image

GroenLinks: Schaf bewaarplicht af

dinsdag 1 februari 2011, 14:20 door Redactie, 14 reacties

Er moet een eind komen aan de verplichting voor telecombedrijven om gegevens over het bel- en internetgedrag van hun klanten op te slaan, zo stelt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini. Volgens haar is de Europese bewaarplicht ineffectief en in strijd met de grondrechten. "Er zijn slimmere manieren om boeven en terroristen te vangen", zo laat Sargentini weten.

De wet Bewaarplicht Telecomgegevens werd ondanks veel verzet toch aangenomen. Daarbij stemden D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP tegen, terwijl CDA, Christen Unie, PVV, SGP en de VVD voor de opslag van de gegevens waren, zo blijkt uit het overzicht op PrivacyBarometer.nl.

Reacties (14)
01-02-2011, 14:22 door Syzygy
Als dit zorgt dat ze in populariteit gaan stijgen kunnen we nog leuke veranderingen verwachten !!
01-02-2011, 14:30 door Dev_Null
Leuk dat voornemen van dit clubje om meer zieltjes te winnen. Echter hebben ze niet de macht om de bewaarplicht op de laten heffen bij de bedrijven waarbij dit ingevoerd is.. Die verdienen er veel te veel aan (doorverkoop en analyse van reeds opslagen gegevens) om hiermee te stoppen.

Politicie zijn net "hoge bomen:.
Ze verspreiden (te) "veel ruis" door deze samenleving waar steeds meer mensen last van ondervinden.
01-02-2011, 14:35 door Anoniem
Nooit gedacht dat GL nog eens wat zinnigs zou roepen!
01-02-2011, 14:44 door Preddie
Damn .... tweede goede bericht omtrent groenlinks in 1 week ..... ik zou bijna groenlinks gaan stemmen ...
01-02-2011, 15:26 door Syzygy
Door Predjuh: Damn .... tweede goede bericht omtrent groenlinks in 1 week ..... ik zou bijna groenlinks gaan stemmen ...

Nouuuuuuuuuuuuuuuu wacht nog even .... ;-)
01-02-2011, 15:59 door Anoniem
Lijkt me een slechte zaak, en inderdaad louter ingegeven om zieltjes te winnen...

Als morgen de Groen Links site wordt gehacked door een Fries Onafhankelijkheids Front, dan zijn ze bij GL dolblij dat het IP adres te herleiden is tot een NAW.

Anyway - niet alleen een slechte zaak, ook erg onhaalbaar...
01-02-2011, 17:03 door Anoniem
Ja dan zijn ze er aardig op tijd mee,ze hadden de bewaarwet allemaal nooit moeten aannemen,dan was hij er ook niet gekomen.
01-02-2011, 22:35 door Martijn2
Grappig dat bijna alle rechtse partijen een gevaar vormen voor onze privacy (vooral die CDA, die stemt OVERAL voor). Check dit: http://privacybarometer.nl/tweedekamerverkiezingen2010.php ... maar links is slecht, toch mensen? ;)
01-02-2011, 23:23 door Anoniem
Quote:

Lijkt me een slechte zaak, en inderdaad louter ingegeven om zieltjes te winnen...
Als morgen de Groen Links site wordt gehacked door een Fries Onafhankelijkheids Front, dan zijn ze bij GL dolblij dat het IP adres te herleiden is tot een NAW.
Anyway - niet alleen een slechte zaak, ook erg onhaalbaar...

Tja, dat kan ook zonder opslag van bezochte webadressen. En kom op, wat heb je aan de naw-gegevens van
wat waarschijnlijk hop nummer 20 in Pakistan is?
02-02-2011, 08:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2011, 10:16 door Mysterio
Heel leuk dat men roept dat er slimmere manieren zijn zonder ze dan meteen ook aan te dragen als alternatief. Het is heel makkelijk om als oppositie ergens tegen te zijn, je hoeft immers toch geen werkend alternatief te verzinnen.

Maar goed, laat de EU maar aantonen in welke mate het boeven en terroristen moeilijker wordt gemaakt door dit soort opslag zaken. Ik zou wel eens willen weten of het aantal terroristen is toegenomen sinds 9/11 of dat alleen maar de angst voor hen is toegenomen. Ik vind het zo mooi om te zien dat een matige videoboodschap van een bebaarde idioot in een apenland er voor kan zorgen dat de nette pakken alhier miljoenen gaan uitgeven aan onzin. Op die manier is de terrorist misschien wel de machtigste mens op aarde.

Awel, van de politiek heb ik geen hoge pet op. Het meest tastbare bewijs ervaar ik toch elke keer wanneer ik in de file sta om mijn geboortedorp binnen te komen. De partijen roepen al jaren dat ze daar wat aan willen doen en al jaren doen ze niets. Serieus! Er gebeurd niets. Niets dan drukte bij de volgende verkiezingen om dezelfde dingen te zeggen. Jaar in, jaar uit.
02-02-2011, 17:02 door Anoniem
Door rookie: Iedereen die voor Europa is, is voor de bewaarplicht, dus ook Groenlinks.
Europa is 1 ding. Maar de Nederlandse overheid schoot (zoals gebruikelijk) weer eens door: waar Europa een opslagtermijn van 6 maanden genoeg vond, maakte het CDA er vrolijk een jaar van. En wilde eigenlijk 1,5 jaar opslag van gegevens. Uiteindelijk is onder druk van de Eerste Kamer de bewaartermijn teruggebracht naar 6 maanden.
02-02-2011, 19:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-02-2011, 02:05 door Anoniem
Zolang we 20 kilometer of meer van onze woning blijven werken en voor elk wissewasje een auto pakken, zullen de files nooit oplossen. Je kan ook eens naar een baan meer in de buurt kijken en de fiets pakken, ik heb nog nooit een fietsfile gezien! Zit je in een auto: YOU'RE PART OF THE PROBLEM! Oftewel klaag dan ook niet over files naar je geboortedorp maar ga er gewoon weer wonen en werken, dan heb je je eigen fileprobleem opgelost.
Maar dit heeft natuurlijk niks met security te maken en totaal off-topic, hooguit verkeersveiligheid want al die auto's op de weg maken het niet veiliger voor de andere weggebruikers, buiten al het lawaai,stank, vervuiling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.