image

Google verwijdert verzamelde WiFi-gegevens

donderdag 23 december 2010, 11:39 door Job de Jong, 7 reacties

De gegevens die Google via onbeveiligde Britse WiFi-netwerken verzamelde , zijn door de softwaregigant verwijderd. De bekende 'Streetview' auto's, sloegen tot aan mei dit jaar de gegevens op, waarbij e-mails, bezochte websites en wachtwoorden werden opgeslagen. De Engelse Information Commsisioner's Office (ICO) sprak Google hier op aan, omdat het bedrijf zich niet aan de Data Protection Act had gehouden.

Het ICO legde geen boete op, maar stond erop dat Google beloofde het databeleid aan te passen, onafhankelijk te laten keuren en de verzamelde gegevens te verwijderen. Eén van de leden van het ICO, Christopher Graham zei als volgt: "Ik ben tevreden dat de gegevens van de draadloze netwerken, die in de eerste plaats helemaal nooit verzameld hadden mogen worden, eindelijk dan toch verwijderd worden."

Google laat middels een verklaring weten: "Wij bieden duizendmaal excuus voor de ten onrechte verzamelde gegevens uit de onbeveiligde draadloze netwerken. Zoals we al eerder hebben gezegd, wilden wij deze gegevens niet, hebben ze nooit in welke producten of diensten dan ook gebruikt, en hebben getracht ze zo snel als mogelijkte verwijderen", aldus Google privacychef Peter Fleischer.

Reacties (7)
23-12-2010, 11:54 door Anoniem
Ja,... en ik ben Bruce Schneier.
23-12-2010, 12:03 door Syzygy
en hebben getracht ze zo snel als mogelijk te verwijderen", aldus Google privacychef Peter Fleischer

Hoe lang is dat al niet geleden
23-12-2010, 12:06 door Anoniem
dit had ik een paar dagen geleden aan jullie getipt

groetjes Guido
23-12-2010, 12:08 door Anoniem
Ja zie je wel Google is wel betrouwbaar, NOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23-12-2010, 12:37 door 0101
Door Syzygy:
en hebben getracht ze zo snel als mogelijk te verwijderen", aldus Google privacychef Peter Fleischer

Hoe lang is dat al niet geleden
Vergeet niet dat alle privacywaakhonden van half Europa eerst de data wilden onderzoeken...
23-12-2010, 13:38 door Anoniem
"Google verwijdert verzamelde WiFi-gegevens"

De titel zou beter kunnen zijn "Google verwijdert verzamelde Britse WiFi-gegevens". Immers gaat de Streetview kwestie over tientallen landen, terwijl deze verwijdering enkel betrekking heeft op Engeland.

"Eén van de leden van het ICO, Christopher Graham zei als volgt: "Ik ben tevreden dat de gegevens van de draadloze netwerken, die in de eerste plaats helemaal nooit verzameld hadden mogen worden, eindelijk dan toch verwijderd worden."

Men heeft voor het 'verwijderen' geen kopie gemaakt van de gegevens, welke buiten Engelse jurisdictie zijn opgeslagen, of welke aan derde partijen zijn verstrekt ? Mij zegt het statement dat de data is verwijderd niet zo enorm veel zonder aanvullende informatie omtrent het gebruik van de gegevens, de verwerking van de gegevens, en de eventuele distributie van de gegevens.
25-12-2010, 05:58 door Anoniem
Was een ongelukje. Kan toch gebeuren dat Google in alle landen steeds opnieuw WiFi- en andere data per ongeluk oppikt, die ze dan weer moeizaam moeten verwijderen. Dat verwijderen kost natuurlijk erg veel tijd. Maar wees gerust, je kunt er zeker van zijn dat Google echt alles heeft verwijderd.

Slaap zacht en prettig kerstfeest !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.