image

Njama: computercriminaliteit blijft snel stijgen

woensdag 29 mei 2002, 17:56 door Redactie, 1 reacties

Het Nederlandse beveiligingshuis Njama verwacht voor de komende jaren een scherpe stijging van de vraag naar oplossingen voor het beveiligen van computernetwerken.

Njama, leverancier van oplossingen op het gebied van ICT-beveiliging, voorziet een scherpe stijging van de vraag naar netwerkbeveiliging. Het bedrijf baseert deze verwachting op een toename van incidenten bij eigen klanten en op recente Duitse criminaliteitscijfers. Deze statistieken tonen aan dat computermisdaad in een jaar tijds met 260% is toegenomen. Op deelgebieden loopt deze stijging zelfs op tot 365%.

Lees verder bij Lan Magazine.

Reacties (1)
30-05-2002, 09:54 door Anoniem
NJAMA is een studentenhuis die wat willen bijverdienen. -lees site maar eens goed-

Verder is het geen nieuws wat ze vertellen, afgezien dat de Nederlandse situatie op 2 handen te tellen is, en dat het juist afgenomen is in Nederland, vraag ik mij af waarom een security bedrijf op dit moment de publiciteit kiest en FUD te verspreiden.

Daar is geen enkele reden voor, immers er is werk zat.
En Nederlandse bedrijven zullen er wellicht toch niet in trappen, omdat die net zoals anderen media volgen die duidelijk het tegendeel bewijst.

Afgezien van van bovenstaande is er en groot cultuur verschil tussen de landen om ons heen, in Engeland valt hacken onder terrorisme, en inderdaad dan zal je veel hogere cijfers hebben.
En in Duitsland is aangifte bereidheid vele malen groter als in Nederland.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.