image

Facebook blokkeert j.mp-links wegens spam

maandag 27 december 2010, 11:23 door Redactie, 5 reacties

Facebook blokkeert alle via j.mp verkorte links wegens de grote hoeveelheid spam die ze bevatten. Gebruikers die de URL-verkorter gebruiken krijgen een waarschuwing dat het bericht geblokkeerd is wegens spam en als het een fout betreft, men Facebook moet waarschuwen. URL-verkorter J.mp is een door Bit.ly aangeboden dienst. Bit.ly gebruikt zelf verschillende blacklists en filters om de inhoud van verkorte links te controleren.

"Om Facebook en de mensen die het gebruiken te beschermen, monitoren we nauwlettend de inhoud op de website op spam en kwaadaardige content. Op het moment dat we j.mp blokkeerden, wezen meer dan 70% van de j.mp-links naar spam of andere beveiligingsproblemen. We werken met Bit.ly om het probleem op te lossen", aldus een woordvoerder van de sociale netwerksite.

Reacties (5)
27-12-2010, 14:33 door spatieman
over facebook gesproken.
iedereen ook opeens zoveel mail van facebook, met de melding dat je al een geruime tijd niet meer actief was?
of je dan, op verzoek, je zelf wilt unsubscriben van de facebook diensten.

de header info waarin facebook mail staat is goed vervalst, maar de eerste received from kloppen natuurlijk voor geen hol.
27-12-2010, 14:36 door SirDice
Door spatieman: iedereen ook opeens zoveel mail van facebook, met de melding dat je al een geruime tijd niet meer actief was?
of je dan, op verzoek, je zelf wilt unsubscriben van de facebook diensten.
Ik krijg dat soort ellende alleen op m'n hotmail adres. Leuk detail is dat dat adres nu juist niet bekend is bij facebook.
27-12-2010, 16:13 door spatieman
idd.
ik krijg het ook op meerdere, gelukkig hebben ze daar tweakbare RegExpression filters voor gemaakt..
27-12-2010, 17:26 door Anoniem
bit.ly doet het willens en wetens heel slecht met betrekking to het checken van de juiste blacklists. Ze hebben ervoor gekozen blacklists te gebruiken die gericht zijn op netwerk verkeer in plaats van spam. Geen wonder dat ze heel populair zijn onder spammers.
27-12-2010, 18:16 door cyberpunk
Facebook blokkeert ook adressen zoals die van cjb.net. Ik gebruikte een cjb.net-domein om te registeren en dat ging zonder problemen, maar later werd dat adres opeens zonder waarschuwing geblokkeerd ("onjuist e-mailadres"). Op e-mails werd totaal niet gereageerd (op een paar auto-replies na) en ik had geluk dat ik ook een accountnaam had waarmee ik kon inloggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.