image

Online betaaldiensten doelwit Zeus Trojan

vrijdag 21 januari 2011, 10:45 door Redactie, 2 reacties

Nieuwe versies van de beruchte Zeus Trojan hebben het niet alleen meer op internetbankieren voorzien, maar ook op online betaaldiensten zoals Money Bookers en E-gold. Gebruikers van dit soort diensten loggen meestal alleen in via een wachtwoord en gebruikersnaam. Money Bookers is volgens beveiligingsbedrijf Trusteer het populairste doelwit. De beveiliger vond 26 verschillende Zeus-configuraties die het op de betaaldienst voorzien hadden.

Ook gebruikers van Web Money, Nochex, netSpend en e-gold moeten oppassen. E-gold werd in het verleden regelmatig door cybercriminelen gebruikt voor het witwassen van geld of het financieren van criminele activiteiten. "Kan het zijn dat fraudeurs het op andere fraudeurs voorzien hebben?", vraagt Amit Klein zich af.

Op besmette machines injecteert Zeus een extra veld tijdens het inloggen op de betaaldienst, wat de aanvallers mogelijk als backdoor tot het account willen gebruiken. Klein adviseert gebruikers om publieke computers te vermijden, alsmede computers die niet in eigen beheer zijn.

Reacties (2)
21-01-2011, 14:07 door 2tirds
Eigenlijk vindt ik dat ze zich relatief langzaam ontwikkelen die rootkits.. Weinig echt dikke attacks waarbij DNS circels misbruikt worden ofzo. Wordt allemaal tijd, bewustzijn enzo.
22-01-2011, 05:24 door Anoniem
Het wordt gewoon verkocht op opensc.ws voor 500 USD$
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.