image

Gartner: Opensource verbetert veiligheid

dinsdag 8 februari 2011, 13:41 door Redactie, 5 reacties

Het gebruik van opensource software binnen bedrijven komt de veiligheid ten goede, zo stelt onderzoeksbureau Gartner. De marktvorser ontdekte dat bij meer dan de helft van de onderzochte bedrijven opensource software onderdeel van de IT-strategie is. Bedrijven noemen flexibiliteit, innovatie en kortere ontwikkeltijden als grote voordelen van opensource.

Veiligheid
Databeheer en integratie en applicatieontwikkeling zijn de belangrijkste initiatieven die door het gebruik van opensource worden ondersteund. Veiligheid, risico compliance en virtualisatie zijn andere belangrijke initiatieven waar opensource een rol speelt.

"Gebaseerd op deze resultaten zien we dat opensource-onderdelen gecombineerd met zelf ontwikkelde software bestaande systemen via integratie en automatisering kan verbeteren, alsmede de efficiency en veiligheid van bedrijven verbetert", zegt Bob Igou, onderzoeksdirecteur bij Gartner.

Reacties (5)
08-02-2011, 14:21 door Anoniem
Het is voor beveiligingsonderzoekers gemakkelijker om kwetsbaarheden op te sporen bij open source software; helaas gaat dat evenzeer op voor cybercriminelen die deze kwetsbaarheden zoeken om te misbruiken. Wat dat betreft wordt in de discussie over open source en security vaak eenzijdig naar dit vraagstuk gekeken.
08-02-2011, 14:44 door Anoniem
<sarcasm>Ge-ni-aal! Echt een volkomen onverwachte conclusie.</sarcasm>
08-02-2011, 15:38 door staubsauger
Een firewall verbetert ook de veiigheid.
08-02-2011, 16:23 door Anoniem
Door staubsauger: Een firewall verbetert ook de veiigheid.
Geen (inter)netwerk gebruiken is nog veel veiliger.
Kortom, gewoon weer gelul in de ruimte van Gartner. Ja, het is waar dat de beschikbaarheid van broncode de veiligheid kan verbeteren, echter zijn er maar weinigen die ook daadwerkelijk in staat zijn om broncode te lezen. Thuisgebruikers sowieso niet, want ook onder linux werken deze en masse onder het root account of tikken even snel het wachtwoord in als een installatie daarom vraagt. Dus het één is niet automatisch het gevolg van een ander.
08-02-2011, 19:01 door Dev_Null
BS conclusie.. Je kunt open-sources wat je wilt, maar zolang HARDWARE-FABRIKANTEN geen volledige openheid van zaken geven van de platformen waarop alle opensource oplossingen draaien, blijft dit een wassen neus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.