Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Iframes Internetwetgeving

04-01-2011, 22:19 door Anoniem, 15 reacties
Beste Security leden,

Ik heb een vraag betreffend internetrecht.
Ik heb een site die naar meerdere(4) sites verwijst doormiddel van Iframes
Is het legaal om een site zonder goedkeuring(Verder geen klachten van desbetreffende sites tot nu toe) doormiddel van Iframes op je eigen site te zetten


Alvast bedankt!

Mvg
Reacties (15)
05-01-2011, 11:32 door SirDice
Er is geen wet die het verbied maar echt netjes is het niet. Verder zou een eventuele malware scanner kunnen gaan piepen vanwege een iframe die naar een ander domein verwijst.
05-01-2011, 11:48 door Anoniem
"Is het legaal om een site zonder goedkeuring(Verder geen klachten van desbetreffende sites tot nu toe) doormiddel van Iframes op je eigen site te zetten "

Stuur ze gewoon een mailtje met de vraag of ze bezwaar hebben, dan dek je jezelf in. Wetgeving is m.b.t. dit soort zaken denk ik niet erg duidelijk, dus een juridisch antwoord kan ik je iig niet geven.
05-01-2011, 12:32 door SirDice
Overigens bedenk ik me net dat er geen strafrechtelijke gevolgen kunnen zijn maar wellicht wel civiel rechterlijke. Mogelijk maak je inbreuk op auteursrechten, je presenteert namelijk gegevens (en de layout) van een ander als zijnde van jou.
05-01-2011, 12:37 door cjkos
Je hebt hier te maken met auteursrecht. In tegenstelling tot bovenstaande opmerkingen kan het dus wel degelijk onwettig zijn en je een geldboete kosten. Dit hangt meer af van hoezeer de makers van die websites er tegenover staan.
Je kunt vaak gewoon op de sites lezen bij hun disclaimer hoe ze daar tegenover staan. Bijvoorbeeld: Zonder toestemming is het niet toegestaan.... of iets dergelijke.

Het is niet strafbaar als je dit met toestemming zou doen, maar zoals ik je vraag lees heb je die niet. Tenzij het duidelijk is voor je bezoekers dat het om een andere site gaat zou ik het zeker afraden.

Ik ken geen website bouwers die het toestaan om hun (gedeeltelijke) site in iemand anders website te zien. Die hebben daar ook wel code voor. Dus de vraag die je je kan stellen is: Hoe zou jij reageren als iemand dat met jouw site zou doen.
05-01-2011, 13:33 door Anoniem
Zoals nr 2 al zegt: Gewoon even een mailtje sturen en overleggen. Dikke kans dat de andere partij het goed vind ivm de exposure. Zorg dat je het netjes regelt.
Hou er rekening mee, dat de wet in beginsel a)richtingbepalend en b)de uiterste grens is. Er wordt vaak melding gemaakt van Verboden 'zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming'. wanneer je dus aan de clausule voldoet is er geen enkel probleem.
05-01-2011, 13:50 door SirDice
[foutje.. bedankt]
05-01-2011, 14:26 door Anoniem
Beste Leden,
Ten eerste bedankt dat jullie hebben gereageert hierop!

Ik zou nog even wat willen verduidelijken het is een site met een verzameling van diensten van een website,
Ik heb hier netjes onder gezet dat alles waar naar door wordt gelinkt(Iframes) niet mijn diensten zijn en eronder gezet via welke sites je ze officeel kan bereiken.

Over het mailtje naar de site is geen optie aangezien ik nergens een contact adres kan krijgen voor vragen over de site.
05-01-2011, 21:40 door Anoniem
Het contactadres van zowel de technisch als de administratief beheerder van .nl domeinen zijn te vinden door op de website van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Deze organisatie registreert en beheert namelijk alle .nl domeinen.

Om deze gegevens te kunnen vinden doe je het volgende:
* Ga naar www.sidn.nl
* Tik bij "Check mijn .nl" de domeinnaam van de organisatie waarvan jij de gegevens wil hebben
* Klik op "Meer informatie"
* Vink "Uitgebreid zoeken" aan
* Druk op "OK"

je krijgt dan een overzicht van de houder en de contactpersonen van de betreffende site.

Groet,

Robert
05-01-2011, 23:46 door Bitwiper
Door Anoniem: Over het mailtje naar de site is geen optie aangezien ik nergens een contact adres kan krijgen voor vragen over de site.
Heb je webmaster@ geprobeerd?
06-01-2011, 07:33 door Anoniem
ja info webmaster admin, maar ik kan er niet met zekerheid van uit gaan dat ze het goedkeuren.
kan iemand dit nog ergens in de wit terug vinden?

Mvg
06-01-2011, 16:06 door Anoniem
Als je op je site duidelijk vermeld dat het van een andere site komt maak je volgens mij geen inbreuk meer op het auteursrecht.
07-01-2011, 09:39 door spatieman
waarom krijgt mijn voorganger een -1 ,tis toch een normaal antwoord., imho.
07-01-2011, 12:00 door Mysterio
-1 +1 who cares... Men is meestal toch te beroerd om de plus of min te motiveren.

Het is wel zo netjes om het te vragen wanneer je gegevens van andere sites op jouw site wil zetten. Vaak ziet men het als gratis reclame en zullen ze er blij mee zijn. Ik denk echter wel dat het afhangt van waarom dat je die info wilt laten zien. Vragen kan dus geen kwaad, het lijkt mij erg vervelend om er per ongeluk achter te komen dat een andere site mijn info etaleert.
07-01-2011, 12:58 door cjkos
Door Anoniem: Als je op je site duidelijk vermeld dat het van een andere site komt maak je volgens mij geen inbreuk meer op het auteursrecht.

Tenzij de website aangeeft dat je daar eerst schriftelijk toestemming voor moet vragen. Als er niets vermeld staat maak je bij voorbaat inbreuk, ook al zet je de bron erbij. Je bent waarschijnlijk in de war met het citaat recht. Maar dat gaat niet op bij het 1 op 1 overnemen van een complete site.

Een iframe kan nl het idee geven dat a) de website van jezelf is en b) je reclame maakt bij andermans werk. Ik heb geen idee wat voor een site deze persoon heeft, maar als het 1 van bovenstaande redenen is heeft ie wel degelijk een probleem. Zelfs als de naam van de website erin staat.
07-01-2011, 13:10 door cjkos
Door spatieman: waarom krijgt mijn voorganger een -1 ,tis toch een normaal antwoord., imho.

Ik snap die minnen zowieso niet. Ik zou er ook niet op letten. Als iemand het verkeerd ziet is dat in mijn ogen juist reden om te schrijven waarom niet. De min is waarschijnlijk makkelijker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.