vrijwel ieder uitleveringsverdrag.

'Moeten DDOS'ende tieners eigenlijk wel uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten? '

Nee natuurlijk niet, dat kunnen we met gemak zelf afhandelen.
20-12-2010, 07:50 door Anoniem
"In het buitenland noemen we zoeits 'Stasi-praktijken', hier heet dat ineens 'veiligheid'."

Wat is het verschil tussen de termen 'staatsveiligheid' en 'staatssicherheit', behalve de taal ? Helemaal niets toch ?
20-12-2010, 11:52 door Mysterio
Het uitleveren van onderdanen aan een ander land is altijd lastig. Ik vind dat het moet kunnen. Nederlanders die in het buitenland zich misdragen moeten daarvoor berecht kunnen worden, zelfs als ze alweer veilig in Nederland zitten.
20-12-2010, 12:49 door 0101
Door Mysterio: Het uitleveren van onderdanen aan een ander land is altijd lastig. Ik vind dat het moet kunnen. Nederlanders die in het buitenland zich misdragen moeten daarvoor berecht kunnen worden, zelfs als ze alweer veilig in Nederland zitten.
In het buitenland misdragen? Ho even, ze werkten toch vanuit Nederland?
Moeilijk om een goede vergelijking te vinden... In de 'echte' wereld kun je normaal gesproken niet zo makkelijk schade (huh? schade?) aanrichten in een land 1000en km's verderop :-S
Lastig geval. I.i.g. zou ik het onzin vinden om ze uit te leveren aan de VS alsof ze zware criminelen zijn. Laat ze maar een paar uurtjes propjes prikken of zo.
20-12-2010, 14:28 door Mysterio
Prima dat ze in Nederland zitten en hun ding doen, maar als je daarbij een Amerikaans doelwit op de korrel neemt kun je dit soort zaken verwachten natuurlijk. In de 'echte' wereld zou je poederbrieven, dreig mail etc... kunnen versturen. Doe dat maar een naar een ministerie in België (met je afzender erop) en je kunt lachen.

De wetgeving is simpel: hinder jij bewust het dataverkeer van een bedrijf of server, dan ben je strafbaar. Eventuele opgelopen schade zou op je verhaald kunnen worden. In de US zijn ze er echter een stuk onvriendelijker over dus zou het niet zo snel tot uitlevering komen. Mocht je toch veroordeeld worden dan zal de straf hoogstwaarschijnlijk omgezet worden naar de Nederlandse maatstaven en krijg je een standje.
20-12-2010, 16:47 door SirDice
Door Anoniem: wt is het toch belachelijk dat hier over nagedacht wordt zonder zelfs een verzoek uit de US !!!
M.i. kan men er beter nu over discussieren dan wanneer er een uitleververzoek op de deurmat ligt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.