image

IRC-chat werd LulzSec-leider fataal

donderdag 8 maart 2012, 10:49 door Redactie, 10 reacties

Het was een voormalig lid van internetbeweging Anonymous die ervoor zorgde dat de identiteit van LulzSec-leider 'Sabu' werd achterhaald en bij de FBI bekend werd. Jennifer Emick had naar eigen zeggen vier uur nodig om te ontdekken dat Sabu in werkelijkheid Hector Xavier Monsegur was. Emick was in 2008 en 2009 actief voor Anonymous, maar besloot na een ruzie de beweging te verlaten. In februari zette Emick en haar collega's van Backtrace Security een lijst met identiteiten online, van hackers die bij de HBGary hacks en andere aanvallen betrokken zouden zijn.

Facebook
Op de lijst stond ook de identiteit van LulzSec-leider Sabu. Een logbestand van een IRC-chat werd de hacktivist fataal. Tijdens de chat bespraken Sabu en andere LulzSec-leden de aanval op HBGary Federal. Eén van de logbestanden bevatte een domein dat weer naar een subdomein leidde dat een mirror van een pagina bevatte.

Op die pagina waren foto's en video's van Monsegur's Toyota AE86 te zien, die hij ook op een sociale netwerksite voor autoliefhebbers had geplaatst. De YouTube video wees Emick via een eenvoudige zoekopdracht naar Monsegur's Facebook-account.

FBI
Na de publicatie werd ze gebeld door de FBI met het verzoek de lijst offline te halen en de informatie aan de opsporingsdienst te geven. Sindsdien zou Backtrace Security de activiteiten van Sabu hebben gevolgd en met de FBI hebben gecommuniceerd. Emick verwacht dat er meer arrestaties zullen volgen. "Veel van deze mensen zijn kinderen die geen idee hebben waar ze bij betrokken zijn geraakt."

Reacties (10)
08-03-2012, 11:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-03-2012, 11:14 door Facepalm
LulzSec is geen Anonymous. Anonymous is niemand en iedereen. LulzSec is een groepering. Ze hebben elkaar geholpen. Anonymous gebruiken vaker technieken die scriptkiddies niet kunnen.
08-03-2012, 11:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-03-2012, 11:32 door SirDice
Allemaal een pot nat. Wannabee larven met megalomanische trekjes.
08-03-2012, 11:37 door Anoniem
Zoals ik al bij het begin van de beweging zei: LulzSec (Anonymous) bestaat uit scriptkiddies die met DDoS tooltjes rondzeulen. Later zijn wat echte hackers bijgekomen.

Mag ik je feliciteren met deze haarscherpe analyse ? Dit was de rest van ons namelijk volledig ontgaan. We zijn natuurlijk wel gezegend met zo'n genie in ons midden !
08-03-2012, 11:41 door Facepalm
Door Peter V:
Door Facepalm: LulzSec is geen Anonymous. Anonymous is niemand en iedereen. LulzSec is een groepering. Ze hebben elkaar geholpen. Anonymous gebruiken vaker technieken die scriptkiddies niet kunnen.
Kun je in het vervolg beter lezen?

Ik heb het woordje Anonymous tussen haken geplaatst, wat de tekst overigens niet deed.

Had het ook niet tegen jou ;)
08-03-2012, 11:44 door Anoniem
Door SirDice: Allemaal een pot nat. Wannabee larven met megalomanische trekjes.
Nee, we laten ons liever dagelijks besodemieteren door de roverheid en de banken.......
Banken en pensioenfondsen vergokken, met goedkeuring van onze roverheid, dagelijks ONS geld maar als het mis gaat draaien wij ervoor op. Niet de banken of pensioenfondsen of de roverheid maar wij.
Nee, laten we dan vooral gaan afgeven op scriptkiddies of hackers die allerlei misstanden aan het licht brengen op misschien niet altijd de juiste wijzen maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij er last van hebben.

Slaap lekker verder .....
08-03-2012, 14:20 door faridje
Je leest nu al zoveel tegen- en voorstanders. Het doet er totaal niet toe of Anonymous scriptkiddies zijn of niet. Ze brengen zaken in beweging en hebben voor een hele hoop opschudding gezorgd. En dat is nou net de bedoeling geweest. Op die manier hebben "echte" hackers zich ook aangesloten omdat de hele term "Anonymous" in schaduw gehuld is en niemand weet wie waar en wanneer wat doet, perfect voor black hats dus.

Het gaat er helemaal niet om of ze dingen uithalen met scriptjes of niet (buiten het feit om dat bepaalde dingen die Anonymous heeft/hebben geflikt echt niet door scriptkiddies gedaan zijn), het gaat erom dat ze een gedachtegoed nastreven waar mensen uit verschillende lagen van de maatschappij zich mee identificeren. Dus ook zouden het scriptkiddies zijn en zouden ze allemaal gearresteerd worden, er zullen toch weer nieuwe "leden" naar voren stappen.
08-03-2012, 14:49 door Anoniem
Ik begrijp heel de fuzz niet rond Lulzsec, in juni van vorig jaar, is er een tekstbestand gepost geweest(zie link), waarin alle leden van Lulzsec werden ontmaskerd.

http://pastebin.com/iVujX4TR
09-03-2012, 10:33 door SirDice
Door Anoniem: Nee, laten we dan vooral gaan afgeven op scriptkiddies of hackers die allerlei misstanden aan het licht brengen op misschien niet altijd de juiste wijzen maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij er last van hebben.
Je mag best misstanden aan het licht brengen. Het gaat om de manier waarop.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.