image

Vodafone lekt miljoenen klantgegevens

zondag 9 januari 2011, 11:03 door Redactie, 2 reacties

De Australische tak van telecomgigant Vodafone heeft de privégegevens van miljoen klanten gelekt. Het zou gaan om adresgegevens, rijbewijsnummers, creditcardgegevens, locatiegegevens en gespreksgegevens. Inmiddels zouden al verschillende criminele bendes voor de informatie betalen, zo meldt de Sydney Morning Herald. Daarnaast zouden sommige individuen voor de gegevens betalen om te zien met wie hun partner communiceert.

De omvang van het incident is nog niet bekend, maar het is mogelijk dat duizenden mensen inloggegevens hebben die rondgaan en waarmee iedereen toegang tot de gegevens van de vier miljoen Australische Vodafone-klanten kan krijgen. Volgens een woordvoerder zijn de klantgegevens via een beveiligde webportal alleen voor geautoriseerde werknemers en dealers toegankelijk. "Ongeautoriseerde toegang tot de portal wordt zeer serieus genomen en zou contractbreuk en mogelijk zelfs een misdrijf zijn." Naast het onderzoek dat is ingesteld zal Vodafone ook alle wachtwoorden resetten en trainingen en andere procedures herzien.

Reacties (2)
09-01-2011, 11:51 door Syzygy
Krijg je eerdaags weer een hoop Phishingmails

Gewaardeerde klant,

Aan de hand van eerdere berichtgeving over mogelijke bekendheid van privégegevens van onze dierbare klanten hebben wij een extra laag binnen ons security systeem aangemaakt. Deze state of the art beveiligingsmethodiek, die onlangs nog door de NSA in Amerika als meest veilige in zijn soort is geclassificeerd, staat nu geheel gratis tot uw beschikking. Om hier van gebruik te kunnen maken dient u op de volgende link te klikken en de aanwijzingen op de webpagina op te volgen. U username zal het zelfde blijven maar wij verzoeken u wel uw oude password in te vullen (voor authenticatie controle) en vervolgens een nieuw password te kiezen.
Daarna is uw veiligheid door ons weer helemaal gegarandeerd.


Even kijken, miljoenen klanten, succes ratio 1 op 10, we zijn bescheiden, dat is dus enkele honderd duizenden.

HAPPY SHOPPING
10-01-2011, 17:16 door cjkos
Eigenlijk zijn dit soort nieuwtjes toch juist reden om data opslag te vernietigen.
Het kan potentieel veel meer kapot maken dan dat het oplost.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.