image

Facebook meest geblokkeerde site op internet

dinsdag 25 januari 2011, 11:17 door Redactie, 0 reacties

Facebook was in 2010 de meest geblokkeerde website op internet, dat beweert DNS-aanbieder OpenDNS. Meer dan één procent van de internetgebruikers gebruikt OpenDNS voor zowel DNS als het blacklisten en whitelisten van websites. Pornografie is met 85% de meest geblokkeerde categorie, gevolgd door seksualiteit en "smakeloos". Ook proxy en anonymizers worden in veel gevallen (76%) geblokkeerd.

Als het om specifieke websites gaat, dan staat Facebook bovenaan de blacklists. De sociale netwerksite werd door veertien procent van de eindgebruikers en 23% van de zakelijke gebruikers op de blacklist gezet, gevolgd door MySpace en YouTube. Ook advertentienetwerken Doubleclick.net en Ad.yieldmanager .com staan in de top 10 van meest geblokkeerde websites. Pornhub.com en Playboy.com sluiten het overzicht af.

Aan de andere kant staat Facebook samen met YouTube boven aan de whitelist van veel gebruikers. 12,7% van de gebruikers maakte een uitzondering voor YouTube, gevolgd door Facebook (12,6%). OpenDNS resolved elke dag 30 miljard DNS queries en bedient 15 miljoen IP-adressen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.