image

McAfee voorspelt Apple botnets in 2011

woensdag 29 december 2010, 11:50 door Redactie, 8 reacties

2011 wordt het jaar dat malwaremakers en cybercriminelen "eindelijk" Apple zullen aanvallen, zo voorspelt anti-virusbedrijf McAfee. In het verleden werd het Mac OS platform voornamelijk door aanvallers genegeerd, maar dat zou volgend jaar moeten veranderen. Niet alleen verschijnt er meer malware, de kwaadaardige code zal ook geavanceerder zijn.

"De populariteit van iPads en iPhones in zakelijke omgevingen, gecombineerd met het gebrekkige begrip van gebruikers om deze apparaten te beveiligen, vergroot het risico van blootstelling van gegevens en identiteiten, en zal ervoor zorgen dat Apple botnets en Trojaans schering en inslag zullen zijn", aldus de beveiliger. In 2009 waren er ook al de nodige anti-virusbedrijven die voorspelden dat 2010 het jaar van Mac-malware zou worden.

Reacties (8)
29-12-2010, 11:53 door Anoniem
Ieder jaar wordt deze voorspelling gedaan door AV vendors. Zoals gewoonlijk met erg weinig inhoudelijke onderbouwing.
29-12-2010, 12:46 door Syzygy
McAfee voorspelt Apple botnets in 2011

Beter zou zijn : McAfee hoopt op Apple botnets in 2011

dus nieuwe markt voor anti malware programmatuur
29-12-2010, 15:38 door Nietsnut
Ach een verkoper die zijn eigen waar aanprijst http://www.mcafee.com/us/products/virusscan-for-mac.aspx
Hiermee wil ik niet mee zeggen dat er geen malware of ander gespuis op een MAC kan komen maar met dit soort nieuws moeten AV bedrijven zich niet mee bezig houden komt niet geloofwaardig over.
29-12-2010, 15:40 door spatieman
ik voorspel voor 2011, dat AV bestrijders aangevallen zullen worden door cybercriminelen omdat deze een klein pinkeltje in de broek hebben.
29-12-2010, 17:50 door P5ycH0
McAfee is op windows al een groot virus. Elk groot bedrijf heeft die troep draaien en zorgt ervoor dat je niet aan je werk toekomt. McAfee zorgt ook voor grotere energie rekeningen door hun hoge CPU usage.
Iedereen roept maar dat Apple's next zijn. Ik ga de mijne pas beveiligen als ik praktijk gevallen tegenkom. Niet daarvoor.
Vooralsnog is het enige gevaar dat iemand met een Apple een win32 virus doorstuurt via email, omdat er geen scanner op de Apple draait. Big Fucking Deal..
29-12-2010, 18:59 door Anoniem
zodra je kinderen met jouw speeltje laat spelen loop je risico.
ze accepteren alles.
het minste risico loop je met een saai zakelijk apparaat.
eigenlijk moet je spelletjes direct uitschakelen als dat mogelijk is.
het minst erge is nog een enorme rekening.
29-12-2010, 20:57 door Anoniem
Door P5ycH0: McAfee is op windows al een groot virus. Elk groot bedrijf heeft die troep draaien en zorgt ervoor dat je niet aan je werk toekomt. McAfee zorgt ook voor grotere energie rekeningen door hun hoge CPU usage.
Iedereen roept maar dat Apple's next zijn. Ik ga de mijne pas beveiligen als ik praktijk gevallen tegenkom. Niet daarvoor.
Vooralsnog is het enige gevaar dat iemand met een Apple een win32 virus doorstuurt via email, omdat er geen scanner op de Apple draait. Big Fucking Deal..

Vanuit je ivoren toren stront doorschuiven richting Windows gebruikers. Wat als jij nou het praktijkvoorbeeld bent? Indirect heb je ook last van geïnfecteerde Windows dozen, als iemand met een groot genoeg Win32 botnet Apple.com aanvalt bijvoorbeeld.
30-12-2010, 11:27 door Anoniem
Dankzij de platform diversiteit zijn er op dit moment nog niet veel aanvallen op mobiele toestellen. Doordat Symbian en Microsoft (Windows Mobile) gebruik maken van open systemen zullen we hier de meeste malware op zien verschijnen. Google Android en Apple iOS (eco)systemen zijn meer gesloten waardoor het ontwikkelen van malware hiervoor moeilijker is. Maar naarmate deze platformen meer en meer gemeengoed worden zal ook de malware-industrie zich focussen op kwetsbaarheden en ontwikkelingsfouten om deze platformen en bijhorende ecosystemen succesvol aan te vallen.
Patrick Dalvinck
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.