image

Rus bekent cyberdiefstal van 7,5 miljoen euro

dinsdag 8 februari 2011, 09:25 door Redactie, 2 reacties

Een 27-jarige Rus heeft bekend 7,5 miljoen euro van de Royal Bank of Scotland divisie World Pay te hebben gestolen. De goed gecoördineerde aanval vond in 2008 plaats. De bende waar Yevgeny Anikin deel van uitmaakte kraakte betalingsverwerker RBS WorldPay en maakte de gegevens van 1,5 miljoen klanten buit. Het ging met name om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen.

De bende wist de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en via een leger van katvangers binnen twaalf uur wereldwijd toe te slaan. Vervolgens probeerde de bende de gegevens op het netwerk van WorldPay te vernietigen, om zo hun sporen te wissen. Ankin liet tegenover de rechter weten dat hij zijn acties betreurde en volledig schuld bekende. De Rus werd in 2009 aangehouden en was in het bezit van twee appartementen en een luxe auto.

Ankin vroeg de rechter om clementie. Die zal maandag of vrijdag uitspraak doen. Een ander bendelid werd vorig jaar tot zes jaar cel veroordeeld.

Reacties (2)
08-02-2011, 11:00 door xy22
Zou hij ook 'het betreuren', als het sporen wissen gelukt was, en er nu geen rechtszaak tegen hem zou lopen? ;)
08-02-2011, 18:38 door Syzygy
prachtig, goed opzet, snel via katvangers cashen en dan nog wereldwijd ook

Ik ben tegen diefstal, maar als het goed is opgezet krijgt het wel mijn respect.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.