image

Consument vindt shoppen via smartphone onveilig

maandag 27 februari 2012, 09:53 door Redactie, 1 reacties

Een groot deel van de consumenten vindt online winkelen via de smartphone niet veilig, zo blijkt uit onderzoek. Het Britse consumentenonderzoeksbureau Shoppercentric onderzocht hoe consumenten nieuwe apparaten gebruiken om online te winkelen. Slechts dertien procent gebruikte de afgelopen maand de smartphone om online iets te kopen, en slechts zeven procent deed dit via een tablet. Volgens het onderzoeksbureau zou 45% van de consumenten een smartphone bezitten en heeft veertien procent een tablet.

Onveilig
Consumenten gaven verschillende redenen waarom ze liever vanachter hun computer winkelen. 51% miste de productervaring, 46% gaf het slecht netwerkbereik de schuld en 71% vond het onveilig. Winkeliers moeten volgens algemeen directeur Danielle Pinnington dan ook meer doen om aan consumenten te laten zien dat hun apps veilig zijn.

"Het is het idee van het delen van informatie over jezelf dat voor andere doeleinden gebruikt kan worden, waardoor mensen zich afvragen hoe veilig deze toegangspunten zijn."

Reacties (1)
27-02-2012, 12:42 door Anoniem
Persoonlijk vind ik het risico ook te groot, om via een webwinkel wat te kopen, of überhaupt ergens mijn bankgegevens in te vullen om te betalen. Helemaal met het nieuws dat de Android-market zo bezaaid is/ was met Mallware en andere zooi.

Dan kan de App nog zo veilig zijn. Ik neem het risico niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.