Privacy - Wat niemand over je mag weten

I2P en router

08-01-2011, 14:58 door djondjeems, 6 reacties
Hallo allemaal,

Ik heb enige tijd geleden I2P om mijn computer gezet en eens mee getest. Toen ik mijn instellingen op wilde slaan kreeg ik een schermpje te zien waarin stond dat deze wijzigingen doorgevoerd zouden worden in mijn router en dat deze opnieuw opgestart diende te worden. Nu is mijn vraag: is een programma in staat instellingen in mijn router te veranderen? Als ik dat handmatig wil doen moet ik eerst een wachtwoord invoeren.

Djon
Reacties (6)
08-01-2011, 16:19 door KwukDuck
De 'router' die hier ze hier bedoelen is gewoon je I2P-node zeg maar, dat noemen ze gewoon zo, hij doet dus niets met je modem/router.
08-01-2011, 16:48 door Syzygy
Ik denk dat je hier wel iets aan hebt, lees het maar even, het is duidelijk omschreven:

http://www.waarschuwingsdienst.nl/Risicos/Actuele+dreigingen/Softwarelekken/Kwetsbaarheid+in+standaardfunctionaliteit+van+routers,+kabel-+en+ADSL-modems.html
08-01-2011, 20:40 door KwukDuck
@Syzygy & djondjeems

"Router" is de naam van het programma, hij doet niets met je modem/router apparatuur.

Om meer verwarring betreffende I2P terminologie te voorkomen is het raadzaam om even op deze site te kijken:

http://www.i2p2.de/how_networkcomparisons.html

Hier kan je onderandere de benamingen van verschillende onderdelen en functies zien en vergelijken met die van bijvoorbeeld 'tor'. Toegegeven is 'router' misschien een verwarrende keuze maar het heeft dus alleen met I2P te maken en niets met de rest van je netwerk of apparatuur.

Ik weet niet of je windows of linux gebruikt, in het geval van windows is er een portable versie beschikbaar waar tevens wat andere applicaties bij in zitten die gebruik maken van i2p, out-of-the-box zou je verder niets hoeven te configureren.

http://portable-i2p.blogspot.com/
09-01-2011, 09:21 door djondjeems
Bedankt voor de antwoorden. Ik vond het ook al zo raar maar zoals je zegt KwukDuck, Router is inderdaad een beetje een ongelukkige keuze. Ik begon al aan mezelf te twijfelen.
Ik gebruik zelf Linux en Windows en wilde eens kijken wat dit voor een programma was maar erg gemakkelijk vind ik het niet. Zo gaat Tor en Jap een stukje makkelijker. Ook de uitleg op de site is niet erg lekker leesbaar (tenminste voor mij)
Wat ik ervan begrijp is, in Jip en Janneke taal, dat je je ip adres in een grote grabbelton gooit en dat een ieder die het programma gebruikt via een aantal ip adressen uit die grabbelton kan surfen. Als dit zo is ben je dan soms niet net als in Tor een eindnode, dit hoop ik toch niet?
Ook zou je met I2P 'anoniem' torrents kunnen binnenhalen, iemand hier ervaring mee?

@KwukDuck: bekijk net de door jou aangegeven url http://www.i2p2.de/how_networkcomparisons.html en het wordt me een stuk duidelijker door de vergelijkingen, ik moet toch verder kijken dan mijn neus lang is :-) Thanx
@Syzygy: heb het artikel gelezen en heb die functie altijd uit staan in mijn router, voegt voor mijn gebruik weinig toe.
09-01-2011, 09:32 door Syzygy
@Syzygy: heb het artikel gelezen en heb die functie altijd uit staan in mijn router, voegt voor mijn gebruik weinig toe.

Smart Thinking :-)
09-01-2011, 12:06 door KwukDuck
I2P is inderdaad niet de eenvoudigste voor nieuwe gebruikers, vandaar ook het idee voor een portable versie.
Je maakt in principe maar met een stuk of 5-30 andere gebruikers een verbinding per keer, om de 10 minuten word een andere route gekozen door elke 'router' (in tegenstelling tot tor die langlevende routes heeft), daarnaast gaat inkomend en uitgaand verkeer via andere routes.
Je kán met I2P op het publieke web sufen, onthoud wel dat het daar niet voor bedoelt is zoals tor. Het is bedoelt om binnen in het eigen netwerk te blijven, hier binnen is zowel de security als snelheid superieur aan tor.
Het zelfde geld dus voor de torrents, binnen I2P en geen 'publieke' torrents. (in tegenstelling tot tor helpt p2p verkeer het i2p netwerk en vertraagt het deze niet.)
Je er zijn een paar torrent-trackers beschikbaar vanuit je 'i2p-router-console' (webbrowser, links bovenin 'torrents', en dan 'postman' of 'welterde'. Ook kan je seedless torrents gebruiken maar daar heb je 'Robert' voor nodig, een aparte client.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.