Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

imei nummer.

02-02-2011, 23:07 door Anoniem, 4 reacties
he allemaal.

ik zit met het volgende probleem, ik ben in het bezig van een samsung telefoon hierbij heb ik perongeluk met flashen van het toetstel het imei nummer aangepast. hierdoor staat er een ander imei nummer in het toestel dan erin hoort.

samsung zelf kan niks voor mij doen omdat het toestel een ander imei nummer heeft dan de stikker. en er dus geen garantie meer op zit

zou ik het toestel nog kunnen gebruiken zonder problemen ?
Reacties (4)
03-02-2011, 08:58 door Anoniem
Klinkt vaag, IMEI nummers worden niet zomaar aangepast bij het flashen van nieuwe firmware op de telefoon, daar moet je echt wel wat meer voor doen. Het is ook strafbaar in sommige landen.

Of je het toestel nu nog kunt gebruiken kom je zelf natuurlijk het snelst achter. Alleen als het een gestolen toestel is en het IMEI staat op de blacklist, dan zul je er niet echt gebruik van kunnen maken.

my 2 cents? Als het echt waar is wat je vertelt ga je naar een sevice centrum van samsung of je provider en leg je je probleem uit, als het een gestolen toestel is waarvan je een IMEI-blokkade wilt omzeilen, dan rot je maar lekker op. Kun je beter het toestel teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.
03-02-2011, 09:51 door Preddie
Lijkt mij wel ...... een Imei is niet gebonden aan een persoon maar aan een telefoon .... een beetje vergelijkbaar met het MAC-adres van een netwerkkaart, het enige probleem dat zich voor zou kunnen doen is wanneer er een andere telefoon op het zelfde netwerk zich aanmeld met het zelfde imei nummmer......

Maar welke problemen onder vind je dan precies na het aanpassen van het IMEI nummer ?
03-02-2011, 16:59 door Anoniem
ik zal het probleem even toelichten. ik wilde het toestel voor zien van android en hierbij moest ik voor de juiste werking ook de simlock verwijderen maar hierbij heb ik iets fout gedaan en zo nu staat er een geheel ander nummer in.

ik zelf ben werkzaam geweest bij een gsm repair bedrijf. het opnieuw schrijven van imei nummer is vrij makkelijk mits je de juiste apparatuur bezit . ik heb ookal contact gehad met samsung hierover maar deze vertelde mij als er een ander imei nummer in het toestel staat dan op de stikker staat dat het toestel dan geen garantie meer heeft.

@ anoniem 08:58

als je goed gelezen had vroeg ik niet om een imei nummer te veranderen of een blokkade te omzeilen. mijn enigste vraag is of het problemen zou opleveren als ik het toestel gewoon gebruik.
03-02-2011, 22:01 door Anoniem
bij het aanpassen van de bootloader en het unlocken van toestel kan het gebeuren dat imei nummer gedeactiveerd word. dit is bij mij gebeurt vervolgens is het me gelukt om imei nummer weer te activeren maar op de een of andere manier wijkt het nu af van de stikker. ( ulocken via een speciaal kastje). ik ben echter werkzaam geweest bij gsm repair afdeling. de juiste (legale) manier voor het schrijven van een imei nummer is met speciale apparatuur en via een account bij samsung. aangezien ik geen van beide bezit. wil ik hier ook verder niet mee rotzooien


ik heb al medere male met samsung contact gehad maar deze weigeren mij te helpen omdat het imei nummer afwijkt van de stikker. dit is ook begrijpelijk omdat bijv een externe partij aan het toestel gerotzooid kan hebben ( boardswap) daarom is garantie voorwaarde bij samsung dat als een toestel afwijkend imei nummer heeft dan de stikker vervalt de garantie en mijn de provider sluit zich hierbij aan.

dus ik leg me bij het feit neer dat ik door me eigen stommigheid een toestel heb met een afwijkend imei nummer. het toestel werkt voor de rest ook gewoon netwerk functies ook.


@anoniem 8:58 ik vraag niks met IMEI blokkades omzeilen of wijzigen van IMEI nummer. zodoende is mijn vraag hoe het wettelijk zit met dit toestel. of ik deze nog mag gebruiken en of het verkeerde imei nummer problemen kan opleveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.