image

Veiligheid centraal tijdens Linux Themadag

vrijdag 28 januari 2011, 13:58 door Redactie, 0 reacties

Op zaterdag 21 mei organiseert het Platform Linux van HCC een gratis themadag met veel aandacht voor het veilig omgaan met computers en persoonlijke gegevens. De unieke samenwerking van HCC!Linux met NLLGG, de Nederlandse gebruikersgemeenschappen van Ubuntu, OpenSUSE, Certified Secure, Security.nl en Linux Magazine zorgt voor een stevig programma met lezingen voor zowel de beginnende als de meer ervaren computergebruiker.

Opens source
Open source software bevat geen verborgen valkuilen en wordt vaak als veiliger ervaren door computergebruikers. “De controle op de kwaliteit en veiligheid is bij open source software beter te regelen dan bij de traditionele software”, aldus Bas van den Dikkenberg, coördinator van het HCC!Platform Linux.

“De verschillende gemeenschappen op het gebied van open source zetten zich in om computergebruikers goed voor te lichten over de veiligheidsrisico’s bij het gebruik van software en persoonlijke gegevens op internet. Bij de Linux Themadag staat dit onderwerp centraal. We geven veel praktische lezingen over veiligheid zodat elke bezoeker zijn kennis hierover kan verbreden.”

De Linux Themadag wordt gehouden op 21 mei 2011 van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Postillion Hotel te Bunnik.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.