image

Samsung lanceert doe-het-zelf surveillance camera

vrijdag 7 januari 2011, 10:55 door Redactie, 2 reacties

Elektronicagigant Samsung heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een nieuwe lijn van doe-het-zelf surveillance camera's onthuld. De systemen beschikken over 4, 8 of 16 kanalen en bevatten een DVR met maximaal 1TB opslag. Via de meegeleverde software kunnen gebruikers via één user interface meerdere locaties tegelijkertijd in de gaten houden.

Verder is het mogelijk om de systemen direct op een draadloos netwerk aan te sluiten en vervolgens de beelden via een smartphone of computer waar dan ook in de wereld te bekijken. Daarnaast zijn er verschillende mobiele en TV apps, zodat de camerabeelden ook via de mobiele telefoon of televisie zichtbaar zijn. De beelden van de camera worden in hoge resolutie opgenomen, daarnaast is er nachtzicht tot zo'n 13 meter en een weerbestendig ontwerp.

Reacties (2)
07-01-2011, 11:05 door Anoniem
En wat is hier zo vernieuwend aan dat dit speciaal gemeld moet worden? Dergelijke kits kun je al tijden kopen, zelf met 3G ondersteuning.
07-01-2011, 20:14 door Anoniem
Heel leuk, maar het is niets nieuws. Grootste zwakke punt van draadloze camera's is juist het draadloze gedeelte. Je koopt of knutselt voor een paar euro een jammer en de set van $499 of meer is waardeloze muurvervuiling geworden.

Kabels kun je tenminste nog degelijk wegwerken, en het valt al meer op als iemand de kabels doorknipt. Met een jammer kun je gewoon ergens in de buurt gaan staan, dat ding aanzetten en een peuk opsteken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.