image

WikiLeaks vindt bondgenoot in Anonymous

maandag 27 februari 2012, 10:44 door Redactie, 2 reacties

Met het doorspelen van vijf miljoen Stratfor e-mails heeft Anonymous zich als nieuwe bondgenoot van WikiLeaks opgeworpen. Leden van Anonymous die kennis hebben van de overdracht van de bestanden aan de klokkenluidersite, laten Wired weten dat het een bewuste keuze was. WikiLeaks zou namelijk beter in staat zijn om de e-mails te analyseren en de informatie te verspreiden dan Anonymous zou kunnen.

Samenwerking
"WIkiLeaks heeft fantastische middelen om te publiceren en te onthullen", aldus een lid van de internetbeweging. "Ze werken ook samen met de media op een manier die wij niet doen. Eigenlijk is WikiLeaks gewoon de ideale partner voor dit soort dingen. Antisec verkrijgt de handel, WikiLeaks publiceert het op een goede manier," aldus één van de leden. Toen WikiLeaks de documenten ontving, zou het een versleutelde, publieke Tweet hebben verstuurd. Daarin staat "rats for donavon."

Daarnaast melden de Anonymous-leden die Wired sprak dat er in de toekomst vaker met WikiLeaks zal worden samengewerkt. Het kan dan om een aantal hacks gaan, die elke vrijdag worden aangekondigd. De samenwerking begon echter moeizaam. "Er was een natuurlijke spanning zoals binnen een relatie kan gebeuren. Ik hoop dat dit het begin van een mooie samenwerking is."

Reacties (2)
27-02-2012, 21:24 door Anoniem
Ik denk dat het een slechte zet is geweest van WikiLeaks. De meeste hebben toch een beetje een "crimineel/terroristisch" gevoel bij Anonymous (Project V). Dit maakt WikiLeaks een stuk kwetsbaarder als er een zaak komt. Misschien dan Anon hier misschien wat ethischer van gaat worden ;)

En op e-mail geld toch briefgeheim in de States? Is het verspreiden hiervan niet altijd illegaal/strafbaar?
28-02-2012, 17:17 door faridje
Door Anoniem: Ik denk dat het een slechte zet is geweest van WikiLeaks. De meeste hebben toch een beetje een "crimineel/terroristisch" gevoel bij Anonymous (Project V). Dit maakt WikiLeaks een stuk kwetsbaarder als er een zaak komt. Misschien dan Anon hier misschien wat ethischer van gaat worden ;)

En op e-mail geld toch briefgeheim in de States? Is het verspreiden hiervan niet altijd illegaal/strafbaar?


Ik denk dat WikiLeaks al zo ver in het verdomhoekje zit dat ze het niet meer uitmaken. En WikiLeaks "kijkt" niet naar WAAR informatie vandaan komt, als het maar te verifieren is. Ook wel logisch eigenlijk. Ik vind het juist wel een goede zet, sterker nog: ik heb me al eerder afgevraagd waarom ze elkaar niet eerder hebben opgezocht.

Hoop dat dit zoden aan de dijk zet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.