image

Tor-router maakt anoniem surfen simpel

maandag 27 december 2010, 12:23 door Job de Jong, 11 reacties

De makers van Tor hebben een router ontwikkeld die thuisgebruikers eenvoudig anoniem laat surfen. The Onioun Router (Tor) wordt al jaren door politieke activisten, niet-gouvernementele organisaties, ondernemingen en internetgebruikers gebruikt om anoniem te surfen. De router, waarvan nu een proefmodel is verschenen, integreert de anonimiseringssoftware.

"We willen van anonimiteit iets maken dat altijd en overal mogelijk is," aldus Tor-ontwikkelaar Jacob Appelbaum. Hij laat weten dat er momenteel al volop vrijwilligers met de aangepaste routers aan het testen zijn, waarop de software is geïnstalleerd. De software die de router gebruikt is gebaseerd op het OpenWrt project, een populair opensource besturingssysteem voor routers.

Router
"Als de tests aangeven dat de routers handig zijn, kunnen wij met OpenWrt en Buffalo een betaalde versie aanbieden die de Tor- en OpenWrt project ondersteunen," merkt Appelbaum op. Ook wordt de software beschikbaar gemaakt voor mensen die de software op een reeds aangeschafte router willen installeren.

De geteste routers maken het mogelijk om verschillende soorten verkeer te anonimiseren met Tor. Zo kan bijvoorbeeld het VoIP-protocol gescheiden worden van het reguliere verkeer, alsmede het tegelijk aanbieden van met Tor-beveiligde en niet geanonimiseerde draadloze netwerken. Verder zouden de routers het gehele Tor-systeem beter bestand kunnen maken tegen pogingen van overheden die het gebruik ervan willen blokkeren.

Reacties (11)
27-12-2010, 12:31 door Anoniem
Alleen jammer dat surfen via tor langzaam is. Verder een heel goed initiatief!
27-12-2010, 12:47 door Anoniem
En nu maar wachten op de eerste politicus die een initiatief als dit wil gaan verbieden onder het mom van... jawel kinderporno en terrorisme. De twee stokpaardjes die het altijd weer goed doen bij de simpele zielen.
[simpel ziel modus] Privacy, dat is toch voor criminelen? Ik heb niets te verbergen hoor. [/simpele ziel modus]
27-12-2010, 13:04 door corani
Niet alleen erg langzaam, maar ook bijna niet aan de gang te krijgen hier in China. Praktisch alle bekende nodes zijn geblokkeerd, alsmede websites met lijsten van nodes. Als het eenmaal draait, dan werkt het wel, maar zie het maar eens draaiend te krijgen!

Ik heb het inmiddels opgegeven, en maak gebruik van een VPN.
27-12-2010, 14:20 door Anoniem
Call me paranoid - Waarom ondersteunt de Amerikaanse Marine dit project ? Sterker nog, de onderliggende patenten zijn eigendom van de Amerikaanse marine :

Patent: Onion routing network for securely moving data through communication networks
Patent Houder: The United States of America as represented by the Secretary of the Navy

http://patft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1=6266704.PN.&OS=PN/6266704&RS=PN/6266704

Het is toch jammer dat beveiligingswebsites geheel voorbij lijken te gaan aan deze achtergrond van TOR. Ik neem aan dat de Amerikaanse marine niet voor niets investeert in dit project - zit er een addertje onder het gras waar we niet van weten, naast het sniffen van exit nodes om verkeer te kunnen onderscheppen ?
27-12-2010, 15:10 door Anoniem
Misschien wel handig tegen de bewaarplicht telecomgegevens,geen mens staat om de verzameldrang van de overheid te wachten.
27-12-2010, 17:01 door Above
Omgekeerde wereld.
Betalen om anoniem te zijn.
27-12-2010, 17:23 door Anoniem
Door Anoniem: Ik neem aan dat de Amerikaanse marine niet voor niets investeert in dit project - zit er een addertje onder het gras waar we niet van weten, naast het sniffen van exit nodes om verkeer te kunnen onderscheppen ?

Is sniffen niet genoeg dan? Elke inlichtingendienst zou een tor node moeten runnen.
27-12-2010, 18:19 door Anoniem
"Omgekeerde wereld. Betalen om anoniem te zijn."

Betaal jij voor opensource dan ? Immers gaat dit topic over software die je -gratis- kunt installeren op je router.
28-12-2010, 10:30 door Anoniem
"A branch of the U.S. Navy uses Tor for open source intelligence gathering, and one of its teams used Tor while deployed in the Middle East recently. Law enforcement uses Tor for visiting or surveilling web sites without leaving government IP addresses in their web logs, and for security during sting operations." Bron: www.torproject.org

Dat is dus 1 van de redenen dat de U.S. Navy mee doet aan dit project; anoniem surfen tijdens missies. Let wel; 1 van de redenen... ;)
28-12-2010, 10:54 door meeuw
Typo?
Onioun moet volgens mij Onion zijn
28-12-2010, 23:41 door Anoniem
is er ook een versie voor openbsd op firewall?
iemand ervaring?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.