image

Malware-slachtoffer klaagt bank aan

maandag 27 december 2010, 14:00 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans bedrijf dat met malware besmet raakte en vervolgens zag hoe criminelen 335.000 euro van de bankrekening plunderden, heeft de bank aangeklaagd. Volgens Choice Escrow faalde de bank in het voorkomen van de aanval. Die wil het gestolen bedrag echter niet vergoeden. "Er wordt aangenomen dat Europese cybercriminelen onze computer met malware infecteerden en onze gebruikersnaam en wachtwoord van onze bankrekening stalen", zegt eigenaar Jim Payne.

"De rechtszaak is één kant van het verhaal", aldus Randy Burchfield, senior vice president van de aangeklaagde bank. Volgens Burchfield zal de bank voor de rechter een heel ander verhaal vertellen, maar hij wil geen verdere details geven. Payne vindt echter dat de bank beter voorbereid had moeten zijn om de aanvallers te stoppen. "Ik vind dat het hun verantwoordelijkheid is om ons te vergoeden, omdat ze online beveiligingsmaatregelen aanbieden die niet meer acceptabel voor de bankindustrie zijn."

Authenticatie
Volgens Payne waren er voldoende waarschuwingen en artikelen over dit soort aanvallen en zou de bank daarvan geweten hebben. "Hadden ze naar de informatie in die documenten geluisterd en de aanbevolen authenticatiemethoden geïmplementeerd, dan denk ik niet dat onze rekening zou zijn geleegd."

Payne vindt het inmiddels te riskant om via internet te bankieren. Bedrijven geen andere keuze hebben en internetbankieren moeten gebruiken, moeten volgens hem ervoor zorgen dat hun bank in ieder geval multifactor-authenticatie gebruikt.

Reacties (2)
28-12-2010, 10:43 door Mysterio
Het enige rare is dat de bank het niet wil vergoeden. Waarschijnlijk is het bedrijf nalatig geweest en kon het niet aantonen dat aan de gestelde voorwaarden om veilig (genoeg) te kunnen internetbankieren, heeft voldaan.
28-12-2010, 12:11 door SirDice
Door Mysterio: Het enige rare is dat de bank het niet wil vergoeden. Waarschijnlijk is het bedrijf nalatig geweest en kon het niet aantonen dat aan de gestelde voorwaarden om veilig (genoeg) te kunnen internetbankieren, heeft voldaan.
Voor zover ik weet zijn de regels die Amerikaanse banken hanteren anders dan die van de Nederlandse.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.