image

VVD hofleverancier privacyschenders

donderdag 8 maart 2012, 10:09 door Redactie, 1 reacties

Politici van de VVD hebben twee van de vier Big Brother Awards gewonnen. De Big Brother Awards is een initiatief van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en is bedoeld om de grofste privacyschenders aan de schandpaal te nagelen. Gisteren vond in Amsterdam de uitreiking plaats. In de categorie overheid won Het Korps Landelijke Politiediensten vanwege het gebruik van omstreden spyware en het opnieuw hacken van hacking-slachtoffers.

Facebook was de winnaar in de categorie bedrijven, omdat zij ondanks een reeks aan privacymissers op privacygebied naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers.

VVD
In de categorie personen ging minister Edith Schippers vanwege het forceren van een private doorstart van het EPD, nadat het wetsvoorstel in de Eerste Kamer op privacybezwaren was gestrand.

Minister van Veiligheid en Justitie Fred Teeven, ook VVD, ontving de publieksprijs. Verder werd er voor het eerst een 'postume' Big Brother Award uitgereikt aan het inmiddels failliete Diginotar. Het Beverwijkse bedrijf kreeg de prijs omdat het de communicatie van Iraanse en Nederlandse burgers in gevaar bracht.

Update: er was abusievelijk vermeld dat Schaart had gewonnen, dit moest Schippers zijn

Reacties (1)
08-03-2012, 10:31 door DeliciouslyImperfect
[admin] Bedankt, Schippers was idd de winnaar. Het is aangepast [/admin]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.