image

Gonggrijp: Geen privéberichten op Twitter

maandag 10 januari 2011, 10:24 door Redactie, 10 reacties

De Nederlandse hacker Rop Gonggrijp heeft geen privéberichten via Twitter verstuurd of ontvangen. De Amerikaanse overheid had een verzoek bij de microbloggingdienst ingediend om de gegevens van Gonggrijp zijn account te krijgen. Gonggrijp vermoedt dat het verzoek iets te maken heeft met de Colleteral Murder video.

"Twitter heeft mijn tweets, die publiek toegankelijk zijn, en de IP-nummers waarvan ik verbinding maakte", aldus Gonggrijp, die verder opmerkt dat hij Twitter niet zoveel gebruikt. "Ik heb nog nooit een privébericht op Twitter verstuurd of ontvangen. Met andere woorden: wat Twitter van mij heeft is niet spannend." Daarnaast plaatst Gonggrijp zijn tweets meestal via een plugin op zijn blog en gebruikt hij een VPN-verbinding.

Opties
De Nederlandse hacker neemt het onderzoek naar zijn Tweets niet licht op. "Betrokken zijn bij een strafrechtelijk onderzoek, en met name eentje waar grote politieke druk achter zit, is een ernstige zaak." Gonggrijp praat nu met zijn advocaten om te zien wat zijn opties zijn. De hacker is inmiddels het middelpunt van de belangstelling en werd door Telegraafjournalisten zelfs thuis belaagd, iets wat volgens Gonggrijp de snelste manier is om op zijn 'media blacklist' te komen. De krant noemt hem in dit artikel de adjudant van Julian Assange.

Eerder liet privacyexpert Christopher Soghoian al weten dat het Amerikaanse verzoek erg amateuristisch was. Zo is naam van Rop Gonggrijp verkeerd gespeld en wordt er om creditcardgegevens en rekeningnummers gevraagd, ook al is Twitter een gratis dienst die dit soort informatie niet heeft.

Reacties (10)
10-01-2011, 11:18 door Anoniem
'De krant noemt hem in dit artikel de adjudant van Julian Assange'

Echt weer een typische telegraafterm, mislukte sensatiekrant.
10-01-2011, 11:37 door Anoniem
Als ik een stuk inlever op mijn opleiding zoals de Telegraaf nu heeft geschreven, dan krijg ik pardoes een 4..

Verbanden leggen die er niet zijn, onsamenhangend, geruchten, feitelijke onjuistheden, insinuaties, et cetera

En ik studeer niet eens journalistiek.
10-01-2011, 11:40 door Anoniem
Inderdaad een krant voor Tokkie's, de Tokkiegraaf.
10-01-2011, 12:10 door anoniem lafbekje
aardige verhandelingen over dit hele gedoe hier: http://wlcentral.org/node/871
10-01-2011, 12:23 door Anoniem
Lieve mensen, de telegraaf is geen krant. Het is een roddel blad.
Overigens het enige blad dat nog gedrukt mocht worden tijdens de tweede wereld oorlog.
You do the math...

bl33p
10-01-2011, 13:55 door Anoniem
LOL, Peter Siebelt een Inlichtingenexpert
10-01-2011, 16:48 door Anoniem
"LOL, Peter Siebelt een Inlichtingenexpert"

LOL, iedereen die Rop kent kan zo wel zien hoe ongelovelijk knullig Siebelt hier overkomt met zijn guilt-by-association gebrabbel. Bij de Telegraaf noemen ze dit soort niet-onderbouwde beschuldigingen waarschijnlijk 'journalistiek' ? Het is inderdaad merkwaardig dat types als Siebelt tot 'expert' worden gebombardeerd.
10-01-2011, 16:48 door Syzygy
Het opvragen van een IP adres van Rop heeft natuurlijk weinig zin maar dat snappen ze nog niet helemaal daar in de USA.

Sinds al die CSI, NCIS, 24 en andere hi tech TV programma's denkt iedereen dat ze bij de overheidsinstanties daar allemaal van die hackende wizzkids hebben rondlopen.
De realiteit is echter bedroevend anders.
11-01-2011, 11:05 door Anoniem
Wat een gedrocht van een bericht in, niet te geloven wat een bij elkaar geraapt zooitje.

Staatgevaarlijk, berucht, linkse terreuractivist, "Jarenlang was hij de spil en de drijvende kracht achter het cyberterrorisme" en daarbovenop een associatie leggen met de RAF via de CCC, idem via met de Russische maffia, en dat via de meest vage verbanden mogelijk. Als die associaties iets waard zijn heb ik ook banden met iedereen van de maffia via de CIA tot het Foster Parents Plan en de Church of the Flying Spaggeti Monster. (Iets met 6 degrees of seperation... http://nl.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation ).

Als dit artikel hard kon maken wat er gezegd word zou meneer Gongrijp al jaren in de bak zitten. Dit artikel is dusdanig pittig verwoord dat ik niet raar op zou kijken als meneer Gonggrijp toch met zijn advocaten kletst dat hij eens over smaad en dergelijk navraag doet.

www.theonion.com is een betere nieuwssite dan de telegraaf, helaas wordt de telegraaf wel serieus genomen door een deel van de bevolking, terwijl de inhoud even lachwekkend is.


On topic over het amerikaanse onderzoek, dat zat er aan aan te komen door de hulp die Gonggrijp Assange heeft gegeven bij de montage en voorbereiding van de publicatie van de wikileaks video (niet de huidige cable leaks.). Twitter info is dan niet zo boeiend, het feit dat je in zo'n onderzoek zit is dan an sich gewoon al gevaarlijk. Al te grote politieke druk wil wel eens een beetje rare acties van mensen veroorzaken. En achteraf kan je best de sjaak zijn zonder dat er een valide wettelijke basis voor was. (Ik noem een Guantanamo bay waar mensen blijkbaar zo 5 jaar buiten enige justitieel systeem kunnen bungelen, zonder dat iemand er iets aan kan doen.)

Natuurlijk is het niet gezegd dat zwarte CIA helikopters bij Gonggrijp thuis aan zullen kloppen midden in de nacht, maar voorzichtigheid is wel degelijk geboden. Ik zou ook bezoekjes aan de USA even uitstellen voorlopig.
11-01-2011, 19:57 door Anoniem
Alles wat in de Telegraaf staat is waar, dat stond laatst in de Telegraaf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.