image

Extreme daling spam in december

maandag 3 januari 2011, 12:23 door Redactie, 5 reacties

De hoeveelheid spam in december lag dertig procent lager dan in september, zo beweert beveiligingsbedrijf Commtouch. De feestdagen zijn traditioneel een drukke periode voor spammers, maar de uitbraak in het vierde kwartaal was kleiner dan anderen uitbraken dit jaar. Het gemiddelde voor oktober, november en december kwam uit op 83%, waarbij er begin december een laagtepunt van 74% werd genoteerd.

De daling van het aantal spamberichten zou verband houden met de sluiting van Spamit. Deze organisatie betaalde spammers voor het versturen van spam. Volgens Commtouch blijft het afwachten of de daling verder zal doorzetten. In het verleden werden dalingen vaak snel opgevangen door nog meer spam.

Reacties (5)
03-01-2011, 13:02 door spatieman
In het verleden werden dalingen vaak snel opgevangen door nog meer spam.
-
Goh, dat lijkt wel op het nederlandse beleid voor boetes uit delen.
niet genoeg boetes uitgedeeld, volgende maand snel verdubbelen.
03-01-2011, 13:20 door SirDice
Die daling was mij ook al opgevallen. Nu maar hopen dat het zo blijft.
03-01-2011, 13:35 door Anoniem
Ik meen me te herinneren dat december eigenlijk altijd een maand is waar minder spam verstuurd wordt. Vergelijk het maar eens met andere december maanden. Een 'verklaring' zou zijn dat in die maand veel mensen vakantie hebben en geinfecteerde computer dan uitgezet worden.
03-01-2011, 13:40 door Mysterio
Ja, ik was wat angstig voor het traditioneel puin ruimen, maar ik had zowaar geen spam berichten! Dat betekend dat er minder spam is verstuurd of het filter opeens goed werkt. Dat laatste zal ik waarschijnlijk nooit meemaken.
03-01-2011, 22:41 door Rene V
Door Anoniem: Een 'verklaring' zou zijn dat in die maand veel mensen vakantie hebben en geinfecteerde computer dan uitgezet worden.

Volgens die logica zou er in de zomermaanden ook minder spam moeten zijn dan, en dat is nu niet echt het geval. Dus die bewering raakt kant noch wal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.