image

Anonymous steelt broncode beveiligingssoftware HBGary

woensdag 9 februari 2011, 10:36 door Redactie, 16 reacties

Anonymous heeft naar eigen zeggen de broncode van de beveiligingssoftware van HBGary bemachtigd. De anonieme internetbeweging viel het bedrijf aan omdat een medewerker informatie over kernleden van Anonymous aan de FBI wilde verkopen. Volgens Anonymous was de informatie onnauwkeurig, toch werd besloten HBGary aan te vallen. Daarbij werden zo'n 60.000 e-mails buitgemaakt en verschillende accounts op sociale netwerken gekraakt.

Twitter
De internetbeweging laat via Twitter weten dat het de broncode van de HBGary beveiligingssoftware heeft bemachtigd. "We denken dat tot nu toe alleen de top van de ijsberg is ontdekt. Dit gaat groot worden en niet mooi voor de Amerikaanse overheid. Let op onze woorden."

Verder vraagt Anonymous aan Twitter of de microblogingdienst het IP-adres van de VPN exitnode aan de Amerikaanse overheid zou verklappen als het onder druk wordt gezet. "Blijf aan onze kant, de mensen, de good guys."

Reacties (16)
09-02-2011, 11:52 door Anoniem
Ik vermoed dat gebruikers van de beveiligingsoftware van HBGary binnenkort te maken gaan krijgen grote lading met exploits/patches.

Mijn advies is dan ook : overschakelen

Dit kan wel eens goed het einde van HBGary betekenen.
Ik denk dat de volgende held we eventjes achter zijn oren krapt voor hij in de aanval gaat tegen Anonymous.
09-02-2011, 12:24 door wizzkizz
Heeft iemand nu nog een goed woord over voor deze Anonymous? Ze schrikken zelfs niet terug voor industriële spionage, wtf? Idealisme en good guys, my ass. Deze zaken die ze nu doen zijn gewoon black-hat dingen, niet te verantwoorden.

Kijk, een bedrijf te kakken zetten dat slechte info probeert te verkopen (alsof de FBI daarin geïnteresseerd is, NSA kan dat allemaal 1000x beter), kan ik nog inkomen. E-mails publiceren gaat al veel te ver, maar het bedrijf helemaal slopen kan echt niet. Ze hebben de macht gevoeld die ze kunnen hebben en zijn er dronken van geworden. Ook zij moeten binnen de wettelijke kaders opereren, anders zijn ze net zo slecht als degenen die ze zeggen te bestrijden. En dit is duidelijk zo een geval.
09-02-2011, 12:43 door Anoniem
Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat ze aan de FBI hebben doorgegeven dat ene "Henk de Vries" achter de aanvallen zit.

:P
09-02-2011, 12:54 door Preddie
Wie zaait zal oogsten ......

Wie bal kaatst, kan hem terug verwachten ......

zo kunnen we nog wel even doorgaan. In het vervolg zal HBgary zich wel twee keer achter de oren krabben voordat ze dergelijke uitspraken nog eens doen.
09-02-2011, 14:29 door Anoniem
Anonymous is een bijzondere groep, ik ben het er mee eens dat ze een soort van dronken macht hebben. Maar dit hebben ze altijd al gehad, ze zijn misschine pas nu in het nieuws maar ze zijn al veel langer actief en hebben zeer getalenteerde personen die meehelpen.

Trouwens, Anonymous is het soort dat dronken macht niet behoud. Anonymous is geen vaste groep, zelfs de "oprichters" kunnen niet 100% controleren en zeggen wat er moet gebeuren, een deel van anonymous is erg dom maar veel zijn ERG slim.

Verder vind ik deze actie top en kan ik dit zeker weten wel waarderen. (klinkt vreemd? vind ik niet)
09-02-2011, 16:08 door Anoniem
HBGary heeft z`n eigen graf gegraven ...
Bij overheden en bedrijven is onder werknemers de passie in hun werk allang verdwenen .
Daar zit je om einde van de maand centjes te krijgen om te kunnen overleven .
Anonymous leden werken met een ander motief en zullen altijd meer energie en interesse hebben om prestaties te leveren en zullen zich sneller en verder ontwikkelen .
Mensen met een missie worden niet moe , vergeten soms zelfs naar bed te gaan en zien het donker maar ook weer licht worden .
Koffie en lunchpauze`s of vastgestelde werktijden ....... daar heb je geen tijd voor man ... daar denk je niet eens aan .

mvg B|T
09-02-2011, 16:36 door Anoniem
@anoniem

En zeker John Doe en David D?
09-02-2011, 16:42 door Anoniem
Wow, wat Anonymous doet kan écht niet. Dit is destructief en totaal niet constructief.
09-02-2011, 17:57 door Anoniem
Door wizzkizz: Heeft iemand nu nog een goed woord over voor deze Anonymous?

Jazeker. Anonymous is namelijk geen vaste groep mensen, het is meer een visie die gedeeld wordt.
De gasten die deze hack hebben gedaan hebben vrij wel zeker niets te maken met de DDoS aanvallen. Er zullen uitzonderingen zijn.

Wat wel hetzelfde is is de IRC servers waarop gecommuniceerd wordt, en de visie; Vrij internet, one way or the other...

Je kunt natuurlijk wel zeggen dat de middelen die gebruikt worden niet binnen de wet passen.
Hiervoor wil ik wijzen naar de recente gebeurtenissen in bv Egypte. De middelen zijn in twijfel te trekken, geweld, onrechtmatige demonstraties, etc. Maar het doel is wel degelijk te verdedigen. Hetzelfde is hier van toepassing.
09-02-2011, 20:51 door Anoniem
Door Anonymous: Wow, wat Anonymous doet kan écht niet. Dit is destructief en totaal niet constructief.

Dit is het hele punt van Anonymous: Het is geen vaste groep, iedereen die wil kan erbij horen, en gaat zo ver als hij/zij zelf wil. Je kan niet de hele groep verantwoordelijk houden voor wat één persoon heeft gedaan.
09-02-2011, 23:52 door Anoniem
Al deze berichten missen 1 ding: onderbouw, oftewel bewijs. Ik krijg de indruk dat de naam Anonymous nogal eens word gebruikt door partijen die er niets mee uit te staan hebben. Dus nogmaals: waar is het bewijs dat dit daadwerkelijk Anonymous is geweest?
10-02-2011, 08:33 door Anoniem
HBGary = vastgeroeste 9 to 5
Anonymous = 24/7 bevlogenheid
10-02-2011, 10:02 door Anoniem
@Anoniem
ik doelde op deze presentatie van "Henk de Vries" over Anonymous op HAR (waar ik bij aanwezig was)
10-02-2011, 11:38 door Anoniem
Er is geen bewijs dat je van anonymous bent, als je zegt dat je het in naam van anonymous doet, ben je of je het nou wil of niet, anonymous. Er is speciale manier om in anonymous te komen of er uit. Als je deel wilt zijn ben je dat, zo niet dan ben je dat niet.
10-02-2011, 14:12 door Anoniem
^ Er is GEEN speciale manier
22-04-2011, 23:49 door Anoniem
MI-6 en co. Gehuisvest in gebouwen van vele miljoenen euro's. Heel veel peperduur personeel en toch kost het de belastingbetaler geen cent. Bedrijfsspionage is een grote inkomstenbron. Ze moeten ook wel winst maken (d.m.v hacken) want MI-5 is ook al niet kostendekkend. Maar dat mag. Daar is de (nationale) veiligheid mee gebaat...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.