image

Nieuwe Firefox 4 bèta stabieler dan Firefox 3.6

woensdag 26 januari 2011, 10:03 door Redactie, 18 reacties

Mozilla heeft de tiende bètaversie van Firefox 4 gelanceerd en laat weten dat de uiteindelijke versie van de browser nabij is. "Als je de Firefox 4 bèta nog niet geprobeerd hebt, moet je deze zeker eens proberen. Het is verbazingwekkend", zegt Mozilla's Asa Dotzler. Sinds de negende bètaversie zijn meer dan 500 bugfixes doorgevoerd en zouden de prestaties, stabiliteit en bruikbaarheid enorm zijn toegenomen.

Volgens Dotzler is het de snelste versie van Firefox 4 tot nu toe en is die stabieler dan Firefox 3.6. De browser zou dan ook bijna klaar voor een 'final release' zijn. De nieuwe bètaversie is via deze pagina te downloaden.

Reacties (18)
26-01-2011, 10:15 door Anoniem
zeiden ze over de vorige 9 andere versies ook denk dat ik het maar bij IE houd dat is ook zo hele goede !
26-01-2011, 10:52 door spatieman
maar zuigt die nog steeds zo veel geheugen.
en heeft die nog steeds dat probleem met afsluiten ,wat vaak lang duurt ?
26-01-2011, 11:08 door Mysterio
Firefox start en sluit niet als snelste ter wereld inderdaad. Dagelijks start ik een batterij aan browsers tegelijk op en Firefox is altijd de traagste. Het is ook niet zeldzaam dat firefox.exe actief blijft na het afsluiten van de browser. Hoog tijd voor een nieuwe versie inderdaad, die iets strenger is naar derden die de browser maar al te graag slopen.

De bèta is leuk, maar nog maagdelijk. Wacht maar tot java, flash en kornuiten er op los gaan.
26-01-2011, 11:19 door Anoniem
stabieler dan 3.6.x is niet zo heel moeilijk.
Ik ben al jaren een zeer tevreden Firefox gebruiker maar sinds 3.6 nog nooit zoveel last van crashes gehad zelfs zonder addons. Ik heb al een beta van 4 getest en die gaat een stuk sneller. Maar omdat ze niet bepaald opschieten met een final van 4 ben ik naast 3.6 nu ook met Opera 11 aan het testen en die bevalt ook goed.
26-01-2011, 11:23 door Syzygy
Het is verbazingwekkend", zegt Mozilla's Asa Dotzler. Sinds de negende bètaversie zijn meer dan 500 bugfixes doorgevoerd en zouden de prestaties, stabiliteit en bruikbaarheid enorm zijn toegenomen.

Iemand die na het oplossen van zoveel bugfixes de prestatie van zijn product "verbazingwekkend" noemt staat niet erg sterk.
Waarom verbazing, het zou een logische gevolg van je inspanning moet zijn.

Ik bedank bij deze.
26-01-2011, 11:44 door Anoniem
Mozila Firefox is een mooie webbrowser en een alernatief voor Internet Explorer, maar enkel minpuntjes, Firefox staat u niet toe om download te kunnen uitschakelen en zo kan je heel makelijk geinfecteerd raken. Het download met Firefox van een bestand komt meestal op je bureaublad, zo dat je later op de dag het bestand tegen komt op het bureablad, als je dan nog weet wat het was? virussen loken mensen altijd met een aantrekelijk icoontje en wanneer "je er maar op klikt , heb je dus meteen een virusbestand geopenen. Website die geclassificeerd zijn als onbekent moet de malware status krijgen, dat betekent geen download's, geen script, geen flash. en hebben ze toesteming noddig, die krijgen ze niet.
26-01-2011, 11:56 door spatieman
ach, ik blijf gewoon bij firefox, ondanks de afsluit nukken.
maar toegegeven, ik heb er alleen niet bij vermeld, dat mijn foxie vaak DAGEN open blijft staan, dus ja.
af en toe,kuch, wat hoggen,zit erbij.
26-01-2011, 12:27 door quikfit
Een paar versie's terug probleempje gehad met "Ghostery" verder geen problemen met Firefox...

W7 Pro 64 Bit
26-01-2011, 12:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-01-2011, 15:09 door Rene V
Door Mysterio: Firefox start en sluit niet als snelste ter wereld inderdaad. Dagelijks start ik een batterij aan browsers tegelijk op en Firefox is altijd de traagste. Het is ook niet zeldzaam dat firefox.exe actief blijft na het afsluiten van de browser.


Geen problemen (zoals hieraangemerkt) mee. Opstarten duurt wat langer inderdaad, mar er moeten dan ook nogal wat addons geladen worden. voor de rest werkt het bij mij in ieder geval prima.
26-01-2011, 15:10 door Anoniem
Op het moment gebruik ik overwegend Firefox op de meeste computers.
Op de laptop waar Win7 op staat gebruik ik de laatsee bèta van IE9, en die
is bijzonder snel. Zal mede zijn omdat ze voor de rendering van pagina's
naast de CPU ook de GPU gebruiken. Ik weet niet of de anderen dat
kunstje ook toepassen.
26-01-2011, 15:11 door Rene V
Door Peter V: Firefox 3 heeft mijn systeem (Windows-7) dermate onstabiel gemaakt, dat ik dat ding eraf gegooid heb.

En dat blijft zo.

Vreemd dat alleen jij aangeeft dat FF je systeem onstabiel heeft gemaakt. Ligt dat dan werkelijk aan FF? Of de gebruiker?
26-01-2011, 19:27 door Anoniem
Gebruiksgemak vind ik het allerbelangrijkste en daarin is Fx, voor mij tenminste, het beste.
26-01-2011, 22:35 door pErSoNaLiTy
Nooit problemen bij firefox gehad.
Ook bij deze beta niet enkel dat betterprivacy het niet doet maar dat zal wel gauw in orde komen.

Mozila Firefox is een mooie webbrowser en een alernatief voor Internet Explorer, maar enkel minpuntjes, Firefox staat u niet toe om download te kunnen uitschakelen en zo kan je heel makelijk geinfecteerd raken. Het download met Firefox van een bestand komt meestal op je bureaublad, zo dat je later op de dag het bestand tegen komt op het bureablad,

Nou mijn downloads komen gewoon in mijn download map en niet op het beureaublad hier hoor.
27-01-2011, 11:03 door Anoniem
@Peter V: Als je hem eraf hebt gegooid en je computer blijft onstabiel dan is er iets anders aan de hand.
27-01-2011, 11:32 door Anoniem
zeiden ze over de vorige 9 andere versies ook denk dat ik het maar bij IE houd dat is ook zo hele goede !

Door Anoniem: Mozila Firefox is een mooie webbrowser en een alernatief voor Internet Explorer, maar enkel minpuntjes, Firefox staat u niet toe om download te kunnen uitschakelen en zo kan je heel makelijk geinfecteerd raken. Het download met Firefox van een bestand komt meestal op je bureaublad, zo dat je later op de dag het bestand tegen komt op het bureablad, als je dan nog weet wat het was? virussen loken mensen altijd met een aantrekelijk icoontje en wanneer "je er maar op klikt , heb je dus meteen een virusbestand geopenen. Website die geclassificeerd zijn als onbekent moet de malware status krijgen, dat betekent geen download's, geen script, geen flash. en hebben ze toesteming noddig, die krijgen ze niet.

Beste MS-collega's. Ik begrijp dat jullie het niet kunnen laten om IE te propageren; van een ingeslagen ( heilloze ) weg sla immers niet zo maar af. De vraag is natuurlijk of alle lezers van dit forum (niet zijnde MS-medewerker) zo dom zijn als jullie kennelijk menen, om op basis van propaganda en ontkenning van de realiteit over te stappen naar een browser die de aansluiting bij de behoefte van gebruikers op zo'n beetje elk punt heeft gemist. Ik zou hier nu een inhoudelijke discussie kunnen starten maar dat moeten jullie wel met argumenten komen. Zo niet, dan wens ik jullie heel erg veel succes met het winnen van zieltjes.
25-03-2011, 10:47 door Anoniem
Sinds vorig jaar zomer gebruik ik Firefox 3.6 op een Macbook. Nooit instabiel en nog nooit vastgelopen. Zeer fijne browser.
Maar de honger naar meer snelheid liet mij Firefox 4 installeren. En inderdaad, loopt vlotter dan 3.6.
Maar er is een keerzijde.
Versie 4 maakt gebruik van 'hardwareversnelling' en hardware aanspreken kost 'meer' stroom.
Ik merkte dan ook dat wanneer ik mijn laptop de hele avond gebruikte met versie 3.6 ik nog ongeveer 40% stroom overhad aan het einde van de avond. Maar gisteravond de hele avond surfen met versie 4 was aan het einde van de avond mijn accu nagenoeg leeg.
De keuze voor mij was simpel, ik heb een laptop om snoerloos te kunnen werken, dus aangewezen op een krachtige batterij besloot ik toch maar weer versie 3.6 te installeren
06-04-2011, 17:51 door Anoniem
heb sinds vorige week ff 4 geïnstalleerd maar ben er niet blij mee hij loopt bij langdurig gebruik regelmatig vast of reageert zeer traag de vorige versie was prettiger.
Ik gebruik Windows 7 ultimate en dit gaf voorheen geen problemen.
heeft iemand een idee hoe dit kan cq op is te lossen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.