image

Klantendatabase UGG gestolen

donderdag 13 januari 2011, 09:34 door Redactie, 7 reacties

De Australische schoenenfabrikant UGG heeft klanten een brief gestuurd waarin het waarschuwt dat de klantendatabase is gestolen. Net als verschillende andere bedrijven had UGG de klantgegevens bij marketingbedrijf Silverpop ondergebracht. Aanvaller wisten begin december toegang tot de systemen van Silverpop te krijgen en maakten de database van verschillende bedrijven buit, waaronder ook UGG. De gestolen gegevens bestaan uit naam, e-mailadressen, stad, postcode en andere niet-financiële informatie.

Silverpop zou inmiddels nauw samenwerken met de autoriteiten om de aanvallers te vervolgen. "In de tussentijd hebben we een volledige security-audit van Silverpop geëist", zo laat de brief weten. Ook zou UGG een strengere beveiliging van de klantgegevens hebben gevraagd. Klanten krijgen het advies om niet te reageren op verzoeken van UGG waar om persoonlijke of financiële informatie wordt gevraagd. Hoeveel klanten zijn getroffen is onbekend.

Reacties (7)
13-01-2011, 09:56 door Syzygy
Dit heeft ruim een jaar geleden ook gespeeld bij een Duitse Bank. Die had een CD met klantengegevens ( NAW, telefoon, rekeningnummer en saldo op tijdstip x) aan een marketing/callcenter bureau gegeven. Het saldo was bijvoorbeeld altijd meer dan 5000 euro. Doel van het callcenter was om de mensen een SPAARREKENING aan te praten uit naam van de bank.

Omdat het zoveel klanten betrof hebben ze een deel aan een con-collega gegeven (via een kopie van de disc) die een van de medewerkers echter verloor. Je begrijpt dat voor een Bank zoiets natuurlijk natuurlijk nog meer inpakt heeft.

Dus altijd encryptie gebruiken
13-01-2011, 11:31 door digitalegevaren
Ook al worden de hackers gepakt, de klantendatabase zal ondertussen wel al doorverkocht zijn dus de gedupeerden kunnen de komende tijd nogal veel spam verwachten.
13-01-2011, 11:42 door RickDeckardt
op de website an silverpop staat geen melding uiteraard, het gaat maar om wat privegegevens... Hoog tijd voor een globale wet die eist dat dit soort hacks gemeld worden op de homepage van die toko's
13-01-2011, 11:59 door Anoniem
Ik zou even de liquiditeit van marketingbedrijf Silverpop onderzoeken, het zou de eerste marketier niet zijn die een database verkoopt.
13-01-2011, 14:04 door Anoniem
Waarom zou een schoenenfabrikant als UGG in hemelsnaam klantgegevens moeten bijhouden (ok retorische vraag)? Leveren ze een dienst? Nee, ze verkopen gewoon schoenen. Belachelijk die verzamelwoede van klantgegevens
14-01-2011, 02:12 door Anoniem
En wat doet dat klantenbestand bij Silverpop
ik zou het als klant iig niet leuk vinden dat UGG mijn gegevens zomaar aan marketing bedrijf geeft =/
14-01-2011, 14:18 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom zou een schoenenfabrikant als UGG in hemelsnaam klantgegevens moeten bijhouden (ok retorische vraag)? Leveren ze een dienst? Nee, ze verkopen gewoon schoenen. Belachelijk die verzamelwoede van klantgegevens

Als je iets verkoopt moet je ook bijhouden aan wie en wanneer is wel handig voor je administratie. Kinderlijke opmerkingen allemaal hier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.