image

iPhone-gebruikers kwetsbaar voor phishingaanvallen

woensdag 5 januari 2011, 11:26 door Redactie, 8 reacties

Eigenaren van een iPod, BlackBerry of andere smartphone zijn veel kwetsbaarder voor phishingaanvallen dan desktopgebruikers. Dat stelt beveiligingsbedrijf Trusteer naar aanleiding van onderzoek naar de logs van webservers waarop phishingsites werden gehost. Smartphone-gebruikers bezochten de phishingsites als eerste en zouden drie keer zo vaak hun gegevens invoeren dan desktopgebruikers. Met name iPhone-gebruikers lopen risico om in de phishingwebsites te trappen. Ze zouden acht keer meer phishingsites bezoeken dan Blackberry-gebruikers. In de VS zijn er echter meer Blackberry dan iPhone-gebruikers.

De reden dat mobiele internetgebruikers eerder op de phishingsites terechtkomen komt volgens Trusteer omdat ze altijd "on" zijn en daardoor eerder e-mails lezen. Voor gebruikers van een smartphone is het lastig om te bepalen wie de afzender is. Daarom krijgen die het advies om nooit links in e-mailberichten te openen die naar de banksite wijzen. In plaats daarvan moet men zelf het adres van de bank in de adresbalk typen.

Reacties (8)
05-01-2011, 12:29 door Anoniem
Een andere mogeijlheid is omdat je vaak via apps naar sites verwezen wordt en dan geen URL te zien krijgt. Kortom, URL spoofing is niet eens nodig, je kunt mensen via een twitterlink gewoon naar een phisingsite sturen zonder je druk te maken over de URL.
05-01-2011, 13:26 door Skizmo
Daarom krijgen die het advies om nooit links in e-mailberichten te openen die naar de banksite wijzen. In plaats daarvan moet men zelf het adres van de bank in de adresbalk typen.
De jaren '90 hebben gebeld, ze willen hun waarschuwing terug.
05-01-2011, 13:41 door Anoniem
zo te zien staat windows mobile er niet bij:D
05-01-2011, 18:52 door Anoniem
Onderzoek naar onderzoek naar zonder zoek, stel ik mijzelf altijd de vraag... controleer onderzoeker (ERROR=phishingsites), controleer waardes(ERROR=erzijnveelmeeriphones) .

KORTOM ERROR elk onderzoek zit wel iets aan wat niet klopt, ik blijf dan toch maar liever bij de vuln berichten veel gezelliger.
05-01-2011, 19:57 door Anoniem
is windows mobile dan geen smartphone?
05-01-2011, 21:02 door xy22
Eigenaren van een iPod, BlackBerry of andere smartphone zijn veel kwetsbaarder voor phishingaanvallen dan desktopgebruikers.
Ah, het is tijd voor mobiele beveiligingssoftware .... ;)


http://www.security.nl/artikel/33646/1/%22Mac-gebruikers_kwetsbaar_voor_social_engineering%22.html
06-01-2011, 11:33 door carolined
Is het bezoeken van een phishing site dan afhankelijk van een smartphone? Is het niet afhankelijk van een persoon die op een link klikt?
Ben blond dus begrijp dat niet zo goed.
07-01-2011, 08:33 door Anoniem
Door carolined: Is het bezoeken van een phishing site dan afhankelijk van een smartphone? Is het niet afhankelijk van een persoon die op een link klikt?
Ben blond dus begrijp dat niet zo goed.
PC-browsers en mailprogramma's tonen de URL en controleren ook of dat de echte URL is, en niet een gespooft adres. Op mobieltjes is er minder ruimte op het scherm, en hebben ze dus gekozen om de URL zelf niet te laten zien. Kost alleen maar schermruimte...

Maar in feite komt het erop neer, dat de beveiliging die nu in mobiele browsers en mailprogramma's wordt gebruikt, nog niet zo ver ontwikkeld is als op de PC.

Gevolg is dus dat het moeilijk is om te zien waar je op klikt, op de mobiel. Daarom is het makkelijker om jou te laten klikken op een andere URL dan het lijkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.