image

Cybercrime boeken van Russinovich en Poulsen

donderdag 20 januari 2011, 10:45 door Redactie, 1 reacties

Binnenkort verschijnen er twee boeken van voormalig hacker Kevin Poulsen en Microsofts Mark Russinovich over cybercrime en cyberterrorisme. Poulsen gaat in zijn boek Kingpin in op de arrestatie van creditcarddief Max Ray Butler in 2008, waarvan toen al werd gezegd dat het voer voor een spannende roman was. Butler, ook bekend als de Iceman, wilde de markt voor creditcarddieven overnemen.

Destijds waren er tal van ondergrondse sites die gestolen informatie aanboden. Butler besloot die uit de lucht te halen en gebruikers te benaderen dat ze voortaan op zijn eigen site, CardersMarket.com, terecht konden. Om uit handen van de autoriteiten te blijven huurde de hacker via valse identiteiten hotelkamers en gebruikte een krachtige antenne om draadloos netwerkverkeer te onderscheppen. Uiteindelijk werd hij gepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar en het terugbetalen van 27,5 miljoen dollar. Kingpin verschijnt op 22 februari en kun je via deze pagina bestellen.

Cyberterrorisme
Russinovich, bekend van Sysinternals dat in 2006 door Microsoft werd overgenomen, heeft een thriller geschreven over cyberterrorisme. In "Zero Day" doet zich een "wat als" scenario voor, waarbij een analist ontdekt dat een serie van computerincidenten met elkaar verbonden zijn.

"Mark kwam in 2006 naar Microsoft om met de ontwikkeling van Windows te helpen, in zijn laatste meeslepende creatie probeert hij bewustzijn te kweken voor de al te echte dreiging van cyberterrorisme", aldus Bill Gates. Zero Day verschijnt in maart en kun je via deze pagina bestellen.

Reacties (1)
21-01-2011, 13:18 door 2tirds
Nou ja, naast dat ze ook geld willen verdienen en hun verhaal kwijt willen.

Een goeie trend toch dat er meer en meer beweging komt in de internet en samenhang met privacy, beveiliging en ontwikkeling?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.